Srpanj 12, 2025, 17:08:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Trudnice  (Posjeta: 1564 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DANNY

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Trudnice
« u: Studeni 24, 2007, 22:31:00 poslijepodne »
Imam 3 gupice i 2 su prilično debele pa sam ih stavila u kotilicu.Tamo su 4 dana,ali ništa od poroda. Koliko treba čekati,ful sam nestrpljiva? Ako se porode preko noći ili kad me nema doma,hoće li pojesti sve mlade? I ako se rode,čime da ih hranim prvih dana,jel može NOVO TOM kao za Bete?
DANNY

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Trudnice
« Odgovori #1 u: Studeni 24, 2007, 22:43:00 poslijepodne »
strpljenje i samo strpljenje je pravilo u akvaristici

hranit ih mozes posebnom hranom baby gupy se zove ili istu hranu sta dajes ostalima samo je usitnis medju prstima...

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Trudnice
« Odgovori #2 u: Studeni 24, 2007, 22:50:00 poslijepodne »
Moja kotilica je plastična i ima u sebi jedan dio kao krović,ali stoji naopako.U njemu su rupice.Iznad njega je riba,a malci samo ispadaju kroz te rupice u donji dio kotilice.

Offline edimar

• Punopravni član
Trudnice
« Odgovori #3 u: Studeni 25, 2007, 00:20:00 prijepodne »
Ja ti imam drukčiju kotilicu koja ima ravnu podnicu i na njemu prorezi tako da malci padaju ispod te podnice na dno kotilice. Imam i kakvu ima Sarita i čini mi se da je bolja od ove druge. što se tiče ženki neznam da li imaju crni trbuh, a ako imaju onda samo čekati i čekati a za hranu su ti kolege sve već rekle, za malce imaš u svakom zoo shopu
Opatija, Rijeka

Offline DANNY

• Punopravni član
Trudnice
« Odgovori #4 u: Studeni 25, 2007, 12:59:00 poslijepodne »

A dobro,kupit ću je sutra,jer moja je obična mrežasta,jedino mi se onaj donji dio čini jako mali,jel ih moram onda preseliti kad se rode?

Gupice su jaaako debele i nadam se da neće još dugo jer su se več počele svađati,valjda su živčane u tom malom prostoru.
DANNY

Offline DANNY

• Punopravni član
Trudnice
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2007, 15:47:00 poslijepodne »
Dobila sam bebe! Nažalost ima ih samo 5,jer jutros nisam gledala prije posla a do 3 ih je ostalo samo 5.Valjda će preživjeti.Jadna mama je nakon 13 dana napokon u zajedničkom akv.Bebe su u mrežici,ne bi ih htjela micati da im ne poremetim parametre vode.Da li da pričekam neko vrijeme pa ih stavim posebno ili im je ovako dobro'? U zajednički ne mogu jer im proždrljivaca ko u priči! Kad ih mogu staviti u zajednički,a da ih ne pojedu.Imam molije,2 bete,2 ajmonera,plehiča od 12 cm i synodontisa velikog.
DANNY

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Trudnice
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2007, 16:16:00 poslijepodne »
Danny cestitam na podmlatku...

To sto ih je malo prezivjelo i nije tako lose za prvi put... (Ja sam prvi put imala samo dvije! ) Vrlo brzo neces znati kuda s njima...

Ako imas gdje, slobodno ih prenesi... Jednostavno odlijes vode iz zajednickog aq i stvar sa parametrima rjesena...

U zajednicki aq ih mozes staviti kad budu dovoljno veliki da ih drugi ne mogu pojesti... Moji su sa oko 1,5 mjesec bili oko 1,5 cm i tad sam ih prebacila...

Sretno!
Tuzlanka u Sarajevu

Offline DANNY

• Punopravni član
Trudnice
« Odgovori #7 u: Prosinac 06, 2007, 22:46:00 poslijepodne »
Zapravo ih je 8,dala sam im hranu za gupije usitnjenu,ali ću je morati nekako izmiksati jer je još uvijek prekrupna. Hvala na savjetima! Morat ću ih premjestiti jer je mrežica jako blatna od algi i ostataka hrane,valjda,pošto je gupica bila u njoj skoro 2 tjedna.
DANNY

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Trudnice
« Odgovori #8 u: Prosinac 07, 2007, 01:37:00 prijepodne »
Sad ti je ovo skola da prepoznas gupicu "pred porod", pa da tamo provede samo dan ili dva... Dobro mozda neces moci to tako precizno ocijeniti slijedeci put, ali svakako brzo...

Ja nekako radje rizikujem da svi malci budu pojedeni nego da curica bude dugo u tom zatvoru... Ali to sam samo ja...

Sto se hrane tice, samo izmedju prstiju uzmi malo i to jako stisni i mrdaj prste... Samljeces je na najmanje moguce dijelove... Ako nije dovoljno onda jos jednom... Ja sam radila to iznad bijelog papira, da bolje vidim sta sam napravila...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline DANNY

• Punopravni član
Trudnice
« Odgovori #9 u: Prosinac 07, 2007, 13:37:00 poslijepodne »
AH,da, i meni je bilo žao mame u "zatvoru",ali šta ćeš,sad je sretna i vesela,a tata ju več naganja po akvaču.Bebama sam samljela hranu u mlincu za kavu,dobro očišćenom,da ne dobiju trovanje kofeinom!
DANNY

Offline DANNY

• Punopravni član
Trudnice
« Odgovori #10 u: Prosinac 08, 2007, 19:09:00 poslijepodne »
Pronašla sam još jednu bebicu izvan akvarija,nemam pojma kako se našla tamo,sirotica se stisla između kotilice i stakla,valjda se skrivala od proždrljivaca.Sad je među braćom i sestrama.Živahne su i jedu ko blesave!Baš sam sretna!
DANNY

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Trudnice
« Odgovori #11 u: Prosinac 09, 2007, 02:03:00 prijepodne »
Ma bravo... Ajde sad izvjestavaj dalje, a kad budu dovoljno velike za slikanje, molim da i mi malo uzivamo u tvojoj sreci...
Tuzlanka u Sarajevu