Pozdrav svima i molio bih vas za pomoć.
Već mi je 3. mužjak Betta Splendens krepao, prvi je živio od početka akvarija, nekih pola godine, po slikama što sam vidio ovdje na forumu izgleda da je od trbušne vodenice (nakostrješene ljuske, udebljao se,propale peraje). Tretirao Protobakom, al već je bio "pri kraju".
Zatim su došla ova druga dva, jedan iz drugoga, svaki je živio negdje oko 2 tjedna, a bolest im se razvijala potpuno isto:
u početku su im peraje se smanjivale, propadale (ja računao da se zavlače oko drva, filtera pa mehanički gube peraje), vremenom su postajali sve adinamičniji, peraje propadale a oni sve više vremena provodiliiza filtera, u jako malom prostoru,sve manje plivali, pred kraj disali samo zrak s površine...
Ne bi me čudilo da nešto ne valja u akvariju da neman još 4 ženke koje nemogu bit zdravije, velike, lijepe... jedna od te četiri je došla u akvarij kad i predzadnji mužjak, lijepo napreduje a kupio sam je jako malu.
Da napomenem da su svi mužjaci i ženke kupljeni u istom pet shopu.
..pa bih vas molio da mi savjetujete što da činim jer mislim kupit mužjaka. Hvala unaprijed!