Srpanj 19, 2025, 14:56:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moje prve Betta bebe  (Posjeta: 13725 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nana vt

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #100 u: Studeni 09, 2007, 23:29:00 poslijepodne »
bette su divne i stvarno sam zavidna ja nikako da se dokopam ikakve ženke a ove su divne. ovdje jednostavno u zooshopu ne žele naručiti jer kazu da nisu atraktivne. sretno sa odgojem ovih i budučih narastaja. a uzgojna stanica je zakon. gdje ste nabavili one kutije?
pozdrav iz Virovitice

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #101 u: Studeni 10, 2007, 00:54:00 prijepodne »
Atraktivne? Heh... toliko o znanju Cekamo da se Eskimo javi sa novim slikama sada vec starih beba
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #102 u: Studeni 11, 2007, 00:58:00 prijepodne »

da njima su samo mužjaci atraktivni i ne žele se zamarati zenkama. a sta da kazem to je zato što su jedini u gradu i mogu kak hoće jer znaju da nemaš kud drugud otić.

i ja jedva ćekam slikice

pozdrav iz Virovitice

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #103 u: Studeni 11, 2007, 23:23:00 poslijepodne »

Hello,

Kada vec postoji toliki interes za novim fotkama, kako da vasim molbama onda odolim? No, na zalost "bebe" danas i nisu bile nesto raspolozene za slikanje jer su cijelo vrijeme imale stresne (vodoravne) prude, pa im se niti boje ne vide u pravoj mjeri.Ali ajde... da ne bude dane zelim podijeliti s vama fotke svojih malaca:

Kraljevsko plava zenka:

Tirkizno plava zenka:

Zeljezno plava zenka:

Pastelno plava zenka:

Multi bojna zenka:

Evo jos par fotki kako malci izgledaju kada plivaju zajedno u AG:

Bebe su sada vec 5 mjeseca stare i na zalost su poprilicno male. Ne znam zasto je to tako... da li prehrana, geni, ili sto god... ali sto je tu je. Nadam se da ce jos malo narasti, ali jako velike nece vjerojatno nikada postati

Eh da, kao sto sam i pretpostavio,osim onog jednog kraljevsko plavog muzjaka, sve ostale bebe su postaleZENKE!!!!

I za kraj jos jedna losa vijest.Tata ovih beba (kraljevsko plavi CT iz mog avatara) je uginuo prije 10 dana.

Izgleda mu je ono cerupanje sijamskih algojeda vise naskodilo nego sto sam mislio. Jednostavno je prestao jesti i nikako mu nisam mogao vratiti apetit, bez obzira cime ga hranio. I tako da je na kraju zavrsila njegova borba.

Eto toliko za danas. Nadam se da ste uzivali u fotkama mojih cura

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #104 u: Studeni 12, 2007, 00:03:00 prijepodne »
Za onog divnog muzjaka! Stvarno steta! Eto, kako ispadne. Koliko ih je sve zajedno?

Al cure su prelijepe! Imaju nesto crvenog al uglavnom su ciste. Hm.. neki jednostavno polako sazrijevaju, nemora biti da ce ostati malene!

Gdje je ona prozirna? Nije valjda i onda otisla ...

...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #105 u: Studeni 12, 2007, 09:04:00 prijepodne »

Da, mozda zaista jednostavno samo kasno sazrijevaju pa malo jos narastu, ali mislim da nikad nece biti tako velike kao sto je to njihova mama. Ali kao sto rekoh, sto je tu je. Ako nece, nece.

Glede one prozirne, ona je jos uvijek tu, no vise nije prozirna nego neka kombinacija pastelne (svijetlo tijelo i multi-bojne peraje). Dakle nesto slicno ovoj multibojnoj zenki ciju sliku sam stavio, samo sa svjetlijim tijelom (kao kod one pastelne). Ma kazem... neka cudna kombinacija.

Zenki je sada jos oko 30. 2-3 cu ostaviti za sebe kao uspomenu na moj prvi mrijest, a ostale cu moci podijeliti.... i to ili 1.-2.12. ili 8.-9.12. Nisam jos odlucio tocno koji od ta dva vikenda, ali jedan od njih ce sigurno biti.

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #106 u: Studeni 12, 2007, 10:38:00 prijepodne »
dali primate predbilježde??????????
pozdrav iz Virovitice

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #107 u: Studeni 12, 2007, 11:59:00 prijepodne »

Eskimo nadam se da se vidimo, i ovaj bilo bi lijepo kad bi znaš ono, mislim koje malo ovaj

jel primaš pridbilježbe
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #108 u: Studeni 12, 2007, 12:28:00 poslijepodne »
Eskimo, znaci ne dolazis onaj vikend 24-25.? Smrc. A dobro, valjda bude jos prilika.

Sto se one prozirne-pastelne ili sto vec tice - vjerojatno je samo kasnije dobila boju (ili ima mramorni gen pa ce boju jos i mjenjati...), al sigurno je zanimljiva!

Nego, kako ide sa HM-ima? Jel bilo mrijestova??? Kako su prosli??? Moj uzas Pitam jer izgleda da nasi HM-i imaju neku urodjenu nesposobnost, kaze i kolonelo da i imao istih problema...

...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #109 u: Studeni 12, 2007, 14:13:00 poslijepodne »

Na zalost nista od tog vikenda. Ali biti ce sigurno jos prilike za osobno upoznavanje.

Glede pastelne, mislim da nije mramorni gen, nego je vjerojatno jednostavno kasnije dobila boju pa je zbog toga bila onako svijetla. A mozda je jednostavno bila i pod stresom zbog fotkanja, pa je bila onako blijeda.

A glede HM-ova... da, ima novostiOd subote pliva par novih malaca u uzgojnom AQ. No, u guzvi sam pa sada ne mogu detaljnije o tome. Bite ce tek krajem tjedna, ali onda vec i sa prvim fotkama.

Glede ovih starijih malaca, dobio sam vec parpredbiljezbi tako da je dio vec rezerviran. Ali kako je malaca ipak 30 biti ce ih za jos par ljubitelja. Pa ako jos netko zeli, molim PP sa bojom i kolicinom (max 4) pa cu vas dodati na listu. Naravno sve po principu... tko prvi njegova djevojka (a primjenit cemo kod ovih zenki i princip.. tko prvi negova veca)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #110 u: Studeni 13, 2007, 13:39:00 poslijepodne »
Žao mi je njihovog tate...jadan, prošao je loše, ali je zato ostavio prekrasnu dječicu! Lijepe male curice...ma bravo!

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #111 u: Prosinac 02, 2007, 02:02:00 prijepodne »

Bok svima!

Ja evo danas ulovio malo vremena pa napravio par novih fotki, koje naravno odmah slijede. Nije mi se dalo vaditi cure u poseban tankic za slikanje, pa fotke i nisu po mom ukusu, ali nema veza... i ovako cete vidjeti kako cure izgledaju, a to je najbitnije, zar ne? Pa da krenem.

Dvije Royalno plave zenke (kod kojih je jasno uocljiva razlika u velicini o kojoj stalno pricam)i jedna tirkizna:

Jos jedna Royalno plava zenka:

Jednapastelna sa potpuno izrazenom bojom:

I evo jedna fotka na kojoj se istodobro vidi razlika u boji izmedu Royalnih i pastelno plavih zenki. Za razliku od prijasnje pastelne zenkeova nije u "punoj boji" negoima "stresne" (vodoravne) pruge, pa zato boja po tijelu nije tako intenzivna:

Zatim jos dvije fotke multicolor zenke, kojih ima 3-4 u tom mrijestu:

Zatim imam jos jednu svijetlu multicolor... ne vidi se bas najbolje na ovoj fotki, ali ajde cisto da vidite da i takvih cura ima:

Oko, toliko glede predstavljanja mog podmladka.

Kako sam ih obecao donijeti u Zagreb tijekom prosinca, evo mali update i o tome. Od silnih kombinacija, sada je na kraju ispalo da dolazim onaj vikend 15./16. 12., pa se nadam da ce svi zainteresirani imati vremena da preuzmu svoje cure. Poslat cu svima koji su se do sada javili PP pa da jos jednom potvrdim sto kome mogu donijeti. Ucinit cu to negdje tokom iduceg tjedna, pa ako netko do iduce subote ne dobije poruku, neka mi se opet javi.

Eto toliko od mene. Nadam se da cu dio vas upoznati i za koji dan.

Lijepi pozdrav,

Eskimo

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #112 u: Prosinac 02, 2007, 02:09:00 prijepodne »

Eh da... jos jedan komentar uz ove moje cure. Kako im je tata bio Crowntail (CT) one su Combtail (kombinacija izmedu VT-a i CT-a) sto je i jasno uocljivo po nesto produzenim zbicama. Stoga bi njihovim uparivanjem sa CT muzjakomako ne u prvoj onda sigurno u drugoj generaciji isto bilo "pravih" CT-a.

Rekoh idem to jos napisati. Mozda nekog zanima.

A sada laku noc... pa vec je proslo 2 sata ujutro.

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #113 u: Prosinac 02, 2007, 08:01:00 prijepodne »

WOW Eskimo predivne su

Nadam se da misliš na mene, a nemoj da ti padne na pamet da dođeš, a da nemaš vremena za kavicu
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #114 u: Prosinac 02, 2007, 11:47:00 prijepodne »

zašto ja neživim bliže Zagrebu

Eskimo predivne su! Svaka cast na uspiješnom pomladku!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline maculicauda

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #115 u: Prosinac 02, 2007, 15:43:00 poslijepodne »
čestitam! supeeeer!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #116 u: Prosinac 02, 2007, 18:22:00 poslijepodne »
Eto, i ja sam taj vikend u ZG, ako se ne uspijemo vidjeti biti cu ljuta Jedna lijepa zajednicka kafa bettaša, molim!

Zenkice su prekrasne, zdrave! Imaju jako lijepe ciste boje, i stvarno su lijepo razvijene. Ta razlika u velicini nije nista cudno, a i nije strasna!

I inace, fotke su jako dobre, ne vidim di se bunis

...Pula...

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #117 u: Prosinac 03, 2007, 15:13:00 poslijepodne »

Zahvaljujemsvima na pohvalama. Jako me veseli da vam se zenkice svidaju i jako me to motivira da nastavim sa uzgojem ovih prekrasnih riba.

Jos jedna informacija za sve zainteresirane. Kako cu 15.12. biti u Zagrebu i kako cu se tada naci sa nekoliko drugih Betta ljubitelja (vidi dolje navedeni link), zamolio bih i sve zainteresirane da dodu na to druzenje, te tamo preuzmusvoje bette.

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=27666&P N=1&TPN=2[/url]

To je ujedno idealna prilika da se upoznate su drugim betta-ljubiteljima, te razmijenite iskustva.

Do tada lijepi pozdrav,

Eskimo

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #118 u: Prosinac 03, 2007, 15:34:00 poslijepodne »

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #119 u: Prosinac 03, 2007, 15:35:00 poslijepodne »
Obavjestim i one čije imam tel i mailove jeeeeeeeeeeeee

Offline _Joker_

• Punopravni član
  • **
Moje prve Betta bebe
« Odgovori #120 u: Prosinac 03, 2007, 15:36:00 poslijepodne »

Ili sam ja nesto pogrijesio u linku ili je to okupljanje betta-fanatika dobilo zasebnu temu. Kako god, daljnje informacije gledetog okupljanja mozete naci ovdje:

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=28065&P N=1[/url]