Kolovoz 14, 2025, 12:39:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problemi sa mutnom vodom  (Posjeta: 7646 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gonzales

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Problemi sa mutnom vodom
« u: Prosinac 02, 2007, 16:43:00 poslijepodne »
Pozdrav svima na forumu!
Relativno sam novi u aqaristici (nekih mjesec dana) i već se nakupilo dosta problema. Evo da krenem redom imam novi aq. Cajman 80 pro. zapremine 120 l. sa unutarnjim filterom Bluwave 05. Podloga Vulcanit i pjesak. Od bilaka sam posadio Valisneriu, Ludwigu, Limnophilu, Cryptocorinu....
A od ribica imam: 2 Ancistrusa, 3 Pande, 4 Ramireza, 4 crvena Platia i 6 crvenih Nenki od kojih su 3 uginule u zadnjih par dana.
 Konkretno imam problem sa vodom dosta je zelena i puna nekakvih sitnih točkica (kao da sam istresao sol). Prije 2 dana sam izmjenio trećinu vode i stavio novi ugljen al promjena nema.

Ako netko može šta posavjetovati bio bih zahvalan.
Pozdrav!!

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #1 u: Prosinac 02, 2007, 18:02:00 poslijepodne »

-Ugljen možeš maknuti (osim ako nisi imao neko lijećenje riba, nisi stavljao sredstva protiv puževa/algi (koja ne preporučam), jer će on upijati i gnojiva, željezo, sera morenu i sl. preparate koje sam ti preporučio u nastavku.

-Pokušaj nabaviti RO ili dodavati meku vodu (kišnicu, izvorsku) koja pogoduje ribama iz područja Amazone.

-Promijeni 50% vode tom vodomu koju stavi sera aquatan radi pripreme (ne nužno jer nema klora).

-Filter ne diraj i ne čisti (čisti ga jednom mjesečno tako da ga ispereš u akvarijskoj vodi i to samo na pola kako ne bi ubio bakterije).

-U donji dio filtera stavi treseta koji ćeš mijenjati svakih 4-8 tjedana

-Počni dodavati co2 (pokušaj nabaviti ljestve ili nutrafinov co2 sistem za akvarije do 180 l)i gusto zasadi akvarij brzorastućim biljem.

-Makni pumpicu ako je imaš, ribe koje su u tvom akvariju dobro se snalaze u vodi bez pumpe i ne vole mjehuriće pretjerano (osim možda platija).

-Hrani 1-2 puta dnevno sa što manje hrane. Može jednom, a drugi obrok nek bude hrana za ribe dna.

-postepeno počni dodavati sera morenu koja pogoduje ribama biotopa amazona i azija, te spušta PH vrijednost i blago zakiseli vodu te ju oboji u žutu do tamno smeđu, ovisno o količini...

-Platiye pokušaj zamijeniti s nekim drugim ribicama, one vole drukčiji tip vode (mogu i ostati ali daj prioritet ribicama amazone-tetre i sl. jer vidim uglavnom te ribe držiš)... Ove ribe vole i malo soli u vodi, dok ostale ribe i biljke to baš i ne podnose tako dobro.

-Ramirezi i neonke traže izrazito kiselu, tamnu vodu s puno huminskih kiselina. treset, sera morena, neki panj, pa i lišće hrasta/bukve i/ili johini plodovi tu će pomoći...

Pokušaj slijediti sve ove korake, a ako je moguće za bilje dodavaj neko gnojivo (Easy Life Pro Fito), easy carbo, easy fero, te za cryptocoryne kuglice za korjenje...

Znam da ima dosta stavki ali mislim da bi, sljedeći ih za 1 mjesec mogao imati akvarij bez ikakvih problema sa bujnim biljem i sretnim ribicama.

Evo kako bi trebala izgledati voda koju bi trebao imati u akvariju:

Kakvo je osvjetljenje, podloga?

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #2 u: Prosinac 02, 2007, 18:07:00 poslijepodne »

Dobrodošao,

Pitanje: Jesi na početku prije stavljanja riba pustio akvarij da ciklira (da radi barem dva tjedna bez riba, da se razviju bakterije)?
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #3 u: Prosinac 02, 2007, 18:44:00 poslijepodne »

Citat: speedcats

-Ugljen možeš maknuti (osim ako nisi imao neko lijeæenje riba, nisi stavljao sredstva protiv puževa/algi (koja ne preporuèam), jer æe on upijati i gnojiva, željezo, sera morenu i sl. preparate koje sam ti preporuèio u nastavku.

-Pokušaj nabaviti RO ili dodavati meku vodu (kišnicu, izvorsku) koja pogoduje ribama iz podruèja Amazone.

-Promijeni 50% vode tom vodomu koju stavi sera aquatan radi pripreme (ne nužno jer nema klora).

-Filter ne diraj i ne èisti (èisti ga jednom mjeseèno tako da ga ispereš u akvarijskoj vodi i to samo na pola kako ne bi ubio bakterije).

-U donji dio filtera stavi treseta koji æeš mijenjati svakih 4-8 tjedana

-Poèni dodavati co2 (pokušaj nabaviti ljestve ili nutrafinov co2 sistem za akvarije do 180 l)i gusto zasadi akvarij brzorastuæim biljem.

-Makni pumpicu ako je imaš, ribe koje su u tvom akvariju dobro se snalaze u vodi bez pumpe i ne vole mjehuriæe pretjerano (osim možda platija).

-Hrani 1-2 puta dnevno sa što manje hrane. Može jednom, a drugi obrok nek bude hrana za ribe dna.

-postepeno poèni dodavati sera morenu koja pogoduje ribama biotopa amazona i azija, te spušta PH vrijednost i blago zakiseli vodu te ju oboji u žutu do tamno smeđu, ovisno o kolièini...

-Platiye pokušaj zamijeniti s nekim drugim ribicama, one vole drukèiji tip vode (mogu i ostati ali daj prioritet ribicama amazone-tetre i sl. jer vidim uglavnom te ribe držiš)... Ove ribe vole i malo soli u vodi, dok ostale ribe i biljke to baš i ne podnose tako dobro.

-Ramirezi i neonke traže izrazito kiselu, tamnu vodu s puno huminskih kiselina. treset, sera morena, neki panj, pa i lišæe hrasta/bukve i/ili johini plodovi tu æe pomoæi...

Pokušaj slijediti sve ove korake, a ako je moguæe za bilje dodavaj neko gnojivo (Easy Life Pro Fito), easy carbo, easy fero, te za cryptocoryne kuglice za korjenje...

Znam da ima dosta stavki ali mislim da bi, sljedeæi ih za 1 mjesec mogao imati akvarij bez ikakvih problema sa bujnim biljem i sretnim ribicama.

Evo kako bi trebala izgledati voda koju bi trebao imati u akvariju:

Kakvo je osvjetljenje, podloga?

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #4 u: Prosinac 02, 2007, 19:06:00 poslijepodne »

Pozdrav Speedcats!
Ribice sam lječio 3 dana, stavljao sam Costapur i Baktopur zato što je jedan ramirez imao nekakve točkice na repnoj peraji pa sam nakon tretmana stavio novi ugljen.
Što se tiče filtera tu sam zeznuo stvar, zato što sam odjednom oprao obadva, naravno u aqa. vodi da bi tek drugi dan doznao da se peru jedan po jedan.
Nisam baš skužio dodavanje treseta (što konkretno) u donji dio filtera? Pumpicu
nemam, a glede CO2 tu bi još malo sačekao (financija radi).
Neznam jel potrebno gnojivo za bilje jer je stavljen Vulcanit prije 1 mj. Osvjetljenje je 2x18W, 1x fresh water, 1x tropical lamp. Evo nekoliko slika. Pozdrav.

Edited by: Elena & Davor

Offline speedcats

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #5 u: Prosinac 02, 2007, 19:42:00 poslijepodne »

Mislim da je rasvjeta slaba. Pokušaj sa 2 reflektora da ju poboljšaš. Savjetovao bih da ovu valisneriu staviš svi na jednu hrpu i to u desni kut. Na mjesto ove lijevo postavi H. Difformis. Ovu kulu bih ja makao, jer djeluje neprirodno u akvariju.

Dakle kriv je filter za kvalitetu, ali to će jako brzo proći jer se bakterije vrlo brzo razmnožavaju (sve osim nitrifikacijskih).

Treset možeš kupiti u pet shopovima (FLUWALOV), stavi ga u žensku najlonku, zaveži i stavi u donji dio filtera, ali ipak ne na samo dno.

Co2 počni dodavati kad poboljšaš rasvjetu. Do tada možeš dodavati easy life easy carbo. I svakako prihranjuj bilje. Preporučam nutrafin plant gro, sera florena ili tetra plant. Ja dodajem svakodnevno 1/7 preporučene doze za tjedan. Tako sam primjetio najbolje rezultate a i alge nemaju priliku buknuti zbog velike promjene.

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #6 u: Prosinac 02, 2007, 22:19:00 poslijepodne »
mmmmm... makni kulu...

Offline speedcats

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #7 u: Prosinac 02, 2007, 23:13:00 poslijepodne »
Btw na valisneriji se vidi nedostatak željeza. Ja koristim nutrafin plant gro koji ima 0,26 % Fe a počeo sam dodavati i easy life fero da povećam koncentraciju na 0,50 ppm.
Evo kako izgleda zdravo lišće valisnerije, oporavak traje nekih 2-3 tjedna...

Offline vecko46

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #8 u: Prosinac 03, 2007, 19:05:00 poslijepodne »
pomoc,isti slucaj, samo se meni akvarij ciklira vec tri tjedna, sad je prije kojih dva tri dana voda iznenada jako postala mutna, milite li da je vrijeme da dodam cistace? jer sam prije kojih tjedan dana stavio malo hrane na prazno. ovo je slika sa bocnog pogleda na akvarij, voda je toliko mutna da je sve postalo tamno u akvariju, akvarij je 70l. i filtert tu i tamo palim da odradi, a co2 stalno radi jer nema ribica uopce. bio bi zahvalan na svakoj pomoci. hvala

brdovec,zdenci

Offline skalar

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #9 u: Prosinac 03, 2007, 19:09:00 poslijepodne »
oprosti kolega nije mi bas jasno ali zasto ti filter ne radi cijelo vrijeme
Riba Ribi grize rep

Offline skalar

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #10 u: Prosinac 03, 2007, 19:12:00 poslijepodne »
jos nesto sam zaboravija. vidim da ti nema bas previse biljaka u aq, pa stoga nije potrebno da ti CO2 radi non stop ili ako bas zelis da radi smanji ulaz CO2 na min
Riba Ribi grize rep

Offline speedcats

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #11 u: Prosinac 03, 2007, 20:19:00 poslijepodne »
Filter mora raditi cijelo vrijeme. U njemu su bakterije koje trebaju kisik, a ako ne radi onda one ne dobivaju kisik i umiru. Zbog toga kod tebe nije završilo cikliranje. upari filter i za 2-3 dana provjeri količinu nitrita u vodi. Vjerojatno neće trebati dugo da ga zacikliraš jer kultura bakterija već postoji, samo joj treba dati vremena da poraste, a nitrifikacijske bakterije se sporo razmnožavaju, za razliku od ostalih koje se razmnožavaju svakih 20 min u intervalima 1->2->4->16-... itd....

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #12 u: Prosinac 03, 2007, 20:27:00 poslijepodne »
Evo nabavio sam prihranu za biljke Sera Florena i ulio 30 ml. u aq. od 120 l.
A za zamućenu vodu su mi dali Nutrafin WasteControl koji sam ulio 7 čepova za prvi put, sad budem vidio za koji dan hoće bit poboljšanja.

Jedno pitanje! na poklopcu aq. skupi se dosta kondenzata vlage ujutro, dal ima netko kakav predlog da se proreže kakva rupa ili eventualno ugradi kakav ventilator?  

Offline skalar

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #13 u: Prosinac 03, 2007, 20:35:00 poslijepodne »
kolega gonzales po slikama vidim da imas Caymana.

na poklopcu imas mali otvor i bilo bi dobro da ga drzis uvik otvorenim. kondenzacija nece bit upotpunosti uklonjena ali ce je bit kolicinski puno manje.

ja isto imam takav akvarij

Riba Ribi grize rep

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #14 u: Prosinac 03, 2007, 21:01:00 poslijepodne »
Misliš na poklopac sa prednje strane koji služi za hranjenje.

Offline skalar

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #15 u: Prosinac 03, 2007, 21:09:00 poslijepodne »
da upravo na taj poklopac.
kondenzacije ce bit manje.

ako ne bude s unutarnje strane skini ova dva poklopca

Riba Ribi grize rep

Offline skalar

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #16 u: Prosinac 03, 2007, 21:11:00 poslijepodne »
ja ih nisam skida jer mi je onaj poklopac na vrhu dovoljan
Riba Ribi grize rep

Offline speedcats

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #17 u: Prosinac 03, 2007, 21:16:00 poslijepodne »

Pa ne moraš skidati. Valjda su tehnički testirali proizvod prije plasiranja na tržište i siguran je.

A što se tiće 30 ml na 120 l vode, mislim da je previše. Bolje ti je da svakodnevno dodaješ 2 ml ili jednom tjedno 15 ml. Mislim da je to sasvim dovoljno!:-)

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #18 u: Prosinac 03, 2007, 21:35:00 poslijepodne »

Citat: skalar
ja ih nisam skida jer mi je onaj poklopac na vrhu dovoljan

Hvala Skalar! Budem probao sa poklopcem, al ionako planiram prorezat one dvije plastike jedna je za hranilicu koju imam u planu nabavit a druga?? u svakom pogledu bit će bolji protok zraka.

Offline skalar

• Punopravni član
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #19 u: Prosinac 03, 2007, 21:39:00 poslijepodne »
neznam tocno ali nemoj ih skidat dok ne kupis hranilicu, jer ces kad stavis hranicu skinut jednu od one dvije ovisi di ti je rupa na hranilici.
Riba Ribi grize rep

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #20 u: Prosinac 03, 2007, 22:11:00 poslijepodne »

Citat: speedcats

Pa ne moraš skidati. Valjda su tehnički testirali proizvod prije plasiranja na tržište i siguran je.

A što se tiće 30 ml na 120 l vode, mislim da je previše. Bolje ti je da svakodnevno dodaješ 2 ml ili jednom tjedno 15 ml. Mislim da je to sasvim dovoljno!:-)
Po preparate sam išao kod Vilia, pošto je tamo vječita gužva trgovci mi nisu mogli objašnjavat pa kad sam došao doma postupio sam po uputstvima.
Ugljen sam izvadio pa budem vidio za koji dan, valjda ne bude gore nego što je sad.
Jer u zadnjih 5-6 dana uopće nema perlanja bilje kao da je balzamirano

Offline laky-pu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • nepopravljivi akvarista
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #21 u: Prosinac 03, 2007, 23:46:00 poslijepodne »

bez riječi....
Što više ljudi poznajem, to više volim svoje ribice!
098/160-1847 Pula

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #22 u: Prosinac 04, 2007, 02:56:00 prijepodne »

Prije svega: dobrodosao Gonzales! Dobrodosao Vecko!

Uz uvazavanje svega sto je kolega rekao moram dodati da originalni ferplastovi unutarnji filteri koji dolaze uz njihove akvarije NE VALJAJU!

I ja sam se mucila 3 mjeseca da izbistrim aq. Od hrpe bilja preko cistaca, dodavanja vate u filter, dodavanja jos biokuglica i svasta nesto (samo nisam hemiju koristila)... dodjoh do kupovine nekog jeftinog kineskog unutarnjeg filtera (dodatni filter) i rijesih problem u roku od 2 dana... Eno sad kristalno cista voda...

Sto se ubacivanja treseta tice mislim da je u ferplastovim filterima to jednostavno napraviti tako da maknes onu spuzvu sa aktivnim ugljenom i na to mjesto stavis treset u vrecici tj. carapi...

Sto se kondenza tice, ne radite nista. TO tako treba biti... Nikakvo otvaranje poklopca nije potrebno... Ljudi su to napravili tako da se nemate cega bojati... Sve sto je opasno je jako dobro izolirano...

Nisam sigurna koliko prostora ima u tvom aq, ali vjerujem da postoji dovoljno prostora za manevre... U Caymanu 110 ima dovoljno prostora i za ugradjivanje hranilice i jos 2 ventilatora (koji se koriste samo da bi se u ljetnim mjesecima spustila temperatura!)... Mjesto za hranilicu je jedno jedino... A to je ona rupa, koja iznad sebe ima poklopac. Na ostala dva mjesta, iznad su resetkice...

Evo linka gdje mi je kolega Spestana podrobno objasnio kako preurediti poklopac Caymana 110, pa mozda vam to da koju idejicu...

A ako ne, odvijac u ruke i lagano...

A sad se moram okrenuti savjetima kolege Speedcatsa.

1. Slazem se da ugljen ne treba koristiti non-stop... Medjutim, ja bih ga zbog te mutnoce ostavila koji dan...

2. Ribe koje imas su sigurno generacijama u aq pa su manje-vise navikle na nase parametre...

3. Ipak bilo bi dobro malo prilagoditi uvjete... Ali ja nikako ne bih savjetovala mijenjanje 50% trenutne vode RO vodom... To bi takodjer bio preveliki sok za ribice... Mozda po 10-15% zamjenske vode, a ostalo kombiniras s pipovacom. Dok taj odnos ne dodje na odgovarajuci...
Naravno nista od ovoga ne radis dok ne budes siguran u parametre vode kojom raspolazes...

4. Filter se cisti po potrebi. Tj. kad protok oslabi... Nikako na vremenski razmak. Kolega je rekao mjesec dana, ja sam svoje mehanicke materijale na pocetku morala cistiti svaki drugi dan, zbog opadanja protoka... Bioballse i keramike samo jednom, ali to je bilo hvatanje za slamku, a ne potreba... Sad sam zadnji put ocistila...... Hm... Ne sjecam se, ali sigurno blizu 2 mjeseca...
Vazno je samo da ne peres sve filter materijale u isto vrijeme... I to na nacin kako je kolega objasnio.

Jel u tom filteru postoje i kuglice i keramika?

5. Koristenje bilo kakvih dodataka uzimam s velikom rezervom... Zato radije savjetujem da uzmes neki mangrov panj koji ce takodjer otpustati tanine i bojati vodu u zuto, radit ce isto kao i preparat, a uz to ce biti i dekoracija...
Nadam se da znas kako se pripremaju dekoracije?

Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Gonzales

• Novi član
  • *
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #23 u: Prosinac 05, 2007, 09:25:00 prijepodne »

Citat: Ninina mama
Prije svega: dobrodosao Gonzales! Dobrodosao Vecko!

Uz uvazavanje svega sto je kolega rekao moram dodati da originalni ferplastovi unutarnji filteri koji dolaze uz njihove akvarije NE VALJAJU!

I ja sam se mucila 3 mjeseca da izbistrim aq. Od hrpe bilja preko cistaca, dodavanja vate u filter, dodavanja jos biokuglica i svasta nesto (samo nisam hemiju koristila)... dodjoh do kupovine nekog jeftinog kineskog unutarnjeg filtera (dodatni filter) i rijesih problem u roku od 2 dana... Eno sad kristalno cista voda...

Sto se ubacivanja treseta tice mislim da je u ferplastovim filterima to jednostavno napraviti tako da maknes onu spuzvu sa aktivnim ugljenom i na to mjesto stavis treset u vrecici tj. carapi...

Sto se kondenza tice, ne radite nista. TO tako treba biti... Nikakvo otvaranje poklopca nije potrebno... Ljudi su to napravili tako da se nemate cega bojati... Sve sto je opasno je jako dobro izolirano...

Nisam sigurna koliko prostora ima u tvom aq, ali vjerujem da postoji dovoljno prostora za manevre... U Caymanu 110 ima dovoljno prostora i za ugradjivanje hranilice i jos 2 ventilatora (koji se koriste samo da bi se u ljetnim mjesecima spustila temperatura!)... Mjesto za hranilicu je jedno jedino... A to je ona rupa, koja iznad sebe ima poklopac. Na ostala dva mjesta, iznad su resetkice...

Evo linka gdje mi je kolega Spestana podrobno objasnio kako preurediti poklopac Caymana 110, pa mozda vam to da koju idejicu...

A ako ne, odvijac u ruke i lagano...

A sad se moram okrenuti savjetima kolege Speedcatsa.

1. Slazem se da ugljen ne treba koristiti non-stop... Medjutim, ja bih ga zbog te mutnoce ostavila koji dan...

2. Ribe koje imas su sigurno generacijama u aq pa su manje-vise navikle na nase parametre...

3. Ipak bilo bi dobro malo prilagoditi uvjete... Ali ja nikako ne bih savjetovala mijenjanje 50% trenutne vode RO vodom... To bi takodjer bio preveliki sok za ribice... Mozda po 10-15% zamjenske vode, a ostalo kombiniras s pipovacom. Dok taj odnos ne dodje na odgovarajuci...
Naravno nista od ovoga ne radis dok ne budes siguran u parametre vode kojom raspolazes...

4. Filter se cisti po potrebi. Tj. kad protok oslabi... Nikako na vremenski razmak. Kolega je rekao mjesec dana, ja sam svoje mehanicke materijale na pocetku morala cistiti svaki drugi dan, zbog opadanja protoka... Bioballse i keramike samo jednom, ali to je bilo hvatanje za slamku, a ne potreba... Sad sam zadnji put ocistila...... Hm... Ne sjecam se, ali sigurno blizu 2 mjeseca...
Vazno je samo da ne peres sve filter materijale u isto vrijeme... I to na nacin kako je kolega objasnio.

Jel u tom filteru postoje i kuglice i keramika?

5. Koristenje bilo kakvih dodataka uzimam s velikom rezervom... Zato radije savjetujem da uzmes neki mangrov panj koji ce takodjer otpustati tanine i bojati vodu u zuto, radit ce isto kao i preparat, a uz to ce biti i dekoracija...
Nadam se da znas kako se pripremaju dekoracije?

Hvala na dobrodošlici Ninina mama!

Evo dodao sam nekakve preparate za bilje i pročišćavanje vode, pa ću u petak izmjeniti 1/3 vode i vratiti ugljen. što se filtera tiče smatram da je dobar za zapreminu vode u mom tanku. Sad se trebam malo strpit pa naredni tjedan valjda bude promjene na bolje.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Problemi sa mutnom vodom
« Odgovori #24 u: Prosinac 06, 2007, 02:37:00 prijepodne »
Identican filter znaci kao i moj, samo malo manji...

Nadam se da ces ti imati vise srece s njim...

Tuzlanka u Sarajevu