Kolovoz 07, 2025, 06:38:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: čestice (prašina) u akvarijskoj vodi  (Posjeta: 2361 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lonicera

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
čestice (prašina) u akvarijskoj vodi
« u: Ožujak 20, 2009, 20:13:50 poslijepodne »
moj akvarij od 55 litara je pokrenut 4.2. , danas su u njemu 2 otocinclusa, ancistrus, latius, 3 corya i 8 guppya. drvo je potpuno čisto od sluzi, bilje raste, dodajem easy carbo dnevno i profito tjedno. vodu mijenjam ponedjeljkom - 10 litara koja odstoji preko vikenda s dodanim aquasafeom.
kad gledam akvarij sprijeda i iz malo daljega čini se da je voda potpuno bistra, kad ga pogledam sa strane voda mi djeluje kao da je netko ulio unutra čašu mlijeka. kad se približim, pod lampom se jasno vidi da kroz vodu non stop plivaju sitne čestice kao prašina. nije to ona krupna prašina koju dignu ribice dok kopaju, nego prašina, kao ono kad se pod zrakom svjetlosti vidi prašina koja lebdi u zraku, tako i u akvariju, samo dosta gušće. svaki tjedan kad mijenjam vodu promijenim i onu vatu na ulazu u filter, pa me zanima da li je to od nedovršenog cikliranja i da li će se ta prašina ikada slegnuti ?

Offline PlayM8

• Novi član
  • *
Odg: čestice (prašina) u akvarijskoj vodi
« Odgovori #1 u: Ožujak 20, 2009, 23:20:27 poslijepodne »
moze biti da ti je to bas od te vate...jel stavljas original ili od nape ili neceg drugog???

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Ožujak 20, 2009, 23:32:11 poslijepodne »
nije vata u pitanju, meni je isto tak a istih datuma smo startali aq, s time da ja nemam vatu u filteru već spužvu i isto je tak.

Pa i mene zanima kaj je to -?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Ožujak 20, 2009, 23:33:34 poslijepodne »
moguće da vam se stvorio infuzorij...i to bi za neko vrijeme trebale popapati ribice...mislim da bi za tjedan - dva najviše morao biti mir

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Ožujak 20, 2009, 23:41:42 poslijepodne »
moguće da vam se stvorio infuzorij...i to bi za neko vrijeme trebale popapati ribice...mislim da bi za tjedan - dva najviše morao biti mir

Bokte sam ne znam koje ribice kad imam samo komunalce koji se ne dižu od dna, mamu im >:(

Il je došlo vrijeme da uselim neke ribeke, mislil sam neonke al se ne usudim pa kolko je sad oko mjesec i nekaj sitno

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #5 u: Ožujak 21, 2009, 01:08:14 prijepodne »
Imala sam isto to na pocetku svog velikog aq i tjesili me da je to od cikliranja, pa od infuzorija, pa od prasine koja upada (a imam poklopac :clown:), pa od riba (velika 2 plechostomusa) i tako debela 3 mjeseca, a onda mi puko film kupila dodatni filter nagurala unutra vate (prala svaki drugi dan) i prilicno smirila situaciju. I tako islo dalje jos 6 mjeseci, a onda se castila vanjskim filterom i cestice rukom odnesene.

Do sad se par puta pokazalo i kod kolega da jednostavno nemamo adekvatnu filtraciju. Jedne sam se prilike gotovo zagrcnula kad procitah koliko filtarcije imaju neke "akvaristicke face" (10x i vise), ali sad zbilja mislim da u tom ima nesto... :nerd:

P.S. Fina (akvaristicka) vata treba biti zadnji fitler medij kroz koji voda prolazi... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline lonicera

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 21, 2009, 11:44:18 prijepodne »
ja imam juwel record akvarij sa svojim unutrašnjim filterom i vata je original juwelova, ispod je treset u čarapi, pa spužva, pa keramika, pa opet spužva. nekako mi iz ove moje situacije djeluje nezamislivo da bi voda mogla biti bez tih čestica.
što je to infuzorij?
ribe ne hranim pretjerano, radnim danom ujutro i popodne po dvije tabletice za dno i među prste koliko stane listića, pojedu sve, a vikendom su na dijeti.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Ožujak 24, 2009, 12:23:51 poslijepodne »
Ja imam isti akvarij i filter samo je meni gore ona bjela sintetička spužva pa treset u čarapi pa ona plava i zelena. Probaj si kupit onaj tekući filter EASY-LIFE FFM. Ja ga dodam nakon mjenjanja vode (svakih 10 dana) i vodu čisti za nepovjerovat. Probaj s tim za početak, možda pomogne, a naštetit ti nemože.