Kolovoz 15, 2025, 11:34:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ribe plivaju spiralno  (Posjeta: 1761 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline spestana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
ribe plivaju spiralno
« u: Listopad 26, 2007, 12:51:00 poslijepodne »

kupio sam nedavno cayman 110 i nisam imao uvjeta dobro ga zaciklirati tako da sam morao ubaciti sve stanovnike ria120 vec nakon nekih (JEDVA 7 DANA).vec sam pomislio da ce sve biti ok (aq je sada star nekih 20 dana)kad sam primjrtio jednu plati kako lezi na dnu.kad je netko dotakne pocela je kao luda plivati par sekundi ali nekako spiralno kao da se rotira?kao da joj je centar za ravnotezu smrdan..nakon par sati gotova.isto mi se dogodilo i danas jedna lezi kad je trznem spiralno zapliva ,par sati poslje...

aq je pun bilja doziram co2 ljestvama,filter fluval 305 i da zaboravio sam napomenuti da sam prije dva dana oprao filter( JA MAGARAC) i da voda ima jos nekakve sitne tockice.kazu da su to bakterije i da ce nestati kad se aq potpuno zaciklira.

jel moguce da se to dogadja zato sto aq nije zacikliran ili je nekakva bolest.ribe su znaci bile unutra nekih 15 ak dana i sada je pocelo.

pozdrav od MAGARCA

Offline duda

• Punopravni član
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2007, 13:22:00 poslijepodne »

Te ribe su onda bile več u nekom ti drugom aq.. mogao si sačuvati tu vodu i samo je ulit u ovaj sad postoječi aq... i nebi trebalo ciklirati... To šta ti ribe svaki dan po jedna ugiba moguče da kumuje nitriti, nitrati amonijak.. i kud još u neiscikliran aq da ifilter čistiš... testiraj malo ove parametre i ako je uzbuna mjenjat dio vode svakih2,3 dana... ( možeš i dodati poz bakterije nitrivec ili cycle) a te sitne točkice moguče i da imaš bakterijski bum... kako tčno izgleda? može bit i da sitne čestice onako lebde po vodi šta je normalno i za očekivati u novom aq... testiraj ono šta napisah... ako divlja mjenjaj vodu svakih par dana dio vode naravno...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #2 u: Listopad 26, 2007, 13:29:00 poslijepodne »

Bojim se da je zaista u pitanju reakcija na neuravnoteženo stanje u akvariju! Platice su dosta osjetljive! Da, jesi li imao možda i neke oscilacije temperature, i to bi moglo biti...

No,pogledaj o njima:

[url]http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task =view&id=17&Itemid=54[/url]

Ako imaš mogućnosti, testiraj vodu...

Pokušaj stvar spasiti tako da staviš neki pripravak pozitivnih bakterija i to pod hitno (imaš od raznih proizvođača, sera je najpovoljnija, od boljih, al su nutrafinovi pripravci najbolji)....i NIKADA nemoj prati pod čistom vodom filter - samo u vodi koju si izvadio iz akvača! Dobro, možeš kućište oprat kako spada, ali filter materijal UVIJEK u "staroj" vodi!

Točkice će s vremenom nestati, to je sad najmanji problem!

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #3 u: Studeni 01, 2007, 15:14:00 poslijepodne »
evo da se i ja ubacim, meni je sasvim zacikliran akvarij i sretno zivi jato crnih neonki, ali jedna u zadnjih par dana pliva tak spiralno i stalno poskakuje (mrda se u vodi) - pretpostavljam da je plivaći mjehur ...
jel ima ikakve pomoći ili ce uginuti?
-  Zagreb/Savica  -

Offline duda

• Punopravni član
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #4 u: Studeni 01, 2007, 17:10:00 poslijepodne »
Meni je moli imao upalu plivajučeg mjehura... bar je meni to ukazivalo na tu bolest. prevrtao se po vodi, pa bi se malo trzao i tako svaki dan.. i normalno počne plivati i onda opet izgubi ravnotežu i počne da se tako prevrče i sav vrpolji. Stavila sam medimor i soli dodala ali ništa... nažalost

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #5 u: Studeni 24, 2007, 14:11:00 poslijepodne »
evo samo da se pohvalim da se moja neonka oporavila - u jatu vise ne mogu prepoznati koja je bila "bolesna"
-  Zagreb/Savica  -

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #6 u: Studeni 24, 2007, 20:34:00 poslijepodne »

Offline ms89

• Novi član
  • *
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #7 u: Studeni 28, 2007, 22:28:00 poslijepodne »

Bok

Imam problem sa zlatnim ribicama. Napuhnute su i izvrnute na površini. Šta da napravim i šta im je uopće ? Neznam puno o akvarijima i ribama pa pretpostavljam da nisu baš savršeni uvjeti.

Hvala

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #8 u: Studeni 29, 2007, 02:03:00 prijepodne »

ms89 dobrodosao na sajt!

Prvo bih te zamolila da odes u rubriku Hladnovodnih riba i tamo otvoris (svoj) novi post...

Ovako na pamet i na brzinu nemam neki pametan odgovor...

Ako su ti ribice bas dezorjentirane onda je to upala plivajuceg mjehura, za koju vecina akvarista veli da nema lijeka...

Ajd napisi jos malo o akvariju, filtraciji i svemu sto ti padne na um oko tvog akvarija, pa da ti probamo pomoci... Ako imas kakvu slicicu bilo bi dobro...

Pozdrav!
Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #9 u: Studeni 29, 2007, 19:20:00 poslijepodne »

pogledaj prvo na hladnovodnim, kako kaže ninina mama!

a čini mi se, ovako s premalo podataka, da je upala mjehura!

no, kao prvu pomoć im probaj pomoći tako da im daš par zrna kuhanog graška, onako zgnječena među prstima, zajedno s ovojnicom, i tako im davaj par dana...možda će im biti lakše

ali, pazi da se ne prejedu!, zrnce po svakoj ribici, maksimalno dva!

Offline ms89

• Novi član
  • *
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #10 u: Prosinac 01, 2007, 19:18:00 poslijepodne »

Bok

Ostavio sam post pod opisi bolesti - oboljele zlatne ribice, evo posta:

Imam akvarij 20 x 20 cm i širok 80 cm, znaci oko 32 litre.Na dnu je 3 cm sitnog kamenja, nema biljaka i stavio sam pumpu koja mješa zrak i ima felter(spužvu i aktivni ugljen).

Unutra su dvije zlatne ribice, jedna malo veca od zlatnih, neznam koja vrsta, jedna ulovljena u potoku stara oko 6 god. i neka mala jeguljica koja je stalno na dnu. Prije godinu dana sam ih kupio i prvi tjedan je jedna crna s buljavim ocima (mislim da je teleskop) krepala. Prije kojih mjeseci pol sam primjetio da se jedna zlatna izvrnulaali se oporavila za 3 dana. Od tada se svakih 2-3 dana okrene i pluta na površini i za 2-3 dana se normalizira.

Još sam procitao na forumu o nametniku bièašu, i primjetio kod nje neke simptome (kenja bjele trakice s crnim poèetkom ili krajem, nisam siguran). Šta da napravim?

Unaprijed hvala

Offline ms89

• Novi član
  • *
ribe plivaju spiralno
« Odgovori #11 u: Prosinac 01, 2007, 19:22:00 poslijepodne »
I sad sam skužio da s istom osobom razgovaram, pisat cu postove tamo na bolestima, hvala na savjetu babyboom, probat cu