Kolovoz 15, 2025, 07:02:56 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: plechostomus i sera costapur  (Posjeta: 1196 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Area51

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
plechostomus i sera costapur
« u: Studeni 26, 2007, 22:55:00 poslijepodne »
imam hladnovodni akvarij 30 l 3 pajcolanke i plechostomusa,jedna pajcolanka je dobila one bijel tocke,zaboravio sam latinski naziv i kapnuo sam jutro sera costapur.kad sam popodne dosao doam pleschostomus je plutao,dead like a fish in the water,doslovno.nisam primjetio znakove bolesti kod njega,znam da sera costapur moze stetit zdravim ribama i pitam se a i vas da li je plechostomus kicknuo the bucket th odapeo zbog toga,napominjem samo je jedna pajcolanka bolesna.ostale su stari stanari izdrzljivi ko tenk
zna se tko igra najbolji vaterpolo...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #1 u: Studeni 27, 2007, 01:26:00 prijepodne »
prije svega dobro došao

nisam neki poznavalac hladnovodnih riba ali mislim da je 30L full premalo za 3 pajcolanke (ako grijesim ispravite me hladnovodni).

plechostomus je tropska (toplovodna) riba i trazi temp vode od cca 25°C a necu ni govorit da narastu jako veliki pa opet je tih 30L premalo...

ne vjerujem da mu je costapur naskodio, prije ce biti temp ili trovanje jer je AQ premali...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Studeni 27, 2007, 20:02:00 poslijepodne »

najbolje bi bilo da izdvojiš bolesnu i samo nju liječiš...tako se to uvijek radi

al, ako nemaš kamo, onda probaj ovako, mislim da plekiju neće škoditi, jako su to izdržljive ribe...

i svakako, svakako, svakako nabavi veći akvač!

da, po mom iskustvu, plehi može sa zlatnima - jako se dobro slažu i vole...

Offline Area51

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Studeni 27, 2007, 20:47:00 poslijepodne »
ma plecho je odapeo,znam d aj etoplovodna riba i sve nisam bas neki totalni pocetnik.dosta sam cito po forumima i tako,znam da je premal akvarij i da treba karantena ali nemam je gdje stavit.i svakako mislm nabavit novi akvarij najmanje 70l,ali problem je sto sam student i sto ne znam gdje cu tocno dogodine bit.zasad sam u stanu.
sto se tice cistaca uzeo sam plechostomusa jer tada nisu imali ancistrusa,znam da je glavna razlika sto ancistrus naraste do 12cm a plecho dosta vise.imao sam i misgurnuse ali su mi iskocili a mene predugo nije bilo.imao sam improvizirani poklpac a oni bas pogodili rupu od 7-8 promjera.
inace mala mi ima akvarija hladnovodni i unutra ancistrus koji je vec 4 mjeseca ziv i zdravž8zajednos lavljom glavom pajcolankom i teleskopom)
hvala na dobrodoslici

zna se tko igra najbolji vaterpolo...