Srpanj 31, 2025, 04:26:18 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: drama oko gume  (Posjeta: 824 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
drama oko gume
« u: Studeni 10, 2007, 14:59:00 poslijepodne »
vec mi se drugi put desila ista stvar oko ove gume u originalnom juwelovom filteru

naime ona se s vremenom stisne (zahvaljujuci nasoj dragoj zagrebackoj vodi koja je ocito velike tvrdoce)
i to tako da pumpa vise ne sjeda u nju (oni koji imaju juwel mozda ce znati o cemu pricam)
tako da nakon nekog vremena nema sanse da se pumpa vise utisne u tu gumu (to se obavezno mora razdvojiti dok se pere posto se unutra uhvati prljavstine i kamenca)
uglavnom da ne duljim, ja sam danas opet kupio novu gumu koja uopce nije jeftina pa si sad razmisljam ima li smisla svako malo kupovati novu kad vec unaprijed znam sto ce se dogoditi
cak mi je napamet pala ideja o kupnji vanjskog filtera koji bi mi pretpostavljam trajao ili mozda postoji nacin da se ta guma opet rastegne?!?
molio bi znalce da kazu svoje misljenje u vezi ovog problema
da li da prijeđem na vanjski filter (ipak bi mi to bila velika investicija) ili postoji neko ekonomicnije rjesenje?
-  Zagreb/Savica  -

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
drama oko gume
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2007, 16:00:00 poslijepodne »
Isto imam stariji Juwelov model filtera koji ima tu gumu. Mijenjam je barem jednom godisnje, kosta 30-40kn. Mislim da to nema nikakve veze sa tvrdocom vode, ona se jednostavno s vremenom u vodi stisne. Novi Juwelovi filteri imaju malo drugacije izveden dio koji drzi powerhead, koliko je izdrzljiv i da li se ga cesto mora mijenjati ne znam. Mozes kupiti novu zamjensku pumpu koja nema tu gumu ali ne isplati se, pre skupa je.
Mozes probati prokuhati tu gumu, unutra uguras neki krug prije kuhanja pa ce se mozda guma dovoljno prosiriti da stane opet pumpa unutra. Tesko da ces na taj nacin uspjeti u potpunosti ispraviti gumu ali vrijedi pokusati.
Ako kupis vanjski filter to ne znaci da vise nikada neces morati davati puno novaca za zamjenske dijelove, sve moras odrzavati.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
drama oko gume
« Odgovori #2 u: Studeni 24, 2007, 14:10:00 poslijepodne »
hvala Kori na odgovorima
-  Zagreb/Savica  -