Vidim da je ovo moje pitanje postalo poprilično ozbiljna tema.. Naime ja isto imam Tera Tec EX 700 sa kojim sam jako zadovoljan… Za sada nisam imao nikakvih problema… Došao sam u dilemu koji od filtera kupiti EX700 ili Fluval 404.. Na kraju smo prijatelj i ja kupili oba.. Njemu je stigao veliki akvarij
400 litara prije nego meni moj, a pošto je njegov veći
150 litara zamolio me da mu dam bolji filter… Na što sam ja pristao i rekao da ću se raspitati koji je boli… Zato sam i postavio pitanje na forum…
Nakon svih savjeta zaključio sam da bi Fluval trebao biti boli i odnio ga do njega… Kada smo montirali filter na akvarij, povukli vodu u njega…. , i uključili filter voda je jedva izlazila iz njega, jedva je možda imao protok od 100L na sat… Moram napomenuti da je trebao baciti vodu na visinu od
120 cm.. Nakon toga sam otišao doma po Tetru EX1200, kada smo spojili filter protok je bio stvarno jak… Za sada kod njega radi Tetra EX1200, i zadovoljan je, a kod mene Fluval 404, s tim da je moj akvarij sa stelažom visok 100cm.. Mi smo na kraju zadovoljni, ali mi nije jasno kako to da fluval ima jaći protok, a ne može baciti vodu na visinu od
120 cm.. Pa sada vi recite koji je filter bolji…