znači problem je PH.
Radim novi akvarij od 160 lit. u kojem ću držati diskuse (znam za sve probleme, veličina itd itd, ali eto...) Postavili smo novi set, sve po PS-u, voda pipovača, pripremljena (PH 7,5 mjeren elektronikom), unutarnji filter sa grijačem, zračna pumpa, mangrov pripremljen panj, bilje (ništa specijalno: cabomba, anubiasi, nešto malo prednjeg bilja), podloga klasična, podloga za bilje Tetra isto klasika, stavljen CO2 sa ljestvicom, treset u čarapu pa u filter..........
Nakon 1 dana, PH se digao na 8,5, nakon 7 dana PH i dalje 8,5, počeli sa kemijom isto po uputama PH - (Terta) - kao što pišete PH padne na 7,5, drugi dan ponovo na 8,2 - 8,3 i tako mjesec dana, nikako da zacikliramo akvarij na niži PH. Stavljana demineralizirana voda (30%), PH opet nakon 1 dana skoči na 8,3, CO2 radi........
Trenuto unutra coridorci, mladi čistači (ancitrusi) i 3 botije, svi zdravi i veseli, bilje raste ko ludo......
Ne smijem stavljati diskuse, jer mi je PH još uvjek velik i nikako da ga spustim.....
Dali je riješenje demineralizator, dali da stavim 50% destilirane..... dajte savjet.
PS. - voda Zagreb - Trnje...... Bože dragi šta mi pijemo .......