Kolovoz 09, 2025, 14:48:56 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nova T5 rasvjeta za JUWEL i hranilice!!  (Posjeta: 3159 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Nova T5 rasvjeta za JUWEL i hranilice!!
« u: Studeni 16, 2007, 00:04:00 prijepodne »
Pa nemogu vjerovat da nitko nije otvorio temu i spomenuo novu rasvjetu što je došla napokon i na naše tržište?!?!

Uglavnom, svaki novi juwel RIO akvarij koliko sam ja vidio dolazi sa novim poklopcem koji sadrži dvije T5 lampe, standardiziranih juwel dimenzija, tako da ste ograničeni samo na juwel lampe, ali ni to nije problem - s obzirom da je izdata kompletna nova serija lampi.
Pogledao sam spektre lampi i mislim da nitko nije zakinut, nit morski akvaristi, niti slatkovodni.

Moj savjet svima, koji to još nisu, pređite na T5 tehnologiju, ja neznam što ste do sad čekali... usporedio bih to ko da se još uvijek konektirate na internet preko dial-upa, dok mi drugi vozimo adsl...

Eh da, ugodno izenađenje, inače nisam fan tih hranilica, jer kad ih montiraš u poklopac od vlage se hrana razmoči i onda niš ne pada - ali ova nova juwelova me oduševila.
Prvo poklopac ima predviđen prostor za hranilicu, koji kad se otvori, na nju se s vanjske strane montira mala digitalna hranilica sa timer-om, i fino hrana je na sobnoj temperaturi, na suhom - bez straha od razmočivanja.

Eto male novosti, ali veseli vidjet da su i proizvođači akvarija krenuli u nove i ugodne promjene

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #1 u: Studeni 16, 2007, 01:00:00 prijepodne »

Sve pet T5. No, Stina, vidi i sliku koju si stavio a i svatko se može uvjeriti sam u dućanima koji su dobili ove nove poklopce...da su lampe postavljene prekratko u odnosu prema dužini poklopca i bokovi ostaju u mraku...kao i do sada u T8 ponudi. Da ne komentiram nemogućnost zamjene sa T5 lampama drugih proizvođača. Po meni sve je to sr... i tu je juwel za mene pao na ispitu.

I da, ne mogu u dobroj namjeri ne komentirati tvoje postove o novoj opremi. Oni prodavači knjiga po kućama su za tebe mala deca. Čovječe ma ti mora da radiš ko ovlašteni predstavnik, tu si najjači!

Nemoj me sad banirat na reefu!

Edited by: Renta

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #2 u: Studeni 16, 2007, 09:31:00 prijepodne »

Citat: Renta

Sve pet T5. No, Stina, vidi i sliku koju si stavio a i svatko se može uvjeriti sam u dućanima koji su dobili ove nove poklopce...da su lampe postavljene prekratko u odnosu prema dužini poklopca i bokovi ostaju u mraku...kao i do sada u T8 ponudi. Da ne komentiram nemogućnost zamjene sa T5 lampama drugih proizvođača. Po meni sve je to sr... i tu je juwel za mene pao na ispitu.

Slažem se to je baš marketinški potez, da bi kupovali samo juwel lampe ni to je bullsh*t, ali bar su pokrili cijelu paletu adekvatnih lampi sa novim spektrima. No iskreno nevidim što je loše u tome da lampe nisu nagurane od ruba do ruba... tako i tako se to toliko grije ispod da ventilacije treba bit - radi stabilnosti rada lampe

I da, ne mogu u dobroj namjeri ne komentirati tvoje postove o novoj opremi. Oni prodavači knjiga po kućama su za tebe mala deca. Čovječe ma ti mora da radiš ko ovlašteni predstavnik, tu si najjači!
Ja sam ti oduvijek Juwel fan, moj prvi akvarij, i dan danas kad ga pogledam, poželim imat jednog... šta'š, uvijek me oduševi kad krenu malo naprijed!

Nemoj me sad banirat na reefu!

Žao mi je, ti si svoju priliku upravo sada iskoristio...

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Studeni 16, 2007, 17:35:00 poslijepodne »
jes, ja sam bila otvorila temu o novim lampama, ali nitko nije šljivio.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline tomo-vk

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2007, 19:00:00 poslijepodne »
Da ne bi bilo zabune evo standarda kojeg se svi prozvođači fluo cijevi pridržavaju,osim Juwela....

T5 8W L=288mm
T5 13W L=517mm
T5 24W L=549mm
T5 39W L=849mm
T5 54W L=1149mm

Evidentno je da se moraju koristiti Juwel lampe,a kad se nešto mora onda baš i nije dobro.Ostaje jedino to da se prepravi razmak između grla i onda biramo žarulju koju želimo.....
Inače cijene Juwel žarulja su malko jače,recimo 54 W je oko 180,00 kn!