Srpanj 08, 2025, 04:30:34 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koji ciklidi???  (Posjeta: 1471 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kosuta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
koji ciklidi???
« u: Studeni 07, 2007, 23:06:00 poslijepodne »
koji ciklidi bi mogli iči u aq od 450 l, sa skalarima, corijima, neonkama, plecom, i dosta bilja???
možda neki južnoamerički, ili srednjoamerički??? ne patuljasti, tipo ramirezi ili apistogramme, nego neki malo veči... ali da neče maltretirat ostale ribe, znači da nisu agresivni..
stručnjaci, pomozite!
hvala!

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
koji ciklidi???
« Odgovori #1 u: Studeni 07, 2007, 23:43:00 poslijepodne »
Doslo je vrijeme za ciklide, baci bilje van, pokloni ove ribe, natovari cim vise kamenja i stavljaj ciklide koji ti se sviđaju

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
koji ciklidi???
« Odgovori #2 u: Studeni 07, 2007, 23:51:00 poslijepodne »
Ovi koje si sam nabrojao mogu.
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
koji ciklidi???
« Odgovori #3 u: Studeni 08, 2007, 00:03:00 prijepodne »

Sta vrag neda mira? Mislim da ti je Malky u kratkim crtama reko sta treba! Nemoguci su svi ovi uvjeti koje si naveo. Po meni izgustiraj se jos malo sa ovim sta imas (ne dugo) i onda kreni sa ciklidnim (brzo ces zaboraviti na biljke)...
Edited by: TiTech

Offline maculicauda

• Punopravni član
  • **
koji ciklidi???
« Odgovori #4 u: Studeni 08, 2007, 08:25:00 prijepodne »
Mesonauta festivus, nabavi 6-8 mladih, pusti da odrastu i sami se upare. Malo se teže uparuju i mrijeste od skalara, ali to je izazov.

Offline korni

• Punopravni član
koji ciklidi???
« Odgovori #5 u: Studeni 08, 2007, 11:46:00 prijepodne »

nije istina da ciklidi ne mogu biti uz bilje.

imam dosta bilja u akvariju i gomilu najrazlicitijih ciklida koji toleriraju biljke.

gotovo svi ameri koji se ne hrane iskljucivo biljem podnose biljni akvarij.

meni uz skalare uredno plivaju i geophagusi i meekiji i convicte, pa cak i afro lifaliliji. doduse uskoro cu iseliti neke od ovih van jer je akvarij premalen, ali uvidio sam da je moguc suzivot raznorodnih ciklida uz bilje.
Zagreb

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
koji ciklidi???
« Odgovori #6 u: Studeni 08, 2007, 22:58:00 poslijepodne »
Ma ok je to sa biljem samo nemoze se imati pravi biljni aq i ciklide, sta nema niti smisla... Uvijek postoje iznimke i nevalja govoriti opcenito, ali... Sa oscarima isto imam nesto criptocorine i anubiasa, ali su u izmrcvarenom stanju, tako da vise poruznjuju aq nego ga uljepsavaju. Opet sve to ovisi kako ko sta vise preferira, od ribe do ribe, ukusi...

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
koji ciklidi???
« Odgovori #7 u: Studeni 09, 2007, 00:19:00 prijepodne »

Citat: TiTech
Ma ok je to sa biljem samo nemoze se imati pravi biljni aq i ciklide, sta nema niti smisla... Uvijek postoje iznimke i nevalja govoriti opcenito, ali... Sa oscarima isto imam nesto criptocorine i anubiasa, ali su u izmrcvarenom stanju, tako da vise poruznjuju aq nego ga uljepsavaju. Opet sve to ovisi kako ko sta vise preferira, od ribe do ribe, ukusi...

Ovisi koje... ima puno vrsta koje su za biljni. Istina, ne može imati afrikance iz jezera, ali nije specifirao koje hoće...

Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline korni

• Punopravni član
koji ciklidi???
« Odgovori #8 u: Studeni 09, 2007, 00:39:00 prijepodne »

a i to za afrikance i bilje su napola mitovi. slucajnosam zanekoga cuvao u svom akvariju par malawi mbuna i te ribice nikognisu napadale, nisu rovale podlogu, niti cupale bilje, a zbilja imam dosta bilja, a ne dva-tri pelcera. Naravno cabombe i slicne nemam, tusu kripte, anubias, valisnerija, bacopa, kuga, limun. malawci su si pronasli spilju medju kamenjem i tu uglavnom boravili nikog ne ometajuci.

cak razmisljam o tome da si jednom napravimcijeli malawi tank jer su mi se jako svidjele te ribe.

sve su te ribe dosle iz nekog kraja, ali glavni medij im je voda. kaoi ljudi s raznih krajeva svijeta. no s vremenom se planinski covjek navikne na gradski smog, iliafrikanac na prohladnu europsku klimu, ili covjek s mirnog sela na gradsku vrevu i mentalni pritisak, dokle god ga nitko ne ugrozava. mislim da je tako i s ribama. dok se god podnose mogu biti zajedno.

uostalom ionako smo ih oteli prirodi zbog svoje sebicne zelje za promatranjem njihova zivota pa je utoliko svejedno jel zive u plasticnoj kanti ili sminkerskom akvariju,ako su im zadovoljavajuci uvjeti za zivot osigurani.
Zagreb

Offline Barbarosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
koji ciklidi???
« Odgovori #9 u: Studeni 09, 2007, 15:09:00 poslijepodne »
Plave akare, ako ih uspiješ nabaviti. Dosta velik i lijep ciklid koji voli gusto zasađen akvarij savršeno bi mu odgovarali stanovnici tvog akvarija i puno biljaka. Jedini problem je kako nabaviti te ribe.
Pula

Offline XoFoX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
    • Zminj24 web site
koji ciklidi???
« Odgovori #10 u: Studeni 09, 2007, 20:47:00 poslijepodne »
Baci biljke i stavi bilo koje ciklide i vjeruj mi nećeš požalit... Bilje zaboraviš već nakon 1 dana...

Cichlids rules!

Žminj/Istra/Hrvatska

Offline yeljo

• Punopravni član
koji ciklidi???
« Odgovori #11 u: Studeni 09, 2007, 21:49:00 poslijepodne »
 1.baaaci bilje, ubaci kamenje velićine cigle, pijesak i oskara kom 4

ili

2. baaaci bilje, kamenje velićine cigle, pijesak i desetak calvusa.

... nekako sam za njih u zadnje vrijeme. valjda što štuka poćinje uskoro pravo primat na dravi, a baš su mi štukoliki.

ili...

3. baaaaci bilje, ubaci kamenje i pijesak pa radi neki malawi mix.

nekako bi rađe par riba u 45ol, pa da se pravo vide, nego pun k... sitniša, al to samo ja trenutaćno brijem /da imam praznih 45ol/.

no nabitnije ti je.... baaaaci bilje .
pozdrav iz Bjelovara