Srpanj 23, 2025, 21:28:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ciklidi afrika i amerika  (Posjeta: 1275 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline the-wolf

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Novi Zagreb
Ciklidi afrika i amerika
« u: Listopad 29, 2007, 15:11:00 poslijepodne »
Da li bih mogao staviti zajedno Pelvicachromus pulchera (Afrika), Thorichthys meeki (Amerika) i Cryptoheros nigrofasciatus? Ako ne da li znate šta može ići zajedno sa nigrićima (Cryptoheros nigrofasciatus)? Koje su okvirno cijene tih ciklida? Hvala...

Offline Milan Petrović admiral

• Novi član
  • *
    • http://ciklidi.org
Ciklidi afrika i amerika
« Odgovori #1 u: Listopad 29, 2007, 15:50:00 poslijepodne »
U principu ne idu zajedno jer se razljkuju po naravi tj.pulcher od meekija i nigrusa,dok meeki i nigrusi se organski ne podnise i izbegava se njihovo kombinovanje.Tako da se odluci za neku drug kombinaciju sa pomenutima.Cena je u Srbiji za nigruse "dodji i nosi",sto se moze reci i za meeki-e.Ako ih neko prodaje krecu se od 1-6 eura(zavisi kako izgledaju).Verovatno i u Hr je tako!

Offline the-wolf

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Novi Zagreb
Ciklidi afrika i amerika
« Odgovori #2 u: Listopad 29, 2007, 19:37:00 poslijepodne »
Ovo me uvijek zanimalo...već dost dugo čitam o ciklidima a nigdje nisam naišao na ovo pitanje...da li neonke (tropske ribice) mogu ići sa nekom vrstom ciklida osim što ih se drži sa skalarima i diskusima?

Offline korni

• Punopravni član
Ciklidi afrika i amerika
« Odgovori #3 u: Listopad 29, 2007, 21:56:00 poslijepodne »

gle, cikldini cistunci ce ti reci da nije dobro mijesati vrste razlicitog podrijetla iz ne znam kakvih sve razloga. ali ja na to gledam ovako: nasi kucni akvariji ionako nisu ni po cemu autenticna stanista tih riba nego sluze u stanovimaza tko zna koje sve potrebe, od estetskih, prirodoljubnih do sminkerskih.

prema tome ako im pasu slicni uvjeti za zivot nema razloga da ne budu zajedno. naravno ako se karakterno ne trpe i non-stop naganjaju po akvariju neces puno uzivati u njihovim tipicnim oblicima ponasanja. tako da treba gledati i na kompatibilnost po naravi. a to se pita ljude koji su imali slicne kombinacije.

Kod mene se kupaju ameri i afrikanci bez problema. Svi se medjusobnotrzaju jedni na drugeali bez posljedica. Ipak, jedva cekam dan kad cu dio njih preseliti van i konacno malo procistiti situaciju.

Meekiji su vrlo zanimljive i lijepe ribe i sigurno ce ti se svidjeti. Pulcher im nece smetati jer se drzi dna irazlicitih su naravi. Nigrici ce setuci sa svime sto je u akvariju, ali su toliko simpaticni da ih ljudi vole imati samostalno. Poput malih akvarijskih peseka. Radije obrati paznju na velicinu odraslih jedinki riba. Ako su slicnih velicina trpjet ce se. Male ce ribe uvijek nadrljati.

Neonke mozes staviti uz male patuljaste ciklide poput ramireza ili apistograma.

Sretno.Edited by: korni
Zagreb

Offline Milan Petrović admiral

• Novi član
  • *
    • http://ciklidi.org
Ciklidi afrika i amerika
« Odgovori #4 u: Listopad 29, 2007, 22:36:00 poslijepodne »
Ja sam cistunac,sorry!!

Offline maculicauda