Riba se može okupati u hipermanganu.... samo treba imati iskustva s tim jer u protivnom ako je jaka otopina riba može da tako se bukvalno izrazim bitizgorena... ljudi koji imaju iskustva su znali ribe kupati u bjelim plastičnim kanticama tj bjelo dno da bude jer tako bolje mogu vidjeti dali je odgovarajuča boja otopineda ribu ne

mislim da ima određeno koliko vremenski se može držati utoj otopini... nadam se da če netko iskusniji reči nešto više o ovome...
Ako nema nikakvih anomalija po tjelu no ipak dobro pogledaj i pod povečalom moguče da je kakvo unutarnje oboljenje... Ako se cjelo vrijeme češe po raznim predmetima u aq i po bilju možda ima kožne parazite... ribe kad imaju paarzite (kožne) češu se pokušavajuči to skinuti sa sebe... nadam se da nisi joj tom otopinom oštetila sluzokožu... jer takav postupak je ipak za iskusne akvariste... nešpotam te nikako svi griješimo igriješit čemo dok smo živi. Samo sam time htjela reč da bolje da pitaš tj si pitala prije neg si to napravila... znam da si htjela ribici pomoč ali nažalost nekad ta pomoč više odmogne neg pomogne...
A to šta se prevrče možda upala plivajučeg mjehura ali nisam sigurna.. za upalu plivajučeg mjehura nema ljeka nažalost... Samo to prevrtanje opiši malo bolje...
i Pogledaj malo temu od koleeg spestana pa vidi jeli kod tvoje ribe tako i još je jedan kolega opisivao za upalu mjehura... kad nemože se ustanovit o kojoj bolesti je riječ tad je najbolje stavit ljek širokog spektra i molit boga. npr medimor...
A rukice budu crvenkasteužas... ja sam ribaal praškom i vimom i otišlo za drugo neznam...
Edited by: duda