Srpanj 31, 2025, 04:30:13 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moli se čudno ponaša  (Posjeta: 1197 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DANNY

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Moli se čudno ponaša
« u: Studeni 01, 2007, 14:17:00 poslijepodne »
Jedna ženka molija se baš neobično ponaša,ne pliva u jatu,nego boravi na dnu ili na površini,a kad prođe kraj anubiusa tare se o njega prevrčući se.Stavila sam je 10 min. u otopinu hipermangana,jel to ok? Trebam li još nešto napravit ako se stanje ne popravi? Usput, čime se pere hipermangan sa prstiju,sva sam se usr...?
DANNY

Offline Vandalka

• Punopravni član
Moli se čudno ponaša
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2007, 15:01:00 poslijepodne »

Jel jadna još živa? Il si ju dokrajčila?

Kad već pitaš nakon što si već nešto napravila- ne, nije u redu kupat ribu u hipermanganu.

Ubuduće prvo pitaj ak ne znaš kaj bi napravila

Zagreb

Offline DANNY

• Punopravni član
Moli se čudno ponaša
« Odgovori #2 u: Studeni 01, 2007, 16:44:00 poslijepodne »
Tako sam pročitala u jednom prospektu koji sam dobila u ZOOshopu,lijepo piše da se tako može spriječiti i suzbiti zaraza,ako pri ruci nemamo lijekove.I ne, nije još uginula ali je stanje isto kao prije i nemam pojma što joj je,jer nema nikakve vidljive promjene na tijelu.I meni ju je žao,ali početnik sam i snalazim se kako znam i pri tome vjerojatno puno griješim,pa me naučite!
DANNY

Offline duda

• Punopravni član
Moli se čudno ponaša
« Odgovori #3 u: Studeni 01, 2007, 17:28:00 poslijepodne »

Riba se može okupati u hipermanganu.... samo treba imati iskustva s tim jer u protivnom ako je jaka otopina riba može da tako se bukvalno izrazim bitizgorena... ljudi koji imaju iskustva su znali ribe kupati u bjelim plastičnim kanticama tj bjelo dno da bude jer tako bolje mogu vidjeti dali je odgovarajuča boja otopineda ribu ne mislim da ima određeno koliko vremenski se može držati utoj otopini... nadam se da če netko iskusniji reči nešto više o ovome...

Ako nema nikakvih anomalija po tjelu no ipak dobro pogledaj i pod povečalom moguče da je kakvo unutarnje oboljenje... Ako se cjelo vrijeme češe po raznim predmetima u aq i po bilju možda ima kožne parazite... ribe kad imaju paarzite (kožne) češu se pokušavajuči to skinuti sa sebe... nadam se da nisi joj tom otopinom oštetila sluzokožu... jer takav postupak je ipak za iskusne akvariste... nešpotam te nikako svi griješimo igriješit čemo dok smo živi. Samo sam time htjela reč da bolje da pitaš tj si pitala prije neg si to napravila... znam da si htjela ribici pomoč ali nažalost nekad ta pomoč više odmogne neg pomogne...

A to šta se prevrče možda upala plivajučeg mjehura ali nisam sigurna.. za upalu plivajučeg mjehura nema ljeka nažalost... Samo to prevrtanje opiši malo bolje...

i Pogledaj malo temu od koleeg spestana pa vidi jeli kod tvoje ribe tako i još je jedan kolega opisivao za upalu mjehura... kad nemože se ustanovit o kojoj bolesti je riječ tad je najbolje stavit ljek širokog spektra i molit boga. npr medimor...

A rukice budu crvenkasteužas... ja sam ribaal praškom i vimom i otišlo za drugo neznam...Edited by: duda

Offline DANNY

• Punopravni član
Moli se čudno ponaša
« Odgovori #4 u: Studeni 02, 2007, 16:41:00 poslijepodne »

Evo, molica Renata je živa i zdrava i več se od jučer ganja sa mužjakom. Hvala bogu,jer me pekla savijest nakon onog kupanja u hipermanganu.Inače,držala sam se uputstva iz priručnika pa srećom nisam pretjerala.Hebi ga,kad si početnik,svašta pročitaš,jedni kažu jedno,drugi drugo,pa treće,pa ti budi pametan! Teško mi je gledati da životinja pati,a ja da ništa ne poduzimam..Zašto,kvragu,ne postoje veterinari za ribe,pa ju lijepo odneseš u ordinaciju i sve pet,nego ovako ..jadne ribe i mi s njima!
DANNY

Offline Vandalka

• Punopravni član
Moli se čudno ponaša
« Odgovori #5 u: Studeni 02, 2007, 20:30:00 poslijepodne »

Da, bilo bi ljepo da kod nas ima veterinara i za ribe i ostale male životinje, a ne da kad im odneseš papigu te pitaju "a kaj si mi donjela leptira, kaj bum ja s tim?"

Vani gledla kak veterinari operiraju ribu i njen zračni mjehur... Kod nas ne znaju ni što je to zračni mjehur...

Al koliko čula, krenuli su konačno na učenje najčešćih bolesti riba (još da nauče i lkak lječit...)
Zagreb

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Moli se čudno ponaša
« Odgovori #6 u: Studeni 02, 2007, 21:43:00 poslijepodne »

za ribicu!

Je, kako bi bilo lijepo da imamo veterinare za koješta - a ne za činčilu da kažu kako je lijepa velika vjeverica...ili, kako vandalka kaže, za ribicu da je krasan leptir...al, tako je kako je-zato imamo nas!