Pozdrav forumaši!
Ne mogu se pohvaliti da od kad znam za sebe obožavam ribe, ali od kad se iz kuće odselio moj brat a s njim i njegov akvarij osjećam neku prazninu pa sam odlučio imati svoj. Od brata nisam mogaobaš puno naučiti jel mislim da je on sve radio krivo. Imao je hrpu gupija, molija, platija, švertova, skalara i td u 150l akvariju koji su često crkavali no nije se dao obeshrabriti....kupovao je nove ribice tako da je akvarij stalno bio živahan. Ja imam potpuno drugačiji pristup, nastojim saznati što više o temi, kupio sam 2 knjige koje trenutno proučavam ( Akvarij i akvarijske ribe od Bailey & Sanford i The complete aquarium od P.W. Scotta ) i pregledavam sajtove na netu. Akvarij.net je prvi na koji sam se registrirao, nemam vam puno toga ponuditi a od vas ću tražiti puno

Sad nešto konkretnije:
1. sviđaju mi se diskusi no lagano sam obeshrabren zastrašivanjem kako te ribe nisu za početnika, kako su osjetljive, skupe i td
2. ponuda ribau osijeku je loša ( posebice diskusa )obišao sam pet centar i nekoliko manjih pet shopova i ono što sam vidio nije mi se baš svidjelo ( o ribama koje plivaju leđno da i ne pričam ) pa me zanima koliko je stresno za ribu transport iz npr. Zagreba u Osijek ( oko 300km )
3. da budem skroman i kupim neki manji akvarij ili da se povedem za srcem i odmah kupim 300l jewel ( ili kak se već zove )
Toliko od mene za početak...