Kolovoz 05, 2025, 15:58:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomor platya  (Posjeta: 1457 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Pomor platya
« u: Listopad 04, 2007, 11:44:00 prijepodne »
U Caymanu 60 se ovo ljeto namnozilo brdo platya i akvarij je izgledao doslovce prenapucen, ali malo po malo sve ih je manje i sada je od pocetnih cetrdesetak ostalo svega 5-6 primjeraka.

Rutina je potpuno jednaka - naglo pocnu mrsaviti, nekako se pogrbe da im kicma postane vidljiva i par dana borave mirno na dnu i ugibaju.

Primjetio sam da je par komada imalo ocerupane repove pa sam aplicirao sol i General Tonic, ali vidim da i dalje ugibaju preostali.

Za to virijeme par vecih primjeraka ne pokazuju znakove bolesti, pojavljuju se male bebe, ancistrusi isto tako ne pokazuju da im nesto ne smeta posto je filtracija i opca kvaliteta vode uredna.

Ima netko kakvu ideju ? Meni sve lagano smrdi u pravcu genetike posto je bilo par zakrzljalih primjeraka, a vecina ovih je nastala od max. dva para.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pomor platya
« Odgovori #1 u: Listopad 04, 2007, 12:45:00 poslijepodne »
sad će neki reć da sam opsjednut ribljom genetikom, ali bih se složio s tom tvrdnjom - pogotovo ako je sve ostalo OK.... Ili, možda ih odrasli gnjave, a maleni ne znaju pobjeć - si probao stavit recimo košaricu od bilja naopako, pa da se mogu sakrit, pa vidjeti kaj se onda dešava?

Offline AndrejX

• Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #2 u: Listopad 04, 2007, 14:40:00 poslijepodne »

Citat: babyboom
sad će neki reć da sam opsjednut ribljom genetikom, ali bih se složio s tom tvrdnjom - pogotovo ako je sve ostalo OK.... Ili, možda ih odrasli gnjave, a maleni ne znaju pobjeć - si probao stavit recimo košaricu od bilja naopako, pa da se mogu sakrit, pa vidjeti kaj se onda dešava?

Male nitko ne dira, jednako nestaju i mali i veliki - usred ljeta je bio prepun akvarij da sam razmisljao kako s malcima, a sad je poluprazan Za to vrijeme ancistrusi rastu kao sumanuti, a neko su vrijeme bila i tri rosy barba koje sam maknuo jer sam mislio da oni maltretiraju/ubijaju ribe - barbusi zivi i zdravi u novom okolisu, a platya sve manje

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pomor platya
« Odgovori #3 u: Listopad 04, 2007, 20:31:00 poslijepodne »

hja, onda je ziher genetika...al, ipak malo čudno....možda ti se ipak javi neko pametniji od nas dvojice.......ma, ja bih se ipak kladio na genetiku...

Offline AndrejX

• Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #4 u: Listopad 04, 2007, 23:12:00 poslijepodne »

Citat: babyboom

hja, onda je ziher genetika...al, ipak malo čudno....možda ti se ipak javi neko pametniji od nas dvojice....

Offline Renata

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #5 u: Listopad 04, 2007, 23:41:00 poslijepodne »
ja isto mislim da je u pitanju genetika, svojevremeno sam imao isti problem s gupijima.incest is the best

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Pomor platya
« Odgovori #6 u: Listopad 04, 2007, 23:42:00 poslijepodne »
Nemam pojma o odgovoru na ovu temu, samo bih te upozorila da vele da anciji ne podnose sol. Pa za drugi put da znas...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Pomor platya
« Odgovori #7 u: Listopad 04, 2007, 23:44:00 poslijepodne »

Citat: AndrejX
Rutina je potpuno jednaka - naglo pocnu mrsaviti, nekako se pogrbe da im kicma postane vidljiva i par dana borave mirno na dnu i ugibaju.

imao sam slican problem. provjeri izmet, ako je bijeli onda su neki paraziti, bar je tako kod mene bilo. ljecio general tonicom i nista, uspjesno sam izljecio medazolom.
nemora biti da je taj slucaj i kod tebe ali eto posto se nitko ne javlja mozda ti pomogne.

Offline AndrejX

• Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #8 u: Listopad 05, 2007, 10:39:00 prijepodne »

Citat: Ninina mama
Nemam pojma o odgovoru na ovu temu, samo bih te upozorila da vele da anciji ne podnose sol. Pa za drugi put da znas...

Nekoliko puta prema uputama zasolio s ectopurom veliki biljni i corydorasi niti ancistrusi nisu pokazali da im smeta, cak i bilje nije pretrpilo stetu.

Offline AndrejX

• Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #9 u: Listopad 05, 2007, 10:40:00 prijepodne »

Citat: Renata
ja isto mislim da je u pitanju genetika, svojevremeno sam imao isti problem s gupijima.incest is the best

Izgleda

Offline AndrejX

• Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #10 u: Listopad 05, 2007, 10:40:00 prijepodne »

Citat: Mastino

Citat: AndrejX

imao sam slican problem. provjeri izmet, ako je bijeli onda su neki paraziti, bar je tako kod mene bilo. ljecio general tonicom i nista, uspjesno sam izljecio medazolom.
nemora biti da je taj slucaj i kod tebe ali eto posto se nitko ne javlja mozda ti pomogne.

Ne, sve je apsolutno normalno s " minom "

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Pomor platya
« Odgovori #11 u: Listopad 19, 2007, 21:47:00 poslijepodne »
Ako su svi potomci jednog para od toga oboljeli, a nijedan od roditelja nije onda tesko da se radi o genetskom defektu tj. nekoj nasljednoj bolesti.

Offline AndrejX

• Punopravni član
Pomor platya
« Odgovori #12 u: Listopad 20, 2007, 00:32:00 prijepodne »

Citat: Salem
Ako su svi potomci jednog para od toga oboljeli, a nijedan od roditelja nije onda tesko da se radi o genetskom defektu tj. nekoj nasljednoj bolesti.

Do danas su pomrli svi pripadnici ist vrste, a za to vrijeme crveni platyi ( naknadno uneseni ) i ancistrusi nemaju nikakvih problema, niti desetak corydorasa koji su do prije par mjeseci boravili u istom akvariju.