Kolovoz 07, 2025, 01:06:10 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pelvicachromis pulcher  (Posjeta: 946 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TILjO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Pelvicachromis pulcher
« u: Rujan 24, 2007, 14:35:00 poslijepodne »
Zanimaju me vaša iskustva sa mrijestom i podizanjem mladih ove vrste ciklida... Pročitao sam što o njima piše na www.ciklidi.com, ali mene zanima malo detaljnije. Kada polože ikru, da li ju ženka nosi, čuva u ustima ili je ona izložena vani na nekom mjestu u akvariju? Koliko treba da se mali izlegu? Da li ih čuvaju u ustima... Takvi me detalji zanimaju... kako to sve izgleda... kakvo je ponašanje odraslih tijekom podizanja mladunaca... Trebam li mlade nečim posebnim hraniti ili se roditelji pobrinu za to? Ajde, sve mi detalje recite... čini mi se da bi kod mojih moglo uskoro nečega biti. Napravili su jamicu i stalno ju održavaju, šepire se jedno drugom, posebno ženka i počeo joj je stomak rasti...
Mama Africa

Offline korni

• Punopravni član
Pelvicachromis pulcher
« Odgovori #1 u: Rujan 24, 2007, 16:44:00 poslijepodne »

Gle, sva ova pitanja koja si postavio ne zadiru u tehnologiju uzgoja riba, pa dakle odgovore na sva pitanja ces dobiti kad se dogodi ONO s tvojim ribicama. Vec prvi dan ces sve vidjeti na vlastite oci. Sretno.

ps-ako mislis da ce biti NESTO odmah kreni u nabavu artemije.
Zagreb

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Pelvicachromis pulcher
« Odgovori #2 u: Rujan 26, 2007, 21:09:00 poslijepodne »
Svejedno bih htio ćuti iskustva onih koji su sve to prošli sa tom vrstom riba...
Mama Africa

Offline DANE

• Punopravni član
    • http://www.akvaristika.com.mk
Pelvicachromis pulcher
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2007, 20:21:00 poslijepodne »

Kribovi su moje omiljene ribe, mrestim ih vec 5 godina.

Mrestu se u pecine (od kokosa na primer). Temperatura na vode 27c. Par prethodno dobro ocisti pecinu, pre mresta zenka dobija izrazito jake boje (stomak je tada ljubicast, zuta i vrna boja su intenzivnije nego obicno), muzjak takodje dobija jace boje. Znaju da polozu i do 180-ak malih. Ja parove cuvam sa malima 2-3 nedelje od dana mresta. Mali pocinju da plivaju posle 6-7 dana. Tada ih treba hraniti Artemijom. Ako par oseti da su mali zagrozeni premesta ribice u drugu pecinu. Prizor kada mali kribenzisi setaju niz akvarijum sa roditeljima je neponovljiv.

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Pelvicachromis pulcher
« Odgovori #4 u: Listopad 21, 2007, 22:46:00 poslijepodne »
Hvala, DANE!
Mama Africa