Kolovoz 07, 2025, 07:04:03 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zdravo ...  (Posjeta: 2007 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vedran_zgb

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
zdravo ...
« u: Listopad 24, 2007, 17:46:00 poslijepodne »
bok svima, Vedran, 22 itd ...

kupila mi curka ( hvala draga ) akvarij od nekih 20-ak litara...

i već mjesec i pol muku mučim s tim ribetinama, pa daj ih hrani ovak , pa onak, pa zmazana voda, pa procicivac, pa nekaj za kristalizaciju vode itd...

uglavnom, katastrofa zasad, jedna crna riba s buljavim očima se okrenula pa je imala sprovod, sad je neka plava umirala par dana pa se kakti oporavila itd ...

poslje puknem slike i postavim pitanja ... čitamo se ...

nije bitno pobijediti, bitna je igra ...

Offline Mordechaj

• Punopravni član
  • **
zdravo ...
« Odgovori #1 u: Listopad 24, 2007, 17:55:00 poslijepodne »
cim manji akvarij - to je teže za uspostavit ravnotežu u njemu.
(hraćni u tih 20 litara i efekt će bit 8 puta gori neg da si blatnjavu čizmu ubacio u 400. tam u velkom bi moglo par dana prije neg što skuže da je nešto novo, a u ovom malom se od svake sitnice mijenja stanje)

sad kad ti je draga kupila 20 litara imaš i službeno opravdanje da kreneš u kupovinu nekog "ozbiljnog" akvarija (100+l), a ovaj zadržiš kao karantenski ;)

p.s. naravno, ako sredstva dopuštaju.

Offline vedran_zgb

• Novi član
  • *
zdravo ...
« Odgovori #2 u: Listopad 24, 2007, 18:01:00 poslijepodne »
ma te ribice su mi fora, al trenutno nemam baš vremena previše, tak da mi je za start ovo ok...

financije nisu tak problem al imamo dogovor da ak požive ove bar 6 mj. da idemo u nabavu većeg i boljeg :)

nije bitno pobijediti, bitna je igra ...

Offline dejo_17

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
zdravo ...
« Odgovori #3 u: Listopad 24, 2007, 19:42:00 poslijepodne »
Imat ces puno problema s tako malim akvarijem. Ustedi si kilu-dvije zivaca i odmah kupi veci. Draga ce ti sve dopustit ako se malo potrudis, malo vina, prigusena svjetla i tako to...
Grobnik, Rijeka
*****alkoholom protiv droge*****

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
zdravo ...
« Odgovori #4 u: Listopad 24, 2007, 19:59:00 poslijepodne »
Mi smo svi ovdje zaljubljenici u akvaristiku i vecina se prilicno odgovorno odnosi prema zivim bicima koje drzimo po nasim akvarijima i zato je onako prilicno ruzno procitati ovakav post .Nemoj ovo shvatiti kao neki napad ,ali mislim da si preskocio neke vrlo bitne stvari vezane za akvarsitiku ,a vjeruj ,akvaristika je i 20 l vode kao i 250 l ...svejedno .Ako vec imas ribe(ne ribetine) onda se moras ponasati odgovorno jer u tvojim rukama su nekakvi zivoti ,bili oni svjesni ili nesvjesni svog postojanja. Dakle ,skini vodic za pocetnike sa naslovne strane ,procitaj sve pazljivo ,postupi po savjetima i vise neces gledati kako ti ribe umiru u mukama . A mi smo svi tu spremni da pomognemo i odgovorimo na konkretna pitanja ! Dobrodosao na forum ,samim tim sto si tu veliki je korak za tebe i tvoje ribe ! Nadam se da ces jos dugo uzivati u njima.

Offline sabulj

• Novi član
  • *
zdravo ...
« Odgovori #5 u: Listopad 24, 2007, 20:06:00 poslijepodne »
Potpuno se slažem sa kolegama koji odgovoriše prije mene - postići ravnotežu u 20l ne da je teško nego je zay...no na kvadrat!
Ja ti predlažem da se zaletiš u Bauhaus i kupiš 120-litraša (800kn). S njim dobiješ i termometar, grijač, filter, poklopac i još poneke đinđuve - manje više, osim podloge, sve što ti treba za start. Ja imam takvog već više od godinu i pol i nisam imao nikakvih problema. Inače, ako ćeš ići logikom da ćeš kupiti većega ako ti ribice požive u ovome, mislim da ćeš brzo odustati od akvaristike na žalost sebe, mene, svih kolega sa akvarij.net-a, a i na žalost ribica koje će proći razne peripetije u tvom akvariju .

Napomena: ne govorim to zato što sumnjam u tvoje sposobnosti, već zato što znam da meni početak nije bio posve bezbolan ni u 120 litara pa si mogu misliti koliko je teško početi sa 20-litrašem.

Zagreb

Offline viktor

• Novi član
  • *
zdravo ...
« Odgovori #6 u: Listopad 24, 2007, 20:56:00 poslijepodne »
Ja sam imao od 54 l i samo muke jer ne mozes staviti dosta riba, voda mutna ako raniš previše itd. na kraju kupim 230 l i super stvar

Offline Ignus

• Punopravni član
zdravo ...
« Odgovori #7 u: Listopad 24, 2007, 21:04:00 poslijepodne »

Citat: vedran_zgb
ma te ribice su mi fora, al trenutno nemam baš vremena previše, tak da mi je za start ovo ok...

financije nisu tak problem al imamo dogovor da ak požive ove bar 6 mj. da idemo u nabavu veæeg i boljeg :)

Osigurati ribama dug i zdrav život u tako malom akvariju je izazov i za iskusne i prekaljene akvariste. Probaj držati samo jedan par ribica iste vrste, po mogućnosti neke koja ne naraste previše i koje su poznate po izdržljivosti.

Puno sreće i tebi i ribicama
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Ignus

• Punopravni član
zdravo ...
« Odgovori #8 u: Listopad 24, 2007, 21:23:00 poslijepodne »

Sad sam skužio da si stavio i post i pod hladnovodne ribe

[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=27204&P N=1[/url]

stvar je puno gora nego sam se bojao....zbog čega misliš da su tvoje ribice ( ili ribetine kako im ti tepaš ) hladnovodne? Pročitaj si malo o cikliranju akvarija i nitratnom ciklusu, karakteristikama vode, hranjenju, kompatibilnosti ribljih vrsta i td. prije nego staviš nove ribe u akvarij jer će ove jadnice teško preživjeti.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
zdravo ...
« Odgovori #9 u: Listopad 24, 2007, 21:33:00 poslijepodne »

Vedrane, bok i dobrodošao.

20 litara spada u kategoriju nano-akvarija (dakle, minijatura). Takav je akvarij izrazito teško održavati (barem početnicima i neiskusnima), tak da ako lova nije u pitanju, a ribice te privlače - kupi akvarij između 100 i 200 litara za početak. Ekipa ti je sve lijepo napisala- ti sam odluči. Sretno

Offline pandica

• Punopravni član
  • **
zdravo ...
« Odgovori #10 u: Listopad 24, 2007, 22:45:00 poslijepodne »

ako netko moze pogledati post o hladnovodnima-mislim da je "ona plava" muzjak betta?

ako je mislim damozes pokusat udomiti crnog teleskopa i ostale 3 (?) zlatne, kupis grijac i zadrzis samo bettu, to mi se cini kao rijesenje u slucaju da nemas vremena/volje opremati akvarij od 100l. Vidis s vremenom da li te privlaci akvaristika pa planiras veci akvarij, a do tad ti ostane ovaj poklonjeni i jedna riba

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
zdravo ...
« Odgovori #11 u: Listopad 25, 2007, 02:07:00 prijepodne »
Pandica: Je, je... Betta je... :(

Vedrane dobrodosao i nadam se da ces se i poslije ovog vatrenog krstenja, ovdje osjecati kao doma...

Slazem sa svim kolegama. Ali vjerujem da i tvoje greske nisu namjerne. Isto tako nadam se da ces sto prije naci vremena za svoje ljubimce (bez obzira kako ih zoves, iako mi se tvoje tepanje nimalo ne svidja ).

Najprije tu podrazumjevam istrazivanja kad god imas vremena. A posto si otvorio i ovu temu (to ti je prvi korak u istrazivanju) pod hladnovodnim sa konkretnim pitanjima, evo idemo sad tamo da odgovaramo...
Tuzlanka u Sarajevu