Kolovoz 12, 2025, 00:59:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako nahraniti corydorasa?  (Posjeta: 1287 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beluga

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kako nahraniti corydorasa?
« u: Veljača 15, 2005, 22:55:00 poslijepodne »

Molim iskusnije za pomoa, imam mali akvarij, 20 l i u njemu 5 sretnih ribica, 4 karasa i jednog corydorasa, zove se Franc. Dakle, prozdrljivi karasi pojedu svu hranu Francu. Karasi su prije dobivali one flekice od hrane ali mesen, pa kao to bas nije dobro jer su bili s pajcolankama, pa pajcolanke otisle..., a prozdrljivci ostali.

Karasi sad jedu TetraPro Vegetable, a kad sam kupovala Franca onda su mi u PetCentru dali TetraPlecomin. Franc je zivahan i stalno nesto ceprka, ali nikako da ga vidim da zapravo jede. Cim mu spustim tableticu na nju navala karasi i on dodje proba i ode.

Znaci li to da se on najede njihve hrane i da mu ne treba i kak da ga zapravo nahranim. U prirucniku o akvarijskim ribicama procitala sam da bi mu mogla dati pofureni list salate.

Molim za savjet.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Douglas Adams, \"The Hitchhiker\'s Guide to the Galaxy\"

Offline Bravo

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2005, 23:02:00 poslijepodne »

Corydorasi su ti eistaai, tako da on pojede sve šta padne na dno. Da je gladan, vijerujem da bi navalio na tabletu

Offline whoo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2005, 23:04:00 poslijepodne »
Ne sekiraj se, jede on samo ti to ne primjetiš mora nešto iza karasa past i na dno za njega . A ako ogladni neae njemu bit problem izaa na površinu s karasima jest. Što se tiee hrane jede obienu suhu hranu u listovima ili tabletama, a za salatu i nisam baš siguran jedino kad bi je baš dobro sitno nasjeckala salata ti je više za ancistruse i plehostomuse mada se u literaturi preporueuje za sve ribe ponekad.
ponekad je trud uzaludan

Offline Beluga

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2005, 23:19:00 poslijepodne »

Hvala.

Vea sam se zabrinula. Jer imal sam i plehostomusa, zvao se Ferdo, i bio je sasvim dobro i onda bez razloga (odnosno s razlogom, samo ga ja ne znam) pocistio staklo i pol, i kihnuo. , a i voda mu je bila fino topla, i nitko ga nije gnjavio, i jeo je, njega sam vidla, o ode on. I kaj da sad radim! Mozda da sve ostavim neko vrijeme tako? Cini mi se Franc sam, da mu nabavim Franciku?
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
« Odgovori #4 u: Veljača 15, 2005, 23:37:00 poslijepodne »
Jao koja imena

Offline Beluga

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2005, 23:50:00 poslijepodne »

Molim lijepo, kaj fali imenima?

Uostalom ja nisam davala imena, vec sam samo sugerirala to su ribe od mojih sinova, samo kaj se ja brinem za njih, i navukla se stara skroz na ribe! Rekli su mi da sam poludila. Dakle, kak mogu zvati ruznoizgledajucegaplehostomusa? Ferdo, no bit ce da se ni njemu nije dopalo ime. Ipak, ostatk drustva se zove: Zlatica, Stric, Micika i Pepek. (Ta imena zbilja nisam ja davala).

Uostalom sva bi bilo jaaaako ozbiljno u ove jako nocne sate.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #6 u: Veljača 16, 2005, 00:26:00 prijepodne »
probaj foru da prvo naciš hranu na jedan dio akvarija, a onda jednu tableticu izmrvljenu na drugi dio za cory-a...

Lako moguae da cory polako poene gubit na težini...

A to što je riba dna, neznaei da doslovce živi od smeaa...to je samo
opaa obmana ljudi uzrokovana neobrazovanim prodavaeima od davnina...

Nitko dosad nije rekao za neku ribu površine da su to eistaai površinskog sloja vode...

sve je stvar kako gledaš na ribu, a najbolje je ako joj kao ti želiš zadovoljit potrebu prehrane.

Uf, uvije me dirnu ti mali coryi...moram se smirit

Offline Dilurekba

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 16, 2005, 06:01:00 prijepodne »
JA svaki tjedan jedanpu dajem ribama salatu i sve ju jedu. Saltu
najprije pofurim vrucom vodom, oda ju malo izgnjecim noze i potom s
magnetom pricvrstim na staklo.

od kad koristim ovu metodu biljke imaju sve manje rupica po listovima

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #8 u: Veljača 16, 2005, 18:39:00 poslijepodne »
Kaj fali imenima moj Ancistrus se zove "Jura" a par crvenih Platija "Tito & Jovanka" ... nisam ja davao imena ...klinci i moja ljubljena.

Inaee kako je Stina rekao, zavarašribe s davanjem hrane na oba kraja akvarija .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Jednooki

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 16, 2005, 19:59:00 poslijepodne »
A da probaš sa nekakovim ukrasom (brodia ili sl.) u kojeg se samo kori može zavuai i tu ga hraniti iako mislim da on sebi na?e dovoljno hrane
Lipik  Croatia

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
« Odgovori #10 u: Veljača 16, 2005, 20:45:00 poslijepodne »

Meni sam jedna riba ima ime, Ps Kingsizei, Negro, lik ima najbolju špilju u akvariju i veainom mu viri samo glava vani, sa crnom crtom koja spaja oei i crnaekim aubama

Inaee još uvjek imam dvije ribe koje ne razlikujem pretjerano, al noaas je jedan pobro batina od Negra pa ima zarezanu gornju peraju , barem au ih razlikovat

A Tito i Jovanka Lol

Zlatica, Stric, Micika i Pepek

Edited by: Chryseis

Offline Beluga

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Veljača 17, 2005, 11:33:00 prijepodne »

Hvala svima na pomoci.

I dalje se svadjemo karasi i ja kako nahraniti Franca -cordya. Sad prvo dam karasima pa spustim tabletu, pa Franc malo jede, pa prozdrljivci navale, pa onda cory jede ono kaj njima promakne, je jedu samo biljnu hranu sa spirulinom, pa mu izgleda to odgovara, kad se ti listici malo namoce, iako , jako slabo jede (ili se meni cini, u odnosu na karase).

Imam je spilju u koju se on uvuce, ali kak da mu tam stavim hranu?

Ne bih htjela da mi cory ode, nekako nemam srece sa bilo kojom ribicom, koja nije karas-vulgaris. Plechosomas je otisao, nemam pojma od cega, pa sad zbilja jako pazim na corya. A da mu kupim zenkicu, da nije sam?

Bas sam vesela da se nekima svidjaju imena!