Srpanj 12, 2025, 17:40:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kud s bebama?  (Posjeta: 1947 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vincent

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
kud s bebama?
« u: Rujan 09, 2007, 18:22:00 poslijepodne »
pozdrav ljudi! prekjučer me jedna moja xiphophorus maculatus ženka (ne)ugodno iznenadila....uspješno mi je akvarij okupiralo jato malih ribica i kao svaki zabrinuti vlasnik bacio sam se u operaciju spašavanja malaca prije no postanu zalogaj drugim sustanarima. sada u kotilici imam 32 male ribice. ono što me zanima je kaj s njima? mislim, nekoliko ih mogu zadržati, ali ne sve...mogu ih ponuditi tu, ali opet kaj ako mi ostanu? literatura savjetuje da likvidiram one koji neće imati poželjne karakteristike ili neke malformacije....što mi se ćini pomalo okrutnim....dakle, ako imate savijet ili vlastito iskustvo...pomagajte....hvala!
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
kud s bebama?
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2007, 19:53:00 poslijepodne »
Ja nemam srce za pogubljenja... Svoje prve malce sam poklonila, a sad imam jos 8 malih koji ce vjerojatno isto zavrsiti. U najgorem slucaju idu u pet shop...
A ako ih ne mislis uzgajati predlazem da ugasis svjetlo (ne mislim bukvalno) i sta Bog da... Ja zadnji put najmjerno nisam htjela vaditi zenke u kotilicu i iako mi je poslije bilo krivo, jer sam jednog malca vidjela, mislim da prirodna selekcija cuda cini... Iako nisam ponosna na to...

Uglavnom, moras se odluciti hoces li ih namjerno zadrzavati ili ne...
A onda hoces li ih ostaviti u zajednickom sa i bez skrivalista...
I ako ih odgojis, muka ih je pokloniti, ali nema druge...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
kud s bebama?
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2007, 20:57:00 poslijepodne »

Ne znam otkuda si, ali probaj ih podijeliti, a ako ne ide, pokloni u pet shop...vjerojatno ima neki koji će ih htjeti....

Ja ne bih imao srca namjerno ih ... da ne kažem...

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
kud s bebama?
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2007, 22:19:00 poslijepodne »
Kad već govorimo o davanju riba u pet shop kao o (pred)zadnjoj mjeri
može li mi netko iskusniji reći više o tome? Koji (Zg)petshopovi ih
uopće primaju, postavljaju li možda neke uvjete i to? Imam 6 malih
Mollya starih mjesec dana i još jedno 20 skroz malih pa ako ne bude
zainteresiranih uskoro ću i ja imati isti problem

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
kud s bebama?
« Odgovori #4 u: Rujan 09, 2007, 23:19:00 poslijepodne »
Za Zg ne znam, ali ja sam se "osigurala" u mom pet shopu ce ih uzeti iako su mi savjetovali da ih nekome poklonim, jer ce tako "i ribice i ja i jos neko biti sretniji"!

Babyboom sto se mora, mora se... Ja sam samo Boga molila da ih ne vidim svojim ocima, ali eto jednog sam ipak morala vidjeti i znas da sam ga htjela spasiti, ali...

Ne znam; jos sad pocni traziti nekoga tko ih zeli...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
kud s bebama?
« Odgovori #5 u: Rujan 10, 2007, 14:58:00 poslijepodne »

Probaj u Dežmanovom prolazu... ili u Ozaljskoj...tamo prodaju ribice iz domaćeg uzgoja, pa ne škodi pitati...

Joj, Ninina mama, znam ja da bi ti tvojima i pelenice stavljala, da možeš...

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
kud s bebama?
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2007, 21:24:00 poslijepodne »

imao sam ja male već prije, ali nikada nisam skužio kada je ženka rađala, već bi ih skontao par dana kasnije kad ih je možda pet ostalo koji su uspjeli pobjeći. ovo mi je prvi put da sam doslovno svjedočio porodu, i zato sada imam toliko. mislio sam stat kad sam ih 10 skupio, ali onda sam vidio one male koje isplivaju i onak se jadni bore za život a ove ih jedu, i onda sam poludio i počeo ih spašavati. mislim, oni su sad 3 dana stari,i pitanje je koliko će njih uopće uspjet se razviti, ali kad se razviju? ha, ponudit ću ih tu, pa kaj bude...imam akvarij od 40 litara, stoga imati 40 riba unutra je pomalo blesavo. ako ništa raspitat ću se po pet shopovima....možda ih netko udomi, iako se nadam da ću uspjet preko foruma....
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
kud s bebama?
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2007, 15:01:00 poslijepodne »
čuvaj ti lijepo bebe, a već će se naći interesenata!

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
kud s bebama?
« Odgovori #8 u: Rujan 12, 2007, 14:59:00 poslijepodne »
pa i nije sigurno da ce ti svi prezivjeti...ja sam u jednom okotu od platija dobio oko 30 kom...prezivjelo ih 15.nekoliko sam ih podijelio i sad je ok aq
pegaC
Prelog

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
kud s bebama?
« Odgovori #9 u: Rujan 12, 2007, 15:56:00 poslijepodne »
gotovo uvijek se nadje netko tko ce udomiti ribice, mislim da su veci problem ribe koje traze vece akvarije negoli zivorotke... znam da bi ih teta ljerka iz euro zoo-a vjerojatno udomila...

a, iskreno, meni ne bi bili na odmet (obozavam platyje)- pa ako si iz zg i okolice, mozemo se dogovoriti...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
kud s bebama?
« Odgovori #10 u: Rujan 12, 2007, 20:44:00 poslijepodne »
Ja ću probati prvo u Belugu jer su tamo bolje tete, ovaj mislio sam reći jer mi se čini da tamošnje prodavačice pokazuju više brige za ribenego u ostalimdućanima koje sam obišao.Koristim priliku danajavim da ćuza par tjedana davati male Black Molly-e u dobre ruke, uraznim crno-žutim kombinacijama bit će oglas u odgovarajućem podforumu.

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
kud s bebama?
« Odgovori #11 u: Rujan 13, 2007, 16:14:00 poslijepodne »
da, da ines i barbara iz beluga su bas nice. njima smo dali 2 zamorca...

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
kud s bebama?
« Odgovori #12 u: Rujan 13, 2007, 16:31:00 poslijepodne »
Ja sam u Belugu pitao bi li htjeli uzeti mlade gupije rođene u akvariju koji je na čuvanju kod mene, ali su mi rekli da ne mogu tako uzimati ribice jer moraju imati neku veterinarsku dozvolu odnosno potvrdu da su ribice zdrave ili tako nešto (što možda nije niti loše)..... uglavnom probaj pa ćeš vidjeti......

Cure iz Beluga su stvarno super, dosta toga znaju i brinu se dobro o ribicama, za razliku od većine što sam do sada vidio po zooschopovima....

Offline albert_zg

• Novi član
  • *
kud s bebama?
« Odgovori #13 u: Listopad 05, 2007, 17:54:00 poslijepodne »
uglavnom se sve ribice mogu podijelit preko foruma, tak da ne bi trebao imati problema sa time :)
vec sad se mozemo zapisati za par komada :) u akvariju ima mjesta, a pogotovo za male i lijepe platije :)
btw. i nama se okotila platija prije cca. godinu dana, nismo skuzili na vrijeme, i ostala je samo jedna jedina ziva, brzo smo ju izdvojili, i pazili i mazili, i narasla je, odrasla, dobila ime (Srecka) i vec jednom bila trudna :) tak da znamo kako ti je bilo i da se ne mozes samo tako pomiriti sa pomorom cijelog legla :) ni nemoj :)

Zagreb