Studeni 06, 2025, 13:02:17 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Pomoc!  (Posjeta: 942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dado12345

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoc!
« u: Rujan 14, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
Kupio sam jos dva diskusa danas od lege iz Osijeka ,kad sam ih ubacio u akvarij oci su im se malo zamaglile,rijec je o blue diamondu i red monku?Jel to zbog soka ili?Sta da radim?Hvala unaprijed!
Dado

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pomoc!
« Odgovori #1 u: Rujan 15, 2007, 13:58:00 poslijepodne »

jesi li ih polako ubacio, ili samo bućnuo?

vjerojatno je to od šoka - probaj,ako imaš, staviti im malo sredstva za smirenje (ima nutrafinovo, odlično je) - naime diskusi su dosta senzibilni, moguće da su se prepali...

ali, svakako prati stanje, pa ako nastavi se i dalje okeca mutiti, viči (uslikaj)!

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
Pomoc!
« Odgovori #2 u: Rujan 15, 2007, 16:26:00 poslijepodne »
Oci su se stabilizirale samo su dosta plasljivi djeluju mi nekako isprepadano!
Dado

Offline duda

• Punopravni član
Pomoc!
« Odgovori #3 u: Rujan 15, 2007, 21:41:00 poslijepodne »
nemam ciklide i veoma maloznamo njima... tako da ovo šta ču napisati nije iz iskustva... neg samo slučajno nešto tražeči po forumu naletila... di je jedna kolegica napisala da je poželjno diskusima pogasit svjetlo na par dana da se malo smire... ma treba im vremena da se priviknu na novu sredinu... još sam negdje pročitala da se preporuča ubacit malo plutajučeg bilja... kad se pali svjetlo u aq da im to napravi kao više jednu sjenu dok se oni ne aklimatiziraju... Neka iskusni kolege ovoisprave molit ču ljepo ako je to netočno... ( to je napisala jedna kolegica iz svoga iskustvakoja veli da ima diskuse) Edited by: duda

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Pomoc!
« Odgovori #4 u: Rujan 16, 2007, 12:58:00 poslijepodne »
Dado, jelsu sadao.k???
Zagreb, Kvatrić

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
Pomoc!
« Odgovori #5 u: Rujan 16, 2007, 16:12:00 poslijepodne »
je sve je u redu

Dado

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pomoc!
« Odgovori #6 u: Rujan 17, 2007, 14:39:00 poslijepodne »
Super!

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pomoc!
« Odgovori #7 u: Rujan 19, 2007, 09:12:00 prijepodne »
Eto nism prije vidio temu al da malo pojasnimo. Ne znam kako si ih transportirao ali ako si ih nosio u kanti onda znaju dobiti mrenu na oku od trljanja po stjenki uslijed preplašenosti.

Ako ih nisi transportirao u kanti moguće je da se radi o tome što su po dolasku u novu sredinu znali "gasirati" po akvariju i tako se isto očešati o predmete a sama promjena vode prilikom mijenjanja akvarija može dovesti do promjena na sluzokoži ribe pa se onda mogu vidjeti kao paučine-strugotine po ribi, ali ne mora te to opterećivati jer krozn nekoliko dana to se stabilizira i vrati u normalu. Također sam imao takvih slučajeva i s pojavom na očima što prođe nakon par dana ako su uvjeti u akvariju zadovolajvajući.

Glede preplašenosti diskusa, svaka riba će se brže i lakše naviknuti na novi akvarij ako su ti uvjeti u akvariju na dobroj razini, što će reći da je kvalitet vode presudan kod diskusa.

Ako su ribe dugo plašljive to može značiti i da nešto u akvariju nije kako treba biti. Ovo sa svjetlom i biljkama može se napraviti ali ako je ovo naprijed dovedeno u red nije potrebno.

Također ovisi i o broju riba u akvariju pa ako je više diskusa u akvariju to se lakše i brže privikavaju na hrani u dr.

095/907 83 76  [email protected]

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
Pomoc!
« Odgovori #8 u: Rujan 21, 2007, 09:52:00 prijepodne »
Ma sad je sve u redu ,imam 8 Diskusa u 260 litarskom akvariju,sad me samo zanima jel to previse ili nije?
Dado

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pomoc!
« Odgovori #9 u: Rujan 22, 2007, 09:28:00 prijepodne »
To ti zavisi od veličine filtera, hrane (mesna hrana brže i više prlja vodu pa ako je filter manji nastaju brzo problemi), pretrpanosti akvarija panjevima, biljem i dr. jer riba mora plivati, al ponajviše od veličine filtera jer gdje je voda loša previše je i tri diskusa ( sve ti jasno) samo dobra voda i mogu oni u toj zapremini bez problema al im treba osloboditi prostor i za plivanje.
095/907 83 76  [email protected]