Kolovoz 05, 2025, 20:39:15 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mislim da imam cijanobakteriju!!  (Posjeta: 1137 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maedusa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
Mislim da imam cijanobakteriju!!
« u: Rujan 09, 2007, 14:50:00 poslijepodne »

U otvorenom akvariju od cca 35 litara zadnjih par dana sam primjetila svjetlozeleno čudo koje izgleda kao kosa ili paučina. Prvi put je na glavnoj niti svakih par cm bilo s obje strane kao dva mala izdanka cca 5 mm duga (kao da će izbiti nova nit). To sam povadila van koliko sam mogla. Danas sam prilikom zmjene vode primjetila opet tu "kosu" ali bez tih izdanaka. Nalazi se u sredini akvarija, omotana oko jave mos i valisnerie. Svjetlo je zelena, nije sluzava niti ljigava, lako se vadi, dosta je čvrsta nit.

U 35 litara je jedna betta, 6 razbora i 6-7 mladih molija koje sam tamo privremeno stavila rad prenapučenosti većeg akvarija. Moliji su još mali, cca 1,5-2 cm. Svjetli stolna štedna žarulja, mislim 20 W cca 12 sati na dan. Od biljaka je sva sila Valisnerie koja je napravila đunglu, java moss, i par busena neke crypte. Filter je neki mali BIP koji ima neku tirbu pumpu, tako da sam morala smanjivati protok pomoću perforirane cijevi.

Vodu mijenjam tjedno po cca 5 litara. Akvarij je star 4 mjeseca.

Sad sam ugasila svjetlo, pa ćemo vidjeti. Akvarij ej u hodniku tako da jako malo dnevnog svjetla dolazi do njega.

Probat ću još toga povaditi van rukama...

To sad ovako zgleda (ovo je slika od pred par dana). Slikala sam i NZO (neidentificirani zeleni objekt) al su mi tama crkle baterija na fotiću pa ne mogu uploadati.

Edited by: maedusa
Rijeka

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2007, 15:29:00 poslijepodne »

Citat: maedusa
U otvorenom akvariju od cca 35 litara zadnjih par dana sam primjetila svjetlozeleno èudo koje izgleda kao kosa ili pauèina. Prvi put je na glavnoj niti svakih par cm bilo s obje strane kao dva mala izdanka cca 5 mm duga (kao da æe izbiti nova nit). To sam povadila van koliko sam mogla. Danas sam prilikom zmjene vode primjetila opet tu "kosu" ali bez tih izdanaka. Nalazi se u sredini akvarija, omotana oko jave mos i valisnerie. Svjetlo je zelena, nije sluzava niti ljigava, lako se vadi, dosta je èvrsta nit.

Mislim da nije CB. Ona ti je ljigava, tamno zelena, i ljepi se po stabiljkama tj. tesko se skida. Uz to, zna se i raspasti kod cupanja. Ako je svjetlozelena čvrsta nit, to bi bila zelena koncasta alga. Kupi sijamskog algojeda, on ju voli jesti.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2007, 15:32:00 poslijepodne »
Zelena koncasta definitivno i ne bih se slozio s kolegom Teeheejem, ne jedu je sijamski algojedi kod mene niti malo.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline maedusa

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2007, 15:34:00 poslijepodne »

Znači nije cijano!!

Super!

Šta mi je dalje činiti?
Rijeka

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Rujan 09, 2007, 21:05:00 poslijepodne »
Neki algojedić, ali ne sijamac - to njima nije fino!

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #5 u: Rujan 09, 2007, 22:31:00 poslijepodne »

Znaèi nije cijano!!

Super!

Šta mi je dalje èiniti?

Mislim da bi ti bilo puno draze da je cijano jer je ovo sto put gore. Od algojeda jedino sto sam cuo da je jede je cherry shrimp, Rasta rekao da ih vidio da tamane, ali ja ih imam i nista jos. Dodavanje ugljika u organskom obliku (easy carbo) ju isto obuzdava, ali ga jos nisam nabavio. Ja ju mehanicki skidam. Da ces ju ocistiti iz mahovine mislim da mozes zaboraviti...
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline maedusa

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 09, 2007, 22:58:00 poslijepodne »

Aha :(

A gdj se kupuje Easy carbo, koliko košta i kako se primjenjuje?
Rijeka

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 09, 2007, 23:27:00 poslijepodne »
Koliko je meni poznato easy carbo nema kod nas.. ( znači preko grane) i mislim da se dozira svaki dan.... ( ispravite me ako griješim)

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #8 u: Rujan 10, 2007, 02:27:00 prijepodne »

A gdj se kupuje Easy carbo, koliko košta i kako se primjenjuje?

kupuje se preko granice (austrija, slovenija); 250ml=6€, 500ml=10€, 1000ml=18€; svaki dan 1ml/50L.