U otvorenom akvariju od cca 35 litara zadnjih par dana sam primjetila svjetlozeleno čudo koje izgleda kao kosa ili paučina. Prvi put je na glavnoj niti svakih par cm bilo s obje strane kao dva mala izdanka cca 5 mm duga (kao da će izbiti nova nit). To sam povadila van koliko sam mogla. Danas sam prilikom zmjene vode primjetila opet tu "kosu" ali bez tih izdanaka. Nalazi se u sredini akvarija, omotana oko jave mos i valisnerie. Svjetlo je zelena, nije sluzava niti ljigava, lako se vadi, dosta je čvrsta nit.
U 35 litara je jedna betta, 6 razbora i 6-7 mladih molija koje sam tamo privremeno stavila rad prenapučenosti većeg akvarija. Moliji su još mali, cca 1,5-2 cm. Svjetli stolna štedna žarulja, mislim 20 W cca 12 sati na dan. Od biljaka je sva sila Valisnerie koja je napravila đunglu, java moss, i par busena neke crypte. Filter je neki mali BIP koji ima neku tirbu pumpu, tako da sam morala smanjivati protok pomoću perforirane cijevi.
Vodu mijenjam tjedno po cca 5 litara. Akvarij je star 4 mjeseca.
Sad sam ugasila svjetlo, pa ćemo vidjeti. Akvarij ej u hodniku tako da jako malo dnevnog svjetla dolazi do njega.
Probat ću još toga povaditi van rukama...
To sad ovako zgleda (ovo je slika od pred par dana). Slikala sam i NZO (neidentificirani zeleni objekt) al su mi tama crkle baterija na fotiću pa ne mogu uploadati.
Edited by: maedusa