Srpanj 23, 2025, 05:54:05 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij-komentari pozeljni  (Posjeta: 1352 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AnteK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Akvarij-komentari pozeljni
« u: Listopad 19, 2004, 20:40:00 poslijepodne »

Akvarij je novouredjen (preseljen iz manjeg 70lit), zapremina 170lit, tocnije Juwel Vision 180. U proceduri preseljenja koja je trajala par dana doslo je do problema, pa sam sumnjajuci na neku bolest ribice tretirao lijekom, a par discusa i slanim kupkama. Na krajuse ispostaviloda nije bilo bolesti vec se voda "pokvarila" zbog novog filtera. Sve ribice, a posebno discuse sam s tim izmrcvario, i sad cim se priblizim akvariju discusi odmah u kut, a i hranu su odbijali dva dana.Sada ih moram "gadjati" hranom, jer jedu samo ako im je ispred nosa. Bili su i tamni ali im se boja vratila.

Jel moguce da ljute na mene? Ako ima tko kakav predlog u vezi discusa i boljeg razvoja bilja nek se raspise.

Od opreme imam: Fluval 204 (vanjski filter), u poklopcu 2X25W sa rucni rad-reflektorima (cijevi su tvornicke); koristim treset, tekuce gnojivo i CO2 (kvasac) koji gasim po noci.

I jos jedan problem; po listovima blize cijevi (lampi) nastaje tanki smedji sloj. Da li je to svjetlo prejako?

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #1 u: Listopad 19, 2004, 20:58:00 poslijepodne »

Izgleda jako ljepo, vidim imaš istu juwelovi pozadinu (to si još dodatno sre?ivao ili si direktno stavio unutra?) . Ajde još slika da vidimo više, pošto si mi napisao da želiš mnogo bilja u akvarij, sad si na dobrom putu jer ee se to još razrasti. Ja bih osobno stavio u sredinu iza panja (kojiinaee jako ljepo izgleda) neku visoku biljku koja brzo raste, recimo ludwiga rapens bi po mom mišljenju ljepo izgledala (a dodat ae i malo crvenkasti kontrast, pošto je ona s donje strane listova malo crvenkasta ,a i nije neka zahtjevna biljka)A odgovor natvoje pitanje je. jako svjetlo i previšeotpadnihsranjapogoduju rastu algi. Imam rješenje;taadddaaaa----- ,SIJAMSKI ALGOJED!!!! Po meni najbolja izjedlica algi....

Još jednom pohvaljujem tvoj akvarij, stvarno ljepo izgleda....

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #2 u: Listopad 19, 2004, 21:11:00 poslijepodne »

nakon koliko dana si ubacio ribe? Sme?a alga je uobieajena u novim akvarijima, kod mene se povukla sama od sebe bez nekog posebnog tretiranja (osim spužvom) . Tako?er je potrebno nekoliko dana da bi biološka filtracija uopae proradila.

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2004, 23:40:00 poslijepodne »

Ja bih panj maknuo malo ustranu i nakoso, ovako mi je presimetrieno i mirno.

A možda da dodaš prije još neku sliku iz drugog kuta?Edited by: maratonac
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline chubby

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 20, 2004, 17:21:00 poslijepodne »
trebao si u pocetku staviti filter iz starog akvarije da vrti zajedno s novim, sto se aranziranja tice, cekaj da se razraste da bi dobio pravu sliku, mozda neka visoka iza panja umjesto anubiasa(ko sto rece bopacak) ... a simetrija, a boze moj tak je kak je ... kad ti dosadi sljedi pretumbavanje, pa da vidis ludila

Offline AnteK

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 20, 2004, 17:43:00 poslijepodne »
Hvala na savjetima. A evo i koja slika iz drugog kuta.

Offline AnteK

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Listopad 20, 2004, 17:47:00 poslijepodne »
...

Offline AnteK

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Listopad 20, 2004, 17:50:00 poslijepodne »
 A ovako su izgledali prije preseljenja.

Offline chubby

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2004, 12:25:00 poslijepodne »
kakva je rasvjeta? ista ili drugacija nego u starom?

Offline AnteK

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Listopad 21, 2004, 22:35:00 poslijepodne »

Ribe sam naselio poslije jednog dana. Zbog toga sto su u starom akvariju gdje su "cekale" i bile pod terapiom antibiotika (medi mor), pocele jako lose izgledati, i dvije neonke su uginule. Vjerojatno im je nedostajalo i kisika jer sam preselio sve biljke a nemam pumpicu za zrak (samo je radio filter). Nakon preseljenja su se oporavile vrlo brzo.

U starom akvariju sam imao drugu rasvjetu, jednu lampu od 15W, onu jeftinu Osramovu floru iz zaruljice. Ali su pod njom discusi izgledali super. Kasnije sam tu lampu promjenio za aqua-glo i pod njom vise nisu izgledali tako dobro (pogotovo na fotografijama).

Pitao sam u Pet Centru za sijamske algojede pa ih nemaju. Da li su to iste ribe sto i Fox?

Offline AnteK

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Listopad 21, 2004, 22:54:00 poslijepodne »
E da zaboravih. Sada je rasvjeta druga 2X25W, lape su one sto ih dobijes uz akvarij; Syvania standard warm white i cool white. Predpostavljam da i nisu najbolje. Sto mislite da li je neophodno da ih mijenjam (malo sam se istrosio)!?! Napravio sam i reflektore, ali sam prednji skinuo jer sam primjetio da iz bilja idu mjehurici (negdje sam procitao da to znaci da je svjetlo prejako???) Plus toga smedje alge na listovima blize lampi rastu ko blesave. Da li neko ima iskustva sa onim Fosfat remuverom sto se stavlja u filter, ili mozda neko drugo rjesenje???

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
« Odgovori #11 u: Listopad 22, 2004, 00:28:00 prijepodne »
Sijamski algojedi (Crossocheilus siamensis) nisu isto što i Fox ili ti Flying Fox (Epalzeorhynchus kalopterus).
Slieno izgledaju. Ja imam 2 foxa i dobro tamane alge, samo što sam ih ja nabavio poslije nestanka sme?ih algi, tako da ne znam kako njih tamane.
A inaee sme?e alge bi trebale same od sebe nestati nakon cikliranja (3-4 tjedna).
Risbo

Offline mladen007

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Listopad 26, 2004, 02:09:00 prijepodne »
ja sam imao 2 foxa bebe(u willi -ju su rekli da baš ti jedu alge) svega par dana jel su skalaru uspjeli pojesti ona dva duga ticala do pola. užasne ribe. mogu si mislit kaj rade kad narastu

Offline D.I.T.

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 26, 2004, 17:44:00 poslijepodne »

Citat: mladen007
. mogu si mislit kaj rade kad narastu

brste bilje...povremeno
Zagreb/Ravnice