Kolovoz 10, 2025, 20:14:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: IZGRICKANI ANUBIAS  (Posjeta: 1016 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline edimar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
IZGRICKANI ANUBIAS
« u: Rujan 01, 2007, 09:25:00 prijepodne »
u akvariju imam valisneriu, kabombu, anubias, javu moss i još par biljki kojima neznam ime, međutim samo mi je anubias izgrižen. Na dva lista ima okrugle rupe a na jednom listu je izgrickan bočni dio lista. Zanima me koja riba bi mogla grickati listove anubiasa pošto imam u akvariju neonke, kardinale, gupy-e, black molie,švertove, par srebrnih tetri, jednog sijamca, platy-e i par sijamaca
Opatija, Rijeka

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
IZGRICKANI ANUBIAS
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2007, 12:38:00 poslijepodne »
Jesi siguran da je baš izgrižen? Zato kaj anubiasi imaju tvrde listove, i ribe ga uglavnom ne jedu... A pogotovo ne ove ribe koje ti imaš...
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline edimar

• Punopravni član
IZGRICKANI ANUBIAS
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2007, 12:54:00 poslijepodne »
Ma to znam i ja zato mi je čudno nit sam ikad čuo da mogu te vrste riba jest bilje, a točno se vidi da je izgriženo. Vjerojatno i ribama šteti globalno zatopljenje pa su popi....e
Opatija, Rijeka

Offline duda

• Punopravni član
IZGRICKANI ANUBIAS
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2007, 13:22:00 poslijepodne »
Meni su moli znali tui tamo gricnuti biljkice... uhvatila ih na djelu.. ali anubias nisu dirali... ove rupice šta spominješ da ni možda od puževa? a ovaj izgrickani bočni dio lista možda sijamac... ako je to baš odgriženo kako kažeš onda netko tamani li tamani... Kupi od JBL Novo Fect ( tablete biljne) zaljepiš na aq staklo a možeš i ubacit na dno... tko god da gricka možda se okani bilja... Dođe ti 40 kn na viškovu sam uzela...

Offline edimar

• Punopravni član
IZGRICKANI ANUBIAS
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2007, 15:58:00 poslijepodne »
Nisu puževi nemam niti jednoga a pokušat ću sa tim tabletama.Šteta što se nisu bacile na mene ja ne volim zelenjavu
Opatija, Rijeka

Offline duda

• Punopravni član
IZGRICKANI ANUBIAS
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2007, 18:49:00 poslijepodne »
eto nisu se bacile na gazdu...znaju da je zelenjavica zdrava... vode zdrav životubaci se ti na njih... jabih ti savjetovala da neki put ubaciš opareni list salate ili špinata... ja mojima ubacim 2 puta mjesečno...