Kolovoz 19, 2025, 21:38:45 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: pitanje  (Posjeta: 1822 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bubica78

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
pitanje
« u: Kolovoz 31, 2007, 22:37:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Danas sam bila kod susjeda koji često ima čudne akvarističke poteze i svoju ideju o onome što je ispravno, tipa ići u dućan kupit razne vrste ciklide i stavit ih u akvarijum, pa tko živ tko mrtav.....itd.A pri tome uvijek za sebe kaže da se kužiu akvaristiku i onda radi "početničke greške".

A danas je na redu bila morska akvaristika. Tj slatkovodni akvarijum je pretvoren u morski cca 240l, dvije neonke (mislim da su reef) stavljene u neki plastični kalup koji nije ni skroz proziran, hang filter male zapremine, pijesak sa plaže, grijač i 4ribice- Nemo, a voda je jadransko more i to je sve od opreme.Voda će se mijenjati svaki mjesec dana cca petina vode(morska voda) .

S obzirom da se ne razumijem u morsku akvaristiku a povela se rasprava,

zanima koliko će to u biti funkcionirati tj. hoće li Nemići doživjeti pubertet.

Hvala!.
Edited by: bubica78
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
pitanje
« Odgovori #1 u: Kolovoz 31, 2007, 23:37:00 poslijepodne »

ako brzo odrastaju -možda...

al nekak mislim da ne....

da mijenja recimo svaka dva tjedna toliko i da barem stavi adekvatnu kemijsku filtraciju unutra uz jači protok, onda da... ovak, ko zna, al najvjerojatnije će krepat dost brzo..

i da...reci susjedu da je panjina... i slobodno mu reci da sam ja to rekao... ak se ima namjeru svađat mogu mu i broj dat...

panjina

Offline Otto

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Homo Delphinus is not just a concept!
pitanje
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2007, 10:37:00 prijepodne »
Mislim da u tvojoj priči će jedine koristi imati trgovci. Ja sam se dosta dugo bavio sa slatkovodnima pa u skorije vrijeme planiram složit jedan reef, ali trenutno su prepreke večim dijelom financije ali i skromno znanje o morskoj. Ne kažem da je to znanstena fantastika ali...! Sumnjam da će to biti happy ending story. Nažalost ribica. Šta se tiće panjine slažem se sa Vedranom!!!!

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
pitanje
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2007, 11:19:00 prijepodne »

Ah a to sam si i mislila, zar bi stvarno ljudi toliko komplicirali oko morske (u odnosu na slatkovodnu) jer im je dosadno u životu.

A žao mi je riba, i nije prvi put da sa knedlom u grlu odlazim od njega, znam da suto nekima samo ribe, ali ipak... Nažalost nekim ljudima ne možeš dokazati da nisu u pravu.

Hvala na odgovorima.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
pitanje
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2007, 12:21:00 poslijepodne »
gle, morska u biti nije toliko komplicirana, ako u startu napraviš sve kak se spada... ovisi što se hoće imati u akavariju, ali zna se osnova svih osnova svakog stabilnog i zdravog morskog akvarija bilo da je riječ o koraljnom ili fish-only siostemu- - živo kamenje i jak protok... a ovdje nema ni jednog ni drugog

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
pitanje
« Odgovori #5 u: Rujan 01, 2007, 12:55:00 poslijepodne »
Najbolji su mi ti "stručnjaci". Bilo da idu objašnjavat akvaristiku, suplemente u prehrani... Oni sve znaju a čitali su ukupno u životu o tome 2 sata (ako i toliko). A dođe mi da kupim pištolj kada vidim idote sa stavom: Ma ta je kornjačica mala, ne raste, njoj u onu palmicu ubaciš vode, samo nadoliješ, ako se napravi kaljuža nije bed jer one to vole, žive u močvarama, jednom mjesečno ju baciš na balkon da se sunča...

Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline VenomLord

• Punopravni član
pitanje
« Odgovori #6 u: Rujan 01, 2007, 16:17:00 poslijepodne »
Vozi napoleona na Sv. Helenu dok nije nekog ubio...
Osijek

Offline zoky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
pitanje
« Odgovori #7 u: Rujan 02, 2007, 09:05:00 prijepodne »
molim te izvjesti nas sta bude pametnjaković rekao za par dana kada to ne bude funkcioniralo
Sve što sastaviš raspadne se prije ili kasnije.