Kolovoz 05, 2025, 23:03:46 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Interesantišen skimming experiment  (Posjeta: 2482 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Roni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Interesantišen skimming experiment
« u: Srpanj 24, 2007, 12:35:00 poslijepodne »
svašta ljudi rade.... detalji OVDJE
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Malitu

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #1 u: Srpanj 26, 2007, 14:50:00 poslijepodne »

Ako poznaješ prncipe rada pojedinig sustav u ovom slučaju skimera stvarno ga možeš naparaviti od bilo čega. Ja samza DIY.

Onaj tko kaže da se vrhunski skimer ne može napraviti u kučnoj bolje opremljenoj radionici taj ili nema iskustva, volje, vremena ili nečega drugoga potrebnog za izradu uređaja.

Ovo je samo jedan jednostavniji primjer primjenjenog znanja za izradu uređaja koji uz malo dotjere može polučiti iste razultate kao i oni modeli koji se ovjenčavaju tisučama kuna.

Večinu ljudi je "sram" pohvaliti se ili opravdavati ovakve projekte jer navodno ne podržavaju visoke standarde morske AQ-dizajna, ali se oni uglavnom zovu trgovci te stime ne mogu i ne smiju opravdavati ovakve zahvate jer razvijaju kod ljudi kreativnost i ineligenciju te samim tim smanjuju sebi prodaju.

Offline Reef

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Srpanj 26, 2007, 16:32:00 poslijepodne »
ima ljudi koji su vicni alatu, imaju radionice iobozavaju DIY projekte, ima onih koji nemaju alat ni radionicu pa im se vise isplati dati 2-3 milje za skimer, sto ljudi sto cudi, mislim da niko nije niti u pravu niti u krivu.

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 26, 2007, 16:51:00 poslijepodne »

Ta fora s bocom coca cole je poznata jedno 10 godina, nista novo. Takve skimmere je koristila ekipa koja je lovila ribe i koralje za izvoz u tropima, onda su se cudili zasto su morski organizmi zivjeli oko par mijeseci nakon kupovine. Danas distributori morskih organizama koriste puno sofisticiraniju opremu a ujedno i hobisti te koralji i ribe zive puno duze od par mijeseci .

Sam princip skimmera je poznat oko 100 godina, izrada neceg tako banalnog ne znam kome moze poticati inteligenciju i kreativnost,racunajuci naravno na osobe iznad 8 godina starosti .

Offline Malitu

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Srpanj 27, 2007, 15:47:00 poslijepodne »

Banalnost uz pomoć kreativnosti i stvara DIY, a nekom tko je "novi" u morsakoj-akvaristicito je potrebno. Ako netko koristi bocu od koke možda nema dovoljno love za nešto drugo ali je ipak taj netko imao razlog to i pokušati.

Što se tiće skima ja sam exsp. sa pumpom NJ3000 te sa običnom pumpom za zrak uz regulaciju dovoda istog. Postigao sam vrlo fine mjehuriće. Tijelo skimera trenutno je PVC cijev promjera 75cm, a tuljak od obične prskalice za cvijeće.

Doradio sam "impeler" pumpe (dodao nabore i proreze) tako da ista bolje usitnjava mjehuriće i ne upada u režim hidrodimačkih vibracija usljed velikog odnosa tekučina-zrak.

Slažem se da su kupovni skimeri dobri ili neki super dobri (skupi), ali tema se ne odnosi na populaciju koja takomisli nego obrnuto.....u ostalom zašto bi netko ovako nešto i pokušao raditi ili po gore navedenom zapoćeti temuako ne postoji interes-volja za samoizražajem.

A šta ako netko nema 100 godina nego je za skimer čuo jučer ili možda sad.

Pažljivo čitajući (snimljene bez naknadnih korekcija) teme u proteklih nekoliko godina neki danas "priznati" AQ su postavljali pitanje "što je to skimer" i pokušavali proizvesti "nešto" što je upitno samo po sebi na prvi pogled. Neki su odustali i stupili u kontakt sa trgovcem, ispalili kune i to je to, a drugi su vrlo povoljno napravili izuzetne uređaje od kojih trgovcimatrepere košćice i još gore po njih to objavili na ovim stranicama.

To znaći (smatram) da gore prikazani uređaj uz doradu i ulaganje može postići još bolje rezultate u funkcionalnom i estetskom smislu.