Srpanj 15, 2025, 10:59:35 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: problem s pumpom  (Posjeta: 1375 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline eve22

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
problem s pumpom
« u: Kolovoz 20, 2007, 17:40:00 poslijepodne »
ovako imam juwel r. 60

star je oko mjesec i po i pocela mi je stekat pumpa od vode, cistim filter jako cesto jer se bojim da nije on kriv no ne pomaze ni to, pumpa radi i onda odjednom mlaz vode se smanji ili cak stane i zabruji malo ko da se zastopala i onda odjednom proradi to traje oko 5,6secunda... probala sam je rastavit kolko se da i ocistit al ne pomaze ni to. prije mi se to desavalo ono par put tjedno a sad je pocelo par put na dan... vise neznam kako da to rijesim imate li vi koj prijedlog? osim da kupim novu pumpu hahha? PS kolko dode nova?!
Rovinj

Offline VenomLord

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2007, 18:54:00 poslijepodne »
Mozda ti je voda jako prljava i ima puno algi. Meni se u vanjskom jezercu kad sam tek kupio pumpu zacepljivala svaki dan dok nije se nivo algi stabilizirao...jesi cistila rotor pumpe?
Osijek

Offline eve22

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #2 u: Kolovoz 20, 2007, 19:03:00 poslijepodne »
nema algi (tnx to god za sada) da cistim ga u zadnje vrijeme cesto al nije prljav u pocetko sam imala smedih algi al sad ih nemam vise
Rovinj

Offline VenomLord

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #3 u: Kolovoz 20, 2007, 19:57:00 poslijepodne »
A onda moze biti i da motor nije uredu, ako je stara mjesec i pol trebala bi imati garanciju,al prije toga probaj u neku kantu napunit cistom vodom i nek radi pumpa onoliko koliko vremena prodje dok inace pocne slabije raditi pa ces vidjeti, ako nebude valjalo nosis ga na reklamaciju. A jesi pogledala rotor?
Osijek

Offline eve22

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #4 u: Kolovoz 20, 2007, 20:06:00 poslijepodne »
rotor? neznam trebala bi rasturit plastiku za doc do njega;) popodne sam ga bila ocistila i njega i filter i filter nisam spustila bas do kraja nego ono da ima lufta 1cm od kud uzima vodu pumpa za sad ne steka mozda tako rijesim problem ako opet zasteka probat cu to s kantom pa na garanciju
Rovinj

Offline VenomLord

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #5 u: Kolovoz 20, 2007, 20:27:00 poslijepodne »
Rotor mozes najefikasnije ocistiti jakim mlazom vode npr. s onim pistolj nastavak za crijevo i protusiras ga s obje strane...
Osijek

Offline Lefty

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #6 u: Kolovoz 20, 2007, 21:27:00 poslijepodne »
da, pumpa se da rastavit - samo se otvori (istina da zna malo teze bit otvorit) al samo treba povuci onaj plasticni dio i dodje se do rotora (onaj dio koji se okrece i ima krilca koja tjeraju vodu)

izvadis van rotor i ocistis ga, nutra leziste u koje ide ocistis (mozes stapicima za usi)

natrag sastavis pa javi kak je proslo, ako ne pomogne, onda je reklamiraj.

p.s. naravno to sve radis dok je pumpa NIJE ustekana u struju

evo nasao sliku

znaci ovu bijelu plastiku odvojis od crne (moguce da je tebi sve u jednoj boji, ali samo da vidis koji dio treba skinuti da se dodje do rotoraEdited by: Lefty

Offline eve22

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #7 u: Kolovoz 20, 2007, 22:50:00 poslijepodne »
to odvajam i cistim al nije prljavo za sad ne steka jos ; od kad sam podigla filter da ima vise mjesta di se nakupit voda odakle ulazi u pumpu, sad cemo vidit dal taj borbeni plan funkcionira; ako ne neznam stvarno sta poduzet.

sad mi onaj gornji dio di je aktivni ugljen ili sto god dolazi koj milimetar iznad otvora di voda ulazi

Rovinj

Offline Lefty

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #8 u: Kolovoz 20, 2007, 23:09:00 poslijepodne »
hmmm, ako imas bilje u akvariju, ja bi ugljen izbacil iz filtera, i sve spuzvide malo podigel tako da na dnu ostane jedno cm slobodnoga prostora u onom plasticnom drzacu... (tak je kod mene slozeno)

po svemu ovome kaj si napisala moze biti i da zrak pumpa potegne... meni obavezno dok kod ciscenja iskljucim pumpu iz spuzvica isplivaju mjehurici zraka... a jednom mi se dogodilo da mi je voda ishlapila (nije me duze bilo doma) i pumpa je tak malo radila(dok je istjerala vodu) malo zujala (dok je zrak potegnula kroz spuzvice)

da nije slican problem i kod tebe?
Edited by: Lefty

Offline VenomLord

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #9 u: Kolovoz 21, 2007, 00:26:00 prijepodne »
Moras paziti ako ima neka naljepnica ili nesto sto stiti garanciju, zna nekad biti na stvarima zastiti protiv rastavljanja, ako ima i rastavis onda gubis jamstvo...
Osijek

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
problem s pumpom
« Odgovori #10 u: Kolovoz 21, 2007, 02:50:00 prijepodne »
ja bi rekao da je problem u rotoru, ili je prljav ili se magnet odvojio od osovine.

Offline eve22

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #11 u: Kolovoz 21, 2007, 11:28:00 prijepodne »
prljav nije kazem ti da na pocetku je bilo malo smedih alga al sad ni njih nema, magnet i ono di on stoji je cisto ko da je novo jer trenutno svaka dva dana ga cistim . mislim da je bijo prolem u kolicini vode, sad odkako sam digla filter ne steka uopce, znaci mogu skinut aktivni ugljen?!

da bila je naljepnica do kud ide voda ... al to je bilo pre smjesno , dobro da je nisu naljepili na pol akvarija, juwel ima na plastiki od filtera i pumpe oznaceno do kud ide voda a oni su stavili oznaku 4cm nize tako da voda ima 2mm za ulazit u filter i naravno pogotovo ljeti 2mm ti ishlapi dok si reko keks...

Rovinj

Offline Lefty

• Punopravni član
problem s pumpom
« Odgovori #12 u: Kolovoz 21, 2007, 12:01:00 poslijepodne »
Mozes van s aktivnim ugljenom (pogotovo ako imas bilje i jos dodatno gnojis - ugljen pokupi i gnojivo na sebe)
a vecina koristi ugljen samo kad zeli kemijski procistiti vodu (nakon tretmana ljecenja da ugljen pokupi ostatke ljeka, za razbistriti vodu) i to se stavi na dan-dva i natrag van...

a dok maknes ugljen ostale spuzvice dignes skroz gore u onom plasticnom drzacu i na dnu dobis jedno 2-3 cm prostora

a mozes i malo preko te oznake natocit vode...

nadam se da bude pomoglo nekaj od toga...

Pozdrav!