Kolovoz 10, 2025, 20:11:48 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 5229 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TILjO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Pitanje
« Odgovori #25 u: Kolovoz 06, 2007, 13:57:00 poslijepodne »
Slažem se sa spok69! Ostavi samo skalare i čistače u ovom akvariju, a ostalo prebaci u drugi akvarij (nemoj zaboraviti kojeg čistača i tamo staviti). Nije malo skalara, taman je... Računaj da će oni još rasti!
Mama Africa

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Pitanje
« Odgovori #26 u: Kolovoz 07, 2007, 12:20:00 poslijepodne »
Koja riblja salata Definitvno poslusaj ostale, skalare u ovom, ostalo u drugom akvariju! Iako toliko skalara je vec sasvim dovoljno fali mi nesto mracnije pa pokusaj s kojim marble ili sl.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline murk

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #27 u: Kolovoz 07, 2007, 18:58:00 poslijepodne »
akvarij je fakat ljep (a niti pegla nije za bacit) a sta se akvarija tice, misli da mi neko malo bilje naprijed, kamenje koje imas unutra nekako mi "tvornicki" izgleda, nije mi neka priroda, morao si malo pad sloziti prema naprijed, tako da se dobi dojam da je jos dublji. da se mene pita ja bi stavio malo nano nubiasa na neko drvo ili kamen.ostale ribice prebaci na neko drugo mjesto(ja isto imam dva sverta ali mi ih zena neda van) probaj staviti kardinalke ilitiga neon ribice (kako kod mene, ali pazi mora biti jato, sad dali ce biti gozba ili ne ......pojima nemam) a sto se tice akvarija 230 litara nece ti biti malo vec ce ti biti previse mislim skalara. ja bi ti preporucio da imas samo dva para u tom vecem i da stvarno imas jako puno bilja
tko zna zna, ko nezna dva

Offline damac

• Punopravni član
  • **
    • http://dnovakovic.pincable.net/
Pitanje
« Odgovori #28 u: Kolovoz 07, 2007, 19:34:00 poslijepodne »
Pozdrav
Poslusao sam Vas u novom velikom akvariju su ostali samo skalari njih sedam komada , dva cistaca algi i jedan mali koridoras, molim Vas predlozite koje cistace da stavim jos koliko komada i da li da nabavim jos kojeg skalara i koliko komada, Za bilje moram da cekam, da odem do splita jer ovdje kod nas bilja nema za kupiti-mostar. Vjerujem da cu ga dobro ubiljiti. I jos jedno pitanje znam da skalari i neonke ne idu zajedno jel bi bilo pametno probati i staviti uz skalare jedno jato od 20 tak komada, neznam zato pitam, jednostavno recite predlozite sta bi jos ovdje trebalo da se uradi.
Evo Vam i slike staroga, ove dvije stijene bijele u starome nisu bile do sada u njemu to sam tek stavio, meni nisu legle ali eto ostavio sam ih nek malo zaalgiraju.
pozdrav svima i hvala lijepo na savjetima
Damac

Čovjekova je duša onakva kakvo je njegovo ophoðenje prema životinjama!!!

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Pitanje
« Odgovori #29 u: Kolovoz 07, 2007, 19:50:00 poslijepodne »

jako mi se svidaju tvoji akvariji! Novi samo sa skalarima sad je super, bit ce još i bolji ali tu mora vrijeme odraditi! za ovaj stari ti nemam ništa za dodati jako mi se svida!

Inace ja kao osnovu od cistaca svima preporucujem ovisno o litraži.. 1-2 ancitrusa, 2-3 sijamska algara (ali pravog), 3-4 koridorasa ili par kozica i 2-3 botie striate. Botie ako imas problema sa puževima! Za kozice se nemoras brinuti zato sto bi ih tvoji skalari brzo uzeli za obrok!

Inace cuo i vidjeo sam akvarije sa velikim skalarima (4-5kom) zajedno sa jatom neonki (10-15kom) i žive u nekoj cudnoj simbiozi, u miru. Ali(uvijek postoji ali! )
To ti na zalost više nemožes! Da bi imao neonke zajedno sa skalarima tad moras prvo nabaviti jako male skalare i ostaviti ih da odrastu zajedno sa neonkama jer tek tad MOZDA ih nece dirati!

Inace sad si i mene ponovno zagrijao za skalare, jako mi se svida ta riba!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline duda

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #30 u: Kolovoz 07, 2007, 19:59:00 poslijepodne »

Stavi ti jedno vece jato kardinalki oni su ipak vece ribice od onih malih neonkica. Nebi trebalo bit problema, no cuj nikad se nezna.Skalari su zakon!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pitanje
« Odgovori #31 u: Kolovoz 07, 2007, 22:07:00 poslijepodne »
Prekrasno!!!!! Bravo!!!!

mandje37

• Gost
Pitanje
« Odgovori #32 u: Kolovoz 08, 2007, 09:16:00 prijepodne »
Jako lijep akvarij novi ja bih smo grijač sakrio nekom biljkom,i onu cijev od dotoka vode u akvarij malo skratio i okrenuo na bočnu stranu čisto da se manje vidi ali može i ovako

Offline murk

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #33 u: Kolovoz 08, 2007, 12:58:00 poslijepodne »

ja imam 6 skala i 46 kardinalki, dva sijamca i 3 aticrusa i jos dva neka cistaca i dvije bijele kozice.sto se tice skalar i neon kod mene funkcionira super neznam probaj sa neonkama ali ......
tko zna zna, ko nezna dva

mandje37

• Gost
Pitanje
« Odgovori #34 u: Kolovoz 08, 2007, 14:40:00 poslijepodne »
Skalari i neonke savršeno dobro funkcioniraju skupa!!!Samo recimo u tvom slučaju staviš li neonke sad unutra poginut če dok si rekao keks ipak su one došle na njihov teritorij!Izvadi skalare vani par dana ubaci jato neonki i pusti ih par dana da se formiraju u jato!!Nakon toga ubaci skalare i nečeš imati problema jer su sad skalari došli na njihov teritorij one su u jatu i to vidno skalaru djeluje kao veča riba!Vlastito iskustvo nečeš pogriješit provaj