Srpanj 16, 2025, 11:54:46 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nakon presvlačenja?!?  (Posjeta: 1330 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline n.e.n.o

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
nakon presvlačenja?!?
« u: Kolovoz 03, 2007, 22:43:00 poslijepodne »
ovako....danas mi se presvukla tarantulica...izvadio sam staru kožu i izmjerio 12cm (brachypelma smithi)...no, to je nebitno....ja imam pitanje i treba mi hitan odgovor...ona se sada suši (pauk) jel tako? koliko traje taj proces sušenja? a ono najvažnije kad joj mogu počet ubacivati hranu u terarij....htio bi zadržati ovo što je svukla sa sebe kako to najbolje sačuvati?(pošpricati sa lakom za kosu?)e i ako netko zna koliko naraste kad svuče staru kožu sa sebe?otprilike?

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
nakon presvlačenja?!?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 03, 2007, 23:05:00 poslijepodne »
Koliko naraste ne mozes nikat tocno predvidit,ovisi o vrsti ,spolu,koliko je hranis itd......ne vjerujem da vise od 3cm.Moze i stagnirat.......smithi-i jako sporo rastu.Jest ce ti kroz koji dan,cim pocne bit malo aktivnija ,baci joj nesto pa ako nece probaj opet za par dana.Staru kozu stavi u neku kutijicu u kojoj je recimo vlazna maramica.......kad se navlazi tj. kad malo dobije na elasticnosti stavi je na komad stiropora i pribadacama joj pricvrsti noge u prirodni polozaj.Tako sam ja radio,vjerovatno ima i boljih nacina........
ZG-istok

Offline BSK

• Punopravni član
  • **
nakon presvlačenja?!?
« Odgovori #2 u: Kolovoz 04, 2007, 02:01:00 prijepodne »

na to pitanje ti moze najboje odgovorit stricek matija!
ZG/Dubrava (furam trenirku al znam hrvacki)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
nakon presvlačenja?!?
« Odgovori #3 u: Kolovoz 04, 2007, 08:44:00 prijepodne »
sušenuje ti traje ovisno o uvjetima u terariju, veličini i vrsti pauka... velike Brachypelme se suše 10 do 30 dana... nemoj forsirat sa hranom samo joj može štetit ... a neće ti krepat od gladi..samo da ima dovoljno vlage...dakle nakon 2 do 3 tjedna joj ponudi nešto mekano...dakle šturak, friško presvučeni fobas ili žohar...

staru kožu navlaži (imaš negdje i temu sa slikama ovdje) i kad bude mekana razvuci je u položaj koji želiš... netreba ti lak za kosu niti ništa...

koliko naraste kad svuće kožu opet ti ovisi o vrsti, veličini pauka, količini hrane koju si mu davao... nemože se nikad točno reć... neki pauci narastu u jednom presvlačenju i za 30 do 40 %...

Offline n.e.n.o

• Punopravni član
  • **
nakon presvlačenja?!?
« Odgovori #4 u: Kolovoz 04, 2007, 14:07:00 poslijepodne »

dosta sam je hranio, jela je i po dva - tri skakavca na dan, još sam se čudio koliko može pojest, nakon toga je prestala jesti pa sam se nadao presvlačenju, nije jela 4 tjedna....po nogama se vidi da je narasla dosta ima puno duže noge, koliko vidim... hvala na odgovorima na ovu temu....