Srpanj 15, 2025, 11:38:13 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dva mala...  (Posjeta: 1404 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Dva mala...
« u: Srpanj 14, 2007, 17:27:00 poslijepodne »
Prvi (6 mjeseci star):

60l , filter juwelow (malo je velik, al dobro), DIY CO2 (trenutno van pogona, zakratko), lampa je aqo-glo, 15 W (znam da je malo, ali nema mjesta za još jednu), gnojim tjedno s Easy life Pro fitom....
Ribe: 5 crvenih neonki, 4 crne, 3 corydorasa, par gupija (idu van uskoro, umjesto njih ću staviti još par tetri), 3 corydorasa i jedna mrcina pod panjem   (pleco).. Još su unutra tri jabučara
Biljke: Cryptocoryna (ne znam baš koja), amazonka, Sagittaria subulata, Valisneria spiralis, kuga u tragovima  , Bacopa monnieri (valjda monnieri), malo cabombe, malo mahovine po kamenju, anubias na panju i jedna mala nana ispred panja (čekam da krene). I još par nepoznatih biljčica tu i tamo...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
Dva mala...
« Odgovori #1 u: Srpanj 14, 2007, 17:38:00 poslijepodne »
Drugi (tri mjeseca):

15l, filter je neki mali nepoznati, 25 w grijač, svjetlo 8W (obična philipsova žarulja)... Pan je loza, obrađena po svim pravilima i propisima tak da ne puša boju... Gnojivo isto easy life pro-fito...
Od riba je unutra samo jedna zebrica koja nije dovoljno uljuđena (tj. uribljena   ) da bi bila u zajedničkom. Ako nju nekome poklonim ili je se na bilo koji drugi način rješim, mislio sam unutra staviti par neonki.
E, kod biljki nisam baš siguran kaj je to sve skupa...
Ono iz je amazonka, ispred nje na kamenu i iznad Riccia fluitans. Zapetljala se kugla koja je plutala s ovom na kamenu, čisto slučajno.. Meni je izgledalo baš fora, pa sam pustio  . Za ove biljke ispred nisam baš siguran kaj su (valjda nekakva crypta i bacopa), a ovo na panju mi je prodano kao paprat... Zna li itko nešto o tome?

Znam da akvariji baš i nisu nešto i prihvaćam sve kritike da bih ih upotpunio i nešto naučio...  
Hvala...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Dva mala...
« Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2007, 20:21:00 poslijepodne »
Ma, super su! Vidi se da se lijepo brineš o njima, a kad se biljke lijepo razrastu, bit će sjajno!

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
Dva mala...
« Odgovori #3 u: Srpanj 18, 2007, 17:55:00 poslijepodne »
Well, hvala na pohvali, makar ja znam da bi moglo i  bolje...   Ajde, dajte mi neku primjedbu da imam kaj za raditi, dosadno mi je po ovoj vrućini...    
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Dva mala...
« Odgovori #4 u: Srpanj 18, 2007, 18:27:00 poslijepodne »
Čuj, meni je ovaj drugi puno zanimljiviji. Ima potencijala. Onaj veći je manje više klasičan, a manji je sam po sebi zanimljiviji zbog svoje veličine (manjine). Evo na primjer, ja sam uvijek za Kubu. Posadi Kubu (ako je možeš nabavit) i razvi golf igralište! Iz kojeg viri loza! Super!
U radu je spas!

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
Dva mala...
« Odgovori #5 u: Srpanj 18, 2007, 19:09:00 poslijepodne »
Misliš da bi 8 W na 15l bilo dosta za Cubu? Inače, hvala...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Dva mala...
« Odgovori #6 u: Srpanj 18, 2007, 19:28:00 poslijepodne »
Probaj za prvu ruku stavit alu foliju ispod neonke, a onda razmišljat o pojačanju svjetla..