Srpanj 18, 2025, 15:21:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: vanjski filter  (Posjeta: 1213 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aqualife

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
vanjski filter
« u: Kolovoz 16, 2007, 14:50:00 poslijepodne »
Pozdrav svima , duži sam korisnik akvaristike , ali eto sada sam se malo priključio na forum , jer novoga znanja nikada nije dosta , imam RIO Juwel 240 L , grijač od 200W , unutarnji filter 1000L/s , rasvjeta 2 pta po 38 W, pa imam pitanje, zanima me da li bi trebao dodati još reflektore pošto imam dosta bilja jer imam sada onako žutkaste listove , ali normalno se razvijaju, isto tako sam razmišljao da još stavim i vanjski filter da mi voda bude još čišća , ako mimožete odgovoriti sa vašim iskustvom , da li je potrebno sve to primjeniti kako sam naveo ?
aqua

Zagreb /Stenjevec

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
vanjski filter
« Odgovori #1 u: Kolovoz 16, 2007, 15:22:00 poslijepodne »
Dobro dosao! Reflektore ti svakako preporucujem, a i prihranjivanje biljaka. Sto se tice vanjskog filtera, ako imas dojam da ovaj filter ne radi dovoljno i ako imas novaca - nece skoditi!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline aqualife

• Punopravni član
  • **
vanjski filter
« Odgovori #2 u: Kolovoz 16, 2007, 15:29:00 poslijepodne »
da, ne mislim da dovoljno radi jer mi voda nije nikada onako kristalno čista kao ni površinapa mislim da bi se sa dodatnim filterom to riješilo, parametri vode su ok, neznam da li dobro mislim i ad li je to riješenje problema
aqua

Zagreb /Stenjevec

Offline duda

• Punopravni član
vanjski filter
« Odgovori #3 u: Kolovoz 16, 2007, 17:37:00 poslijepodne »

Reflektori i te kako bi dobro dosli... neces sigurno pogrijesit sta ih stavis. Kad toliko bilja imas svakako stavi i CO2 ako ga nemas i bilje ce ti bit debelo zahvalno. A to sta su ti listovi zuckasi moguce da fali zeljeza u vodi. i kakvu podogu imas? nadam se da nije samo sljunak.

A povrsina vode jeli ti mozda masna? mozda previse hranis ribe i neka hrana pogotovo ona bogata bjelancevinama zna prljati vodu bas je onak napravi masnu. Ako je masna povrsina mozes kupit surface skimer njega dodas na na usis filtera. A to sta ti nije voda kristalno cista ocito nije sposoban dobro obavljat svoj posao. Cuj ako nisi zadovljan sa radom svoga filtera imislis da lose filtrira onda i sam znas odgovor...

Offline aqualife

• Punopravni član
  • **
vanjski filter
« Odgovori #4 u: Kolovoz 16, 2007, 18:06:00 poslijepodne »

hvala hvala na odgovoru, Co2 već koristim - Nutrafinov, podloga nije samo šljunak ima i gnojiva , ali dodajem i tekuće gnojivo u kombinaciji sa tableticama , e sad ako kupim surface skimmer neće li mi to škoditi zbog Co2.

Mislim uzeti vanjski filter Fluval 304 jer nekako nisam zadovoljan sa ovim unutarnjim , ali njega bih ostavio unutra ne bih ga vadio van , da li je to ok ????

E sad želja mi je imati kristalno čist akvarij zato to činim, samo imam Juwel nezznam da li je lagano namjestiti vanjski filter.

E sad što se tiče reflektora koje mi je najbolje uzeti ???

hvala
aqua

Zagreb /Stenjevec

Offline duda

• Punopravni član
vanjski filter
« Odgovori #5 u: Kolovoz 16, 2007, 18:43:00 poslijepodne »

Sta se tice ovoga postojeceg filtera (unutarnjeg) mozes ga ostaviti unutra. Monogi imaju takvu kombinaciju i vanjski i unutarnji. Mada bih ja rađe izvadila van taj unutarnji i zasadila na to mjesto koju biljku vise. No ti odluci kako zelis. Sta se tice vanjskoga filtera koliko ga je lako namjestit nebih znala jer ja imam preljevni aqua clear s kojim nisam zadovoljna i isto mislim mjenjati. vjerovatno cu se i ja odlucit na fluval jer do sad sam cula samo rijeci hvale za taj filter.

Sta se tice reflektora: ja imam arcadia reflektor i stvarno sam zadovoljna. Nemam nit jednu primjedbu na njih. Za druge proizvođace ti nebih znala reci velim jedino za ovaj koji ja imam.

Sta se tice kombinacije surface skimer i CO2 nebih znala to bih prepustila iskusnijim kolegama.

Offline aqualife

• Punopravni član
  • **
vanjski filter
« Odgovori #6 u: Kolovoz 16, 2007, 18:51:00 poslijepodne »
ok, u reflektorima sam jako slab , pošto imam Juwel uzeo bi njihove reflektore ako imaju u Villiju ili Belugu, a ako ne uzeti ću arcadia , da li postoje u boji nekakvi ili su normalni
aqua

Zagreb /Stenjevec

Offline duda

• Punopravni član
vanjski filter
« Odgovori #7 u: Kolovoz 16, 2007, 19:07:00 poslijepodne »
Ja imam isto aq Juwel i kad sam uzimala drugih reflektora nije bilo. Tako da sam mogla uzet ili arcadia ili nista. Dimenzijski je odgovarao i malo svrljajuci po forumu prije nekih cca godinu dana procitala da mnogi imaju arcadiu i da su zadovoljni. Pa onda nisam imaal sta puno razmisljati. Sad sta se tice Vilija iBeluga koliko se di isplati neznam jer sam iz Rijeke. Jedino sam cula da fale trgovinu Ljubimac jer da su dobro opremljeni. E,sad jesu ili ne ti si predpostavljam iz ZGB pa malo to pronjuskaj. Koliko ja znam nema u boji, bar koliko ja znam.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
vanjski filter
« Odgovori #8 u: Kolovoz 16, 2007, 19:49:00 poslijepodne »

Citat: aqualife
ako kupim surface skimmer neæe li mi to škoditi zbog Co2.

Mislim uzeti vanjski filter Fluval 304 jer nekako nisam zadovoljan sa ovim unutarnjim , ali njega bih ostavio unutra ne bih ga vadio van , da li je to ok ????
pozdrav i dobro došao prije svega

u tvom slucaju posto mislis zadrzati original Juwel-ov filter ti nije potreban surface skimer jer je taj filter napravljen da skuplja i povrsinski sloj vode.

preporuka za Fluval 305 (novi model) lako ga se pokrece, sta se tice postavljanja vjerovatno ces morat malo izrezati gornji dio poklopca, dovoljno da ti samo cijevi prodju.

LJUBIMAC

Offline aqualife

• Punopravni član
  • **
vanjski filter
« Odgovori #9 u: Kolovoz 16, 2007, 22:36:00 poslijepodne »
Ej, hvala ti na informaciji , ali onda mislim da bi izlaz vode trebao biti preusmjeren prema površini jer sam onu cjevčicu stavio prema dole, da li Fluval 305 već ima u prodaji i kja mu je cijena otprilike , ako znaš ?

aqua

Zagreb /Stenjevec

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
vanjski filter
« Odgovori #10 u: Kolovoz 16, 2007, 22:48:00 poslijepodne »
cijevcicu okrenes kako ti pase zato je i napravljena da mozes usmjeravati, posto imas biljni mislim da nebi trebalo previse uzburkavati povrsinu jer uzburkavanjem dolazi da brze izmjene plinova...

Fluval 305 je vec vise mjeseci u prodaji i ako se dobro sjecam kad sam se ja informiravao i kupovao za sebe filtere cijena mu je bila 800-850kn.