Kolovoz 16, 2025, 05:33:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: I’m back in tranzit  (Posjeta: 2869 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MrEZica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
I’m back in tranzit
« u: Srpanj 12, 2007, 09:34:00 prijepodne »
Pozdrav svim ljudima i onima koji se tako osjećaju, a posebno damama i gospodi akvaristima.
Preselio sam se u Zg iz Ri i sada kad sam se aklimatizirao vrijeme je da preselim akvarij.
Posjedujem Cayman 60.
A sada par pitanja:
1. Imam ''biljni'' akvarij i hrpu puževa, a budući da ga selim i da ću ga rasformirati kako da ih se najbezbolnije riješim, a da mi biljke prežive?
2. U Zg sam primjetio da je voda puna kamenca ( do tog zaključka sam dosao koristeci znanstvenu metodu kuhanja kafe), dali da se prebacim na cilkidni ili da ostanem vjeran biljnom buduci da ne zelim prckati sa kemijom za mjenjanje karekteristika H2O.
Moja je pretpostavka da ako nastavim sa biljnim tropskim, ribice u Pet shopovima u Zg zive u slicnim uvijetima i da Pet shopcije ne prckaju previse oko H2O karakteristika, jer im to predstavlja trosak.
3. Dali da uzmem vodu iz akvarija ili da ga ponovno cikliram (strah me najezde poževa)?
4. U cemu da operem filter da se rijesim tih napasti sa jednim stopalom?
5. Molim preporuku za Pet shop sa kvalitetnom ribom, jer mi je onaj u Importane pothodniku koma, a u Pet shop kupiti ribu ne ulazim ni mrtav.
6. Ako netko ima kakav koristan svijet vezano uz preseljenje akvarija neka se slobodno javi.

Unaprijed hvala

Protected by BRT

Offline duda

• Punopravni član
I’m back in tranzit
« Odgovori #1 u: Srpanj 12, 2007, 11:12:00 prijepodne »

Bilje izvadis van iz aq njeznoi polako da neostetis korijencice i fino ga dezinficiras u blagoj otopini hipermangana kojeg kupis u apoteci za ljude. Bilje nakon dezinficiranja isperi obavezno upitkoj vodi i stavljaj u transport vrecice sa malo aq vode i vezi i spremno za put.

Zgb ima dosta tvrdu vodu nasa Rijeka je majka naspram njihovom vodom. Ali mislim da stavrno nema potrebe da se odreknes biljnog aq i pređes na ciklidni zbog toga. Koliko samo nasih kolega uZGB ima biljne aq pa nije to kriticno stanje sa vodom da se nebi moglo drzati biljne aq.

Sta se tice filter materijala ako ga ima stavi ga u transport vrecice i nalij aq vode i vezi ispremno je za put.

Sta se tice filtera i uopce opreme mozes slobodno opremu dezinficirati u blagoh otopini hipermangana ili mozes i kupit u zoo shopu sredstvo za dezinfekciju ali sve ti je to isto hipermangan ili da kupujes u zoo shopu sredstvo. Po meni vise ti se isplati kupit hipermangan jer ga se veoma malo stavi i nije skup idugo ti traje.

Ribe nemoj nikad kupovati u pet shopu jer su ima ajme majko, ne mislim samo na ZGB neg opcenito. Uzimaj u zoo shopovima a kojim ima U ZGB kolegica ikolega pa ce ti valjda se tko javit isavjetovati gdje.

Sta se tice aq vode ako ti je voda ok nemoj je bacati, neg fino iskoristi priliku kad vec vadis bilje i usisaj dno i izbaci usisavanjem nekih 30% vode. Ostalu vodu ljepo u kanistre stavi i vozi. Poslje samo nadolijes ZGB vodeonoliko koliko ti fali i to je to. Sta se tice podloge u aq nju ostavi tako sam ija moju nisam je vadila nista. neki znaju cak pustit malo vode u aq da dole podloga ne bude suha. ja nisam pustala nista vode. I sve je bilo u najboljem redu.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
I’m back in tranzit
« Odgovori #2 u: Srpanj 12, 2007, 14:04:00 poslijepodne »

Potpisujem dudu!

I, kao zagrepčanin, dodajem: voda se može koristiti za biljni, ako treba, staviš malo treseta u filter i ide... Uostalom moraš staviti vodu da odstoji barem tjedan dana, pa kad sipaš u akvarij, pazi da ne ode skroz do dna gdje se (ipak) nataloži dreka prilično! I svakako pusti da iz pipe curi neko vrijeme, prije nego je koristiš!

Ribice, moje je iskustvo, u pet shopovima imaju najbolje u viliju i belugu, a u pet centru moraš naletit kad dobiju frišku pošiljku, importane...hm, hm...

Eto, pitaj !