Bilje izvadis van iz aq njeznoi polako da neostetis korijencice i fino ga dezinficiras u blagoj otopini hipermangana kojeg kupis u apoteci za ljude. Bilje nakon dezinficiranja isperi obavezno upitkoj vodi i stavljaj u transport vrecice sa malo aq vode i vezi i spremno za put.
Zgb ima dosta tvrdu vodu nasa Rijeka je majka naspram njihovom vodom. Ali mislim da stavrno nema potrebe da se odreknes biljnog aq i pređes na ciklidni zbog toga. Koliko samo nasih kolega uZGB ima biljne aq pa nije to kriticno stanje sa vodom da se nebi moglo drzati biljne aq.
Sta se tice filter materijala ako ga ima stavi ga u transport vrecice i nalij aq vode i vezi ispremno je za put.
Sta se tice filtera i uopce opreme mozes slobodno opremu dezinficirati u blagoh otopini hipermangana ili mozes i kupit u zoo shopu sredstvo za dezinfekciju ali sve ti je to isto hipermangan ili da kupujes u zoo shopu sredstvo. Po meni vise ti se isplati kupit hipermangan jer ga se veoma malo stavi i nije skup idugo ti traje.
Ribe nemoj nikad kupovati u pet shopu jer su ima ajme majko, ne mislim samo na ZGB neg opcenito. Uzimaj u zoo shopovima a kojim ima U ZGB kolegica ikolega pa ce ti valjda se tko javit isavjetovati gdje.
Sta se tice aq vode ako ti je voda ok nemoj je bacati, neg fino iskoristi priliku kad vec vadis bilje i usisaj dno i izbaci usisavanjem nekih 30% vode. Ostalu vodu ljepo u kanistre stavi i vozi. Poslje samo nadolijes ZGB vode

onoliko koliko ti fali i to je to. Sta se tice podloge u aq nju ostavi tako sam ija moju nisam je vadila nista. neki znaju cak pustit malo vode u aq da dole podloga ne bude suha. ja nisam pustala nista vode. I sve je bilo u najboljem redu.