Ne znam odakle da krenem da vam ispricam jako tuznu stvar koja mi se desila danas.imao sam slobodnog vremena i uzmem da promijenim vodu u velikom akvarijumu kao i obicno 15-tak litara.Promijenio,sve ok presao na akvarijum sa ciklidima da im malo obrisem stakla.poslije desetak minuta vratim se prvom akvarijumu i imam sta viditi na dnu se koprcaju kozice koje sam jos prije mjeseci mjeseci otpisao kao pojedene.U prvi momenat nisam shvatio sta se desava da je jedna pa i da shvatim ali tri .I onda hladna saznaja,prosle sedmice smo vrsili deratizaciju u stanu(poduzeo sam mjere,sve otvore na akvarijumima zatvorio i prekinuo rad pumpi za dovod vazduha i preduzetnik mi je rekao da za ribe nije opasno).Ali uvijek imam spremnu vodu za promjenu u flasama od 2 litra , ili je u nju dospjelo sredstvo jer nisu zacepljene ili na crijevo za izmjenu vode.Kozice sam brzo prebacio u akvarijum sa zivorotkama,jedna je vec mrtva ,dvije jos uvijek plivaju nepravilno i batrgaju se.Odmah sam pristupio i izmjeni vode u akvarijumu izmijenio sam mozda 80% i normalno morao sam staviti svjezu vodu sa pripremnim sredstvom jer nemam tolliku kolicinu spremne vode.Bilo je nekih postova o kozicama u kojim sam savjetovao ljudima da ih ne kupuju ako imaju krupnije ribe ali ocigledno ako ima dovoljno biljki u akvarijumu one sa dobro sakriju-znaci pogrijesio sam

i druga stvar ocigledno ih je dobro imati i zbog ovakvog razloga-one su mi odma ukazale na zatrovanost vode(nadam se dasam brzom izmjenom vodespasio ribice a to cu mozda moci znati sutra ili prekosutra)Eto ljudi to je prica i havlospjev mojoj trojci kozica .Evo i slikice jedne koja je jos ziva u akvarijumu sa zivorotkama.