Srpanj 06, 2025, 21:13:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nista ne jede ...  (Posjeta: 1999 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeus

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
nista ne jede ...
« u: Lipanj 13, 2006, 13:51:00 poslijepodne »
Kao što sam već nekada davno napisala brat i ja imamo Ðurđu vrste aphonopelme semanni... Imamo je već 4 mjeseca i uz vasu pomoc za sada sve ide glatko ... Niame prije par tjedana se presvukla prvi put od kada je kod nas ... Problema je u tome sto vec dugo dugo nije nista jela ...U principu utri i polmjeseca sto je imamo jela je tri puta i to skakavce ... Probala sam s onim crvima brasnarima a li to nije ni pogledala ... Onak guza joj se dosta smanjilapogotovo nakon presvlacenja sad je malo dosla sebi ali neznam od cega jer nista nejede... Jel to normalno ili se trebamo zabrinuti ?
Iva & Zeus

Offline dora

• Punopravni član
nista ne jede ...
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2006, 15:00:00 poslijepodne »

Oko toga se bas ne bi trebala uzbudivati. Kad Ðurđa bude gladna, jest ce, bez brige.
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
nista ne jede ...
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2006, 18:23:00 poslijepodne »

a zove se đurđa.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. i moj se pauk zove đurđa. to je najbolje ime na svijetu. svi bi se trebali zvat đurđe. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

nemoras se nist brinut. svakih par dana baci nesto unutra da provjeris pa ce jednom i uzeti.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
nista ne jede ...
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2006, 18:52:00 poslijepodne »
da to ovisi o samom pauku recimo ja imam neke pauke koji rijetko jedu dok mi irminia tamani sve što ubacim i koliko god ubacim hrane skoči na nju. tako da nije bed.... bitno da ona ima ponuđeno jednom tjedno ako tako riejtko jede i najvažnije vodu, hranu i vlagu i toplinu i ne brini
† BLACK RAIN †

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2007, 20:17:00 poslijepodne »
Napokon nađoh svoju staru staru temu ...
Moja Ðurđa i dalje jako malo jede ... I kao da je napokon odobrovoljim i dam joj mogućnost da lagano krenu neki nagoni pa nabavih ja miša (onog malog bijelog eksperimentalno) .... I tako miš sad zadnjih sat vremena trčkara pravi skrovišta a moja Ðurđa se napiri i bude spremna na napad samo ako joj dođe blizu inače ništa od klope ...
Da ja tog miša maknem ili da joj pustim da se trenira još malo ... neznam koliko traje inače to pa ono ... HELP !!!!

Iva & Zeus

Offline Slavac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • I'm only scary 'cos I'm Hairy.
nista ne jede ...
« Odgovori #5 u: Lipanj 20, 2007, 20:40:00 poslijepodne »

Makni misonju.............da je gladna napala bi .Ovako se samo postavlja u upzoravajuci stav kad joj pridje blizu.Ne budi nestrpljiva.

ZG-istok

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
nista ne jede ...
« Odgovori #6 u: Lipanj 20, 2007, 20:44:00 poslijepodne »
Nisam siguran koliko seemani tamani odrasle miševe  najbolje da joj staviš cvrčka u terarij,cvrčak može ostat i preko noći u terariju,neće biti izmeta ili bilo čega a paukić ima vremena za napad   hvala bogu sad je prepuno skakavaca onih velikih zelenih u prirodi pa se baci u lov jer ima je to ujedno i najdraža hrana,da ne govorim najzdravija...

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #7 u: Lipanj 20, 2007, 20:44:00 poslijepodne »
Ma nisam ja nestrpljiva nego ak mi skonta stara miša, i ja i miš i pauk- pinklec u ruke i pu putujeeeem .... Stara mi se boji miševa pa ono ...
A nije mi stvarno jasno kako nije gladna nije jela već mjesecima .... Nije se presvlačila, vlaga i temp su ok ...

Iva & Zeus

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
nista ne jede ...
« Odgovori #8 u: Lipanj 20, 2007, 20:49:00 poslijepodne »

Citat: zeus
Ma nisam ja nestrpljiva nego ak mi skonta stara miša, i ja i miš i pauk- pinklec u ruke i pu putujeeeem .... Stara mi se boji miševa pa ono ...A nije mi stvarno jasno kako nije gladna nije jela već mjesecima .... Nije se presvlačila, vlaga i temp su ok ...
Mogu oni apstinirati od hrane i puno duže,bez brige...vjerovatno se još nije posve prilagodila novom životnom prostoru (neznam koliko ga dugo imaš) ili jednostavno ne osjeća potrebu za hranom...nemaš se šta brinuti,tko zna,možda drži do svog izgleda...ponekad je nezgodno imati veliku guzicu   Imaš kakvu sliku?terarija i pauka?

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #9 u: Lipanj 20, 2007, 20:55:00 poslijepodne »
Ima mislim da sam stavljala tu negdje kad sam kupila pauka i sve to skupa al više nemam pojma gdje ... Pa su me ljudi ismijali moj terarij jel pa sam onda radila novi terarij i pržila zemlju i sve živo ... Al to je bilo prije godinu i skoro pol dana tako da kontam ak se dosad nije naviknula nikada neće ... Pa ova moja Ðurđolinđa nije jela sigurno 6 mjeseci ...

p.s. sad mi se skoro uspio izmigoljit miš iz kutije i to u KUHINJI mislim da će taj miša biti put pod noge ubrzo ...

Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #10 u: Lipanj 20, 2007, 20:56:00 poslijepodne »
E da kad smo već kod paženja linije iako nije jela nije joj baš guza mala ima je ... Možda jako puno vode zadržava he he he h
Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #11 u: Lipanj 21, 2007, 10:55:00 prijepodne »
Jel postoji mogućnost ikakva da se ona boji tog miša ( nije velik) ili da ga jednostavno ne zna uhvatiti ?!
Opet sam danas probala i dalje ništa ...

Iva & Zeus

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
nista ne jede ...
« Odgovori #12 u: Lipanj 21, 2007, 12:02:00 poslijepodne »

moguće je svašta, ako ona samo zbriše u drugi kraj terarija kad ju miš dodirne, onda nije gladna ili iz nekog razloga ne želi jesti...

a ako ga ona onako napadne, pa onda pusti, vjerojatno joj je prevelik ili nemože probit kožu, pa odustane...

probaj s nečim manjim, recimo skakavcima ili fobasima...

Offline kako-lako

• Punopravni član
nista ne jede ...
« Odgovori #13 u: Lipanj 21, 2007, 12:10:00 poslijepodne »
imam i ja A. seemani ali nisam imao problema tak da nejede 6 mj. inace jede 1-2 puta u mjesec dana....drzi neku dijetu....al i poprilicno je debela....tak da se ne moras brinuti ta vrsta bas i ne voli puno jesti izgleda da im zao ubijati u prirodi
mozda bi joj trebala ponuditi cvrcka...ne svaki puta isto pa se mozda i posluzi i zapocne s gozbom!!!!!!

OSIJEK.....

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #14 u: Lipanj 22, 2007, 10:35:00 prijepodne »

Citat: Johny

moguće je svašta, ako ona samo zbriše u drugi kraj terarija kad ju miš dodirne, onda nije gladna ili iz nekog razloga ne želi jesti...

a ako ga ona onako napadne, pa onda pusti, vjerojatno joj je prevelik ili nemože probit kožu, pa odustane...

napadne kad se približi jako ali odmah odustane ...

probaj s nečim manjim, recimo skakavcima ili fobasima...

u tome i je problem nemam ih više gdje nabaviti, osim onih u konzervi a to mi nije baš
Iva & Zeus

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #15 u: Lipanj 22, 2007, 10:37:00 prijepodne »
uglavnom malo zeznuh prošlu poruku ....

Htjela sam reći da ga napadne kad joj dođe blizu ali odmah odustane odnosno makne se i ne prilazi onda on njoj a ni ona njemu ...

I znam da bi trebala s fobasima i skakavcima probat ali ih nemam više gdje nabaviti, osim one u konzervi a te baš i ne jede ...

Iva & Zeus

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
nista ne jede ...
« Odgovori #16 u: Lipanj 22, 2007, 11:02:00 prijepodne »

Citat: zeus
uglavnom malo zeznuh prošlu poruku ....Htjela sam reći da ga napadne kad joj dođe blizu ali odmah odustane odnosno makne se i ne prilazi onda on njoj a ni ona njemu ...I znam da bi trebala s fobasima i skakavcima probat ali ih nemam više gdje nabaviti, osim one u konzervi  a te baš i ne jede ...
Ovakvih skakavaca imaš u prirodi na HRPE,vjerovatno imaš ispod kuće nekakav grm gdje češ ih sigurno nać... https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=24735&PN=2

Offline kako-lako

• Punopravni član
nista ne jede ...
« Odgovori #17 u: Lipanj 22, 2007, 13:38:00 poslijepodne »
....da vjerovatno nije gladna te samo misa smatra prijetnjom pa se brani ....ponudi joj hranu nakon par dana ali ne tak veliku kao mis nesto manje pa mozda pojede!!!!!
OSIJEK.....

Offline zeus

• Novi član
  • *
nista ne jede ...
« Odgovori #18 u: Lipanj 22, 2007, 13:56:00 poslijepodne »
Budem našla nešto drugo onda ... Sad mi samo ostaje problem miša ... Jel ga netko želi možda ?!
Iva & Zeus