Srpanj 23, 2025, 20:31:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ogledalo kao pozadina  (Posjeta: 1963 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nova

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Ogledalo kao pozadina
« u: Srpanj 01, 2004, 11:00:00 prijepodne »
Molim vas iskusnije i pametnije akvariste da mi kažete što mislite o ogledalu kao pozadini za moj novi akvarij?
Marija

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #1 u: Srpanj 01, 2004, 11:06:00 prijepodne »
Previše refleksije, pogotovo nemoguae za poslikati...razmisli o neeem drugom  

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #2 u: Srpanj 01, 2004, 11:07:00 prijepodne »

netko ga ne voli jer vidi i sebe u njemu, a netko ga obožava, jer tank izgleda puuuuuno veai.. frend mi ima ogledalo i meni se svi?a kao pozadina.. ima ga i na boenim stranicama - što je super vizualno..

ako gledaš stvari po tanku, sebe ni nevidiš u ogledalu, a imaš dojam da je jako dubok..

to su ti plusevi i minusi ogledala..

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #3 u: Srpanj 01, 2004, 11:12:00 prijepodne »
Ja bih poludio da me promatra glupi voajer preko puta sliean meni  

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #4 u: Srpanj 01, 2004, 11:27:00 prijepodne »

Ako gusto zasadiš akvarij, zadnja se stijenka i ne vidi (moj slueaj).

Ako ga ne zasadiš gusto, dobit aešvizualno "dvostruko" veai akvarij,ali i sve ono ispred akvarija vidjet ae se na ogledalu.

Osim toga, kad ti se uhvate alge na ogledalo, to više neae biti tako krasno. Osobno nisam za to.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline aleksandra

• Punopravni član
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #5 u: Srpanj 01, 2004, 11:45:00 prijepodne »
prvo moraš vidjeti da ti ne radi krivi lom svijetlosti,npr suneeve ako imalo dolazi do akvarija.zamisli sebe kad te neko najedamput zašpiglira.ako aeš ga staviti izvana (ne u akvarij)oslikaj ga jer efektno izgleda.u tom slueaju pusti mašti na volju.o akvarij ga nemoj stavljati nikako.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #6 u: Srpanj 01, 2004, 13:01:00 poslijepodne »
O izgledu neeu, nekom se to dopada nekom ne ali veliki plus mu je što reflektira svjetlo lampi koje bi inaee izašlo van i na taj naein svjetlo može doei i do donjih dijelova biljki koje bi ostalo skroz u sjeni.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #7 u: Srpanj 01, 2004, 13:47:00 poslijepodne »
Ja sam si mislio to stavit,al sam se bojao da mi ribe ne budu zbunjene i dezorjentirane
Zagreb/Ravnice

Offline nova

• Punopravni član
  • **
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #8 u: Srpanj 01, 2004, 21:56:00 poslijepodne »

Super. Alexandra dala si mi super ideju. Vea sam narueila plavo staklo samo ako možeš javi mi kako ga oslikati tj. kojim bojama (za staklo ili nekim drugim? Ako si to vea negdje vidjela možeš li mi samo reai kakvi su motivi bili ili ako netko želi predložiti ideju za oslikavanje bilo bi super. Ars tako?er mi se dopala ideja o ogledalu i sa boenih stranica. Suneeva svijetlost niti u kojem slueaju ne može doprijeti do akvarija jer prozor i balkonska vrata sobe su prema velikom zastakljenom balkonu koji sada a i tijekom zime prekriven roletama. Tako?er bih bila zahvalna i za kontra argumente. Još se uvijek mogu predomisliti ako mi predložite nešto bolje. Ogledalo ae u svakom slueaju biti naljepljeno sa vanjske strane. Baš ste mi SUPEREvo nisam našla smajliaa za kiss i zato vam šaljem veliki HUG

Marija

Offline nova

• Punopravni član
  • **
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #9 u: Srpanj 01, 2004, 22:53:00 poslijepodne »

OK preferiram što više bilja u akvariju. Da li ima negativnih posljedica od previše bilja i još pitanje za D.I.T. -a molim te pošto sam ja prileno nova u akvaristici ali želim puno naueiti - objasni mina koji naein i zašto ogledalo zbunjuje ribice i dezorijentira ih? Maratonac:(potencijalno glupo pitanje) da li se te alge mogu hvatati po ogledalu ako ono bude postavljeno s vanjske strane? Pitam to zato što mi je u starom akvariju uvijek kada bih digla poklopac malo vode ušlo izme?u pozadine i stakla akvarija. Ali vjerojatno ja nisam znala dobro postaviti pozadinu.Irusnjak - da li je moguae takav akvarij slikati bez blica? Ovaj mališa ti je super na atavaru.

UH bilo je ovo pravo unakrsno ispitivanje...
Marija

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #10 u: Srpanj 01, 2004, 23:49:00 poslijepodne »
PA svaki akvarij bi bilo pozeljno slikati bez blica, samo da je u sobi mrak i da u akvariju gori svijetlo tada je slika najljepsa, stice se dojam prirodnog zasjenjenja a usput svijetlo naglasava sve ono bitno.

Offline Psyco

• Punopravni član
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #11 u: Srpanj 02, 2004, 00:06:00 prijepodne »
Koliko ja znam, vrlo je lijepo izgleda, pogotovo ako je tank zatvoren, odnosno ako mu vidis samo prednju stranu. Kole ima ogledalo i ne izgleda lose... mozete pronaci njegov topic od prije par mj. na Ribama... ma sad cu vam dat link !

PS: Ne mozes imati alge na staklu izvan tanka...

Prijedlog za pitanje godine....
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline Psyco

• Punopravni član
Ogledalo kao pozadina
« Odgovori #12 u: Srpanj 02, 2004, 00:20:00 prijepodne »
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !