Ovako.. pošto sam neko vrijeme ( točnije 4 mjeseca) muku mučio sa malim 10 litarskim akvarijem.. dižem ruke... nemogu ja to... previše posla a premalo vremena... alga na algi.. bilje raste ko blesavo a alge kupa sa njime. dakle, svi znate onu staru veličina je bitna...Odlučio sam sa tavana skinuti prvi akvarij koji sam ikad imao ( ne računajući bocu od krastavaca).. 50l obični neki.,. samo staklo...3mm. E sad.. što me pati (iako već znam što ćete svi reći).. kako se on povlačio po tavanu.. dnop se na mjestima izgrebalo. Brine me da ne pukne pod opterečenjem.. a opet sa druge strane.. neznam zašto bi puklo.. ako akvarij leži na stiroporu.. opterečenje se dijeli na cijelu površinu. (dno je isto 3mm)
dakle... da li da odlijepim dno i nalijepim novo...
da li da na postoječe dno nalijepim novo (btw, kako.. kako razmazatisilikon da svuda bude jednoliko lijepljeno.. jer ako samo namrljam... opet će biti razmaka medju staklom i potencijalno pucanje,palo mi napamet da zalijepim onak.. svakak.. ali da oko rubova nalijepim kak spada.. tak da ako staro dno pukne... novo dno ipak dihta sve okolo i spriječi havariju)
da li da sve ostavim kak je.. ionak s eneće ništ desit.. eventualno na dno tanka da stavim tanki stiropor...?