Pa znaš,kakvi su ti ciklidi,oni uvijek nadju neku ribu,koja je za njih slabija,pa ju poenu ganjati i tako,dok se one ne uvuee u koji kutak i tamo eeka i odoljeva nekim napadima i grickanem repne peraje.I posle tih napada ona ubrzo gubi snagu,padne na dno,gdje ji prvo pojedu glavu i oei.Ja mislim,da ti scenario bio nekako takvi,jer to se i meni dešavalo.
Sad ko bi mogao biti taj,u tvojo kombinaciji jeste jako teško reei je rimaš par jakoagresivnih ciklida (M.auratus iM.aurora),pa onda ponešto agresivnih (M.zebra,Ps.elongatus,Ps.socolofi),te mirne ciklide (L.caeruleus i Aulonocara ).I tu znade sigurno doei do koje tuenjave,borbe za teritoriju.
Sad zašto ti ubili onu zebru,možda si je ubacio kasnije,možda je zalutala na tudji teritorij,pa je ganjali onda.Puno nekih razloga.
Ja lieno mislim,da ako su ti ostali ciklidi u nekoj dobroj kondiciji,da se neee ništa tragieki desiti za vreme tvoga odmora.
No mene brine jedno,da ti imaš puno vrsta,a nemaš oformljene neke grupe ipak M'bune su poligamni ciklidi,pa trebaju mužjaci ženke.Za neki "mir2 u ciklid akvariju,treba,da imaš oformljene grupe i dosta ciklida,da se agresija onda svodi na minimum.