Srpanj 06, 2025, 10:37:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zelim gustera  (Posjeta: 3431 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pohotnica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
zelim gustera
« u: Svibanj 06, 2007, 16:52:00 poslijepodne »
Ej ljudi znam puno o gusterima i trenutno zelim nabaviti jednog. Odlucujem izmedu macaklina(kojeg vjerojatno necu uspjeti nabaviti jer je zasticen ), gekona ili agame? ne bi ga kupovala u pet centrima vec od uzgajivaca. pa ako mi mozete preporucit kojeg da uzmem i gdje bi ga mogla nabaviti? tnx

Offline civi

• Punopravni član
zelim gustera
« Odgovori #1 u: Svibanj 06, 2007, 17:47:00 poslijepodne »
Jedno te isto su gekon i macaklin,samo što je macaklin naš naziv za gekona...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
zelim gustera
« Odgovori #2 u: Svibanj 06, 2007, 18:58:00 poslijepodne »

Citat: pohotnica
Ej ljudi znam puno o gusterima i trenutno zelim nabaviti jednog. Odlucujem izmedu macaklina(kojeg vjerojatno necu uspjeti nabaviti jer je zasticen ), gekona ili agame? ne bi ga kupovala u pet centrima vec od uzgajivaca. pa ako mi mozete preporucit kojeg da uzmem i gdje bi ga mogla nabaviti? tnx

Ti se moraš odlučiti kaj očeš, a ne da ti neko od nas govori kaj hočeš. Kad se odlučiš onda ti ekipa može pomoči sa savjetima, i prijedlozima.

I dobro došla na forum.Edited by: Dragon

Offline dino

• Novi član
  • *
zelim gustera
« Odgovori #3 u: Svibanj 16, 2007, 21:32:00 poslijepodne »
moj prijedlog kupi si bradatu agamu, moj prijatelj ju ima i meni se cini super, a i nije ju tesko nabavit

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
zelim gustera
« Odgovori #4 u: Svibanj 16, 2007, 22:05:00 poslijepodne »

Citat: dino
moj prijedlog kupi si bradatu agamu, moj prijatelj ju ima i meni se cini super, a i nije ju tesko nabavit

Treba biti osiguran sa hranom, jer kad narastu su vreča bez dna.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
zelim gustera
« Odgovori #5 u: Svibanj 17, 2007, 09:21:00 prijepodne »

Citat: Dragon

Citat: dino

Treba biti osiguran sa hranom, jer kad narastu su vreča bez dna.

.... krivo..... vreće bez dna su dok rastu :) ..... kasnije je puno lakše, jer jedu 65% biljne, a ostatak mesne hrane, kad su male onda skoro pa ništa ne jedu biljnu hranu :)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Helly

• Novi član
  • *
zelim gustera
« Odgovori #6 u: Svibanj 28, 2007, 23:12:00 poslijepodne »
ja zhelim gushtera (kad wec ne mogu zmiju ili iguanu) pa, kad bi neko bio dobar da me malo obawesti o tome i da mi kazhe koji je najjednostawniji za drzhanje i kom je najmanje prostora potrebno wolela bih da ga mogu drzhati u njegowom malom terarijumu, a da ga mogu izwaditi i stawiti na neko drwence kod lampe da se suncha a da ne bezhi

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
zelim gustera
« Odgovori #7 u: Svibanj 29, 2007, 08:31:00 prijepodne »
Takav gušter ne postoji  
Tu mi se možete javiti

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
zelim gustera
« Odgovori #8 u: Svibanj 29, 2007, 11:31:00 prijepodne »
kupi pasa

Offline united

• Punopravni član
zelim gustera
« Odgovori #9 u: Svibanj 29, 2007, 12:32:00 poslijepodne »

Citat: Helly
ja zhelim gushtera (kad wec ne mogu zmiju ili iguanu) pa, kad bi neko bio dobar da me malo obawesti o tome i da mi kazhe koji je najjednostawniji za drzhanje i kom je najmanje prostora potrebno wolela bih da ga mogu drzhati u njegowom malom terarijumu, a da ga mogu izwaditi i stawiti na neko drwence kod lampe da se suncha a da ne bezhi

Imas onih gumenih u china shopu, nikad ne bježe
Kutina
Imam 2 crvenouhe zvijeri-spavaju vec mjesecima

Offline Helly

• Novi član
  • *
zelim gustera
« Odgovori #10 u: Svibanj 29, 2007, 14:55:00 poslijepodne »
cactus, imam dwa psa, dwe machke (sa tri macheta) i morsko prase.

kako ste bukwalisti... pa ne mora da bude gumen, samo koji je najjednostawniji za brinuti se o njemu (a da je zhiw lol )

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
zelim gustera
« Odgovori #11 u: Svibanj 29, 2007, 15:19:00 poslijepodne »
leopard gekon ti je idealan za pocetnike, ja mislim da je papaya stavila oglas da prodaje, dosta je pisano na forumu o njima malo potrazi....

Offline mamlaz

• Novi član
  • *
zelim gustera
« Odgovori #12 u: Lipanj 06, 2007, 01:46:00 prijepodne »

gospon skorpac, zamolio bihte za koji kontakt od uzgajivaca bradatih i vodenih agama te uzgajivaca dnevnih i leopard gekona na podrucju zagreba. jos me zanima jel ima netko ko dila sa zidnim gekonima, posto ih ima kod nas volio bih imati koju jedinku

danke
Snalažljiv ni u šekretu ne ostane gladan!

Offline Rinny

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
zelim gustera
« Odgovori #13 u: Lipanj 06, 2007, 07:19:00 prijepodne »
Zidni geckoni su, kao i svi naši gmazovi i vodozemci, zakonom zaštićeni.

Offline mamlaz

• Novi član
  • *
zelim gustera
« Odgovori #14 u: Lipanj 06, 2007, 13:57:00 poslijepodne »

Pozdrav

Već duže vrijeme razmišljam o nabavci guštera i to dnevnog gekona (Phelsuma madagascarientis grandis).

Zanimaju me neke stvari i bio bi zahvalan na odgovorima:

1.) da li je ova vrsta guštera dobra za početnika?

2.) koje su potrebne dimenzije terarija, našao sam jedan terarij dimenzija 45x45x60 ali mi se to čini premalo?

3.) pročitao sam na forumu da je od rasvjete dovoljno Repti 5.0 18W, daylight 18W, halogeni reflektor 20W i kabelski grijač od 20W koji je zakopan u zemlji, pa me zanima da li je to sve ili treba još nešto?
4.) kakva zemlja mora biti u terariju?
5.) ako bi išao sam raditi terarij, što je vrlo izgledno, da li mi netko može reći gdje su povoljna mjesta za nabaviti materijal i sve što je potrebno za opremanje terarija (rasvjetu, biljke i slično)?
6.) kako treba postaviti ventilaciju i rasvjetu u terariju?
7.) takodjer sam pročitao na forumu da je gekonu dosta jednom dnevno davati 3-4 skakavca ili velika forbasa, svaki treći dan 2 muhe i jednom na tjedan vočna kašica pomiješana sa medom i Ca, pa me zanima da li je to gušteru dovoljno hrane?
Hvala na odgovorima

Offline Infernal

• Punopravni član
zelim gustera
« Odgovori #15 u: Lipanj 06, 2007, 14:16:00 poslijepodne »
mamlaze,sve te odgovore mozes naci vec na forumu jer se stvarno dosta pricalo o tome

i nepristojno je upadati ljudima u temu sa ot postovima....

Osijek.....

Offline mamlaz

• Novi član
  • *
zelim gustera
« Odgovori #16 u: Lipanj 06, 2007, 15:46:00 poslijepodne »

Citat: Infernal
mamlaze,sve te odgovore mozes naci vec na forumu jer se stvarno dosta pricalo o tome

i nepristojno je upadati ljudima u temu sa ot postovima....

Prijatelju, iako sam novi član foruma već duže vrijeme ga čitam i pokušavam skupiti informacije kojih nema. Nakon par neuspjelih pokušaja konačno sam se registrirao i sada sam toliko slobodan da tražim odgovore na pitanja na koja ih prethodno nisam dobio. Pitanja su usko vezana za topic jer bez terarija mogu željeti guštera koliko hoću. Molim te, sljedeći put napiši nešto suvislo što se može protumačiti kao bilo kakav odgovor jer isto tako je nepristojno ljudima soliti pamet bez argumenata. Bilo bi pristojnije da si me uputio na informaciju ako već postoji.

Veselim se budućoj suradnji.

Hvala

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
zelim gustera
« Odgovori #17 u: Lipanj 06, 2007, 16:11:00 poslijepodne »

1)dobri su za poèetnika

2) milim da može, èak da poveèaš mlo visinu. evo LINK

3) repti glo 5.0 ili 8.0 i obiène reflektoricec (ove day glo su skupe i neisplatljive ako se misli na one u pet centrima ) i kabelski grijaè

4)najbolje stvit tapet, najjednostavnije

5)staklo u staklariji, ako oèeš drveni onda u stolariji, biljke u cvjeæarni, vodilice i reflektorke u nekim od peveca bauhausa isl. repti glo i grijaè u pet centru.

6)neonku unutr terarija , rasjetu ili unutra (ako je zaštitiš ili na vrh), ventilacija vertikalna (na dnu terarija i na poklopcu)

7)daješ mu da jede koliko hoæe i raznoliku spizu (leptiri, cvrèci, crvi, mušice...)

Edited by: gumi
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
zelim gustera
« Odgovori #18 u: Lipanj 06, 2007, 18:50:00 poslijepodne »

Citat: mamlaz

Citat: Infernal
mamlaze,sve te odgovore mozes naci vec na forumu jer se stvarno dosta pricalo o tomei nepristojno je upadati ljudima u temu sa ot postovima....

Prijatelju, iako sam novi član foruma već duže vrijeme ga čitam i pokušavam skupiti informacije kojih nema. Nakon par neuspjelih pokušaja konačno sam se registrirao i sada sam toliko slobodan da tražim odgovore na pitanja na koja ih prethodno nisam dobio. Pitanja su usko vezana za topic jer bez terarija mogu željeti guštera koliko hoću. Molim te, sljedeći put napiši nešto suvislo što se može protumačiti kao bilo kakav odgovor jer isto tako je nepristojno ljudima soliti pamet bez argumenata. Bilo bi pristojnije da si me uputio na informaciju ako već postoji.

Veselim se budućoj suradnji.

Hvala

Infernal je potpuno u pravu!

Ukoliko trebaš kakovu informaciju molim te da ubuduće otvoriš svoju temu, jer ova je skroz otišla of topic, a osoba koja je otvorila istu se ne javalja i ne reagira na odgovore, stoga ja zatvaram ovu temu, a ti otvori novu.

TNX
Tu mi se možete javiti