Srpanj 22, 2025, 01:28:01 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć!  (Posjeta: 1119 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline isus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoć!
« u: Svibanj 31, 2007, 15:20:00 poslijepodne »
Uzeo sam 4 neonke, (86 ili 89 ili 91 dužine, nesićam se kolike su točno) od 30 w. Uzeo sam i četiri prigušnice od 36w kao i osigurače za do 45 w . Sve sam uredno spoio i zlo. Neonkene svijetle nego bljeskaju! ZAŠTO???(Prva sljedeća prigušnica je od 56 w, oćeli biti puno da možda nju stavim, do koliko watta imaju osigurači?)

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Pomoć!
« Odgovori #1 u: Svibanj 31, 2007, 15:26:00 poslijepodne »

po tvom imenu cini mi se da si napravio cudo!

Ne treba ti prigusnica od 56w, jesi stavio nove startere?

Offline isus

• Punopravni član
  • **
Pomoć!
« Odgovori #2 u: Svibanj 31, 2007, 15:30:00 poslijepodne »
Osigurače sam isprobao na drugoj neonci od 30w i rade! Ili ti misliš na ono u što seneonke stave pa zavrnu?

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Pomoć!
« Odgovori #3 u: Svibanj 31, 2007, 15:37:00 poslijepodne »
Na ono u sto se stave su ti grla, a ovo sto zoves osiguracima mislim da se to odnosi na startere. Vjerovatno nisi dobro spojio, jel imas kakvu shemu?

Offline isus

• Punopravni član
  • **
Pomoć!
« Odgovori #4 u: Lipanj 01, 2007, 17:28:00 poslijepodne »
Mislim da jesam! Nebi mi inače dolazila struja u njih! Jednu žicu na neonku,drugu na prigušnicu-pa iz prigušnice na osigurač-pa iz osigurača na drugi kraj neonke!Tako svaku neonku posebno. Čak mi se jedna neonka bila i upalila na 5 sekundi!A imam 4 neonke,pa vjerojatno nije do njih,prigušnice uredno rade na drugim neonkama,rade i osigurači!Pa jebemu,koji je k?

Offline Lefty

• Punopravni član
Pomoć!
« Odgovori #5 u: Lipanj 02, 2007, 17:43:00 poslijepodne »
Kolko citam shemu - mislim da si krivo spojio...

ovak ti ide... svaka lampa ima 2 kontakta sa svake strane...
1. dolaz struje/fazu/jednu zicu iz utikaca spojis na prigusnicu, iz prigusnice spojis zic na jedan kontakt jedne strane lampe (prigusnica je rjesena/spojena u ovom koraku)
2. iz jednog kontakta s druge strane lampe spojis zicu na drugu zicu iz utikaca

**znaci sad imas spojenu prigusnicu, lampu sa svake strane jedna zica i utikac

3. na lampi je sa svake strane ostao jedan kontakt na koji se spaja starter... s jedne strane lampe preostala zica na starter i s druge strane lampe preostala zica na starter

i to mora radit  

tvoja greska u spajanju je da starter spajas na isti vod (u isti krug) s prigusnicom - to se tako ne spaja... (starter se spaja direktno na lampu - jedna zica s jedne strane lampe na starter, druga zica s druge strane na starter)

ako ima kakvih nejasnoca pitaj... i oprezno sa strujom  

Offline Lefty

• Punopravni član
Pomoć!
« Odgovori #6 u: Lipanj 02, 2007, 17:45:00 poslijepodne »
mislim da je problem u tome sto starter nazivas osiguracem, da je osigurac osigurac bi se tako spajao... no ovo nije osigurac nego starter...

starter sluzi samo da upali lampu... neonskoj lampi treba visoki napon da ju upali (za to se pobrine starter), a dok se jednom upali lampa radi na nekih 160 V ako se ne varam

Offline isus

• Punopravni član
  • **
Pomoć!
« Odgovori #7 u: Lipanj 08, 2007, 17:12:00 poslijepodne »

stavio sam držač sa starterom(osiguračem) na drugu stranu spoja,pa sad jedna žica iz utičnice ide direktno na njega.I svijetli!ZAHVALJIVAM