Srpanj 18, 2025, 21:55:16 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: POMOĆ HITNO  (Posjeta: 3928 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquavu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« u: Svibanj 23, 2007, 13:20:00 poslijepodne »

Ljudi HITNO pomoć diskusu mi je nateklo jedno oko i vidi se bijeli obrub oko njega.Na samom oku za sada nema ništa.Prebačen je u karantenu i podignuta temperatura vode na 33. Što preporučate od lijekova.

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ HITNO
« Odgovori #1 u: Svibanj 23, 2007, 14:22:00 poslijepodne »
kakvi su ti parametri vode? da nije od loše vode? ako je voda ok i ostali diskusi ok onda je moguče da ukazuje na bakterijsku infekciju di bi pomogao baktopur. Inače od loše kvalitete vode zna doči do toga da oko nateče i kako se poboljša kvaliteta vode i oko zna proč samo od sebe. Svakako pojačaj kisik i dobro je šta si podigao temp. nadam se da jede jer to nisi naveo pa bi bilo poželjno da mu u hranu koju daješ pokapaš i malo vitamina za jačanje imunuteta.

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ HITNO
« Odgovori #2 u: Svibanj 23, 2007, 14:24:00 poslijepodne »
Možeš slobodno dodati i malo soli sera ectopur neče škodit sigurno. Ako nemaš baktopur možeš i stavit ljek širokog spektra djelovanja po meni još bolje, tako ako je šta još na vidiku da to spriječi.

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #3 u: Svibanj 23, 2007, 14:46:00 poslijepodne »

Voda je ok i ostali diskusi i ribe su ok.Za sada jede osim što je malo distanciran od ostalih.Probat ču sa baktopurom ili nekim drugim lijekom širokog spektra (ovisi o tome što nađem u trgovini).

Hvala!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
POMOĆ HITNO
« Odgovori #4 u: Svibanj 23, 2007, 15:10:00 poslijepodne »

Mislim da Duda ima pravo...to bi mogo biti exophtalamus, a tada pomaže prvenstveno popravljanje kakvože vode, sol i malo pojačana temperatura, a bactopur može samo ubrzat oporavak.

Ali, svakako ga prati kako se ponaša, i da li dobiva pojačanu boju, teže diše, i blesavo pliva...to bi mogli biti nametnici, a onda pomaže Sterazin lijek baš za to!

No, nemoj ga kupovat ako je stvar samo s otečenim okecom! A bactopur nabavi, jer ga je i inače dobro imati u "arhivi", ne daj bože trebao, lako ga baciš kad istekne rok trajanja, sretan što ga nisi trebao!

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #5 u: Svibanj 23, 2007, 16:12:00 poslijepodne »

Nabavio sam Baktopur i Ectopur (jedino je toga bilo u trgovini).

Zanima me da li Baktopur može naškoditi bilju pošto u akvariju imam dosta bilja.

mandje37

• Gost
POMOĆ HITNO
« Odgovori #6 u: Svibanj 23, 2007, 16:42:00 poslijepodne »
Baktopur i Ectopur nebi smijeli štetiti bilju!

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ HITNO
« Odgovori #7 u: Svibanj 23, 2007, 17:57:00 poslijepodne »
Sve ovisi koje bilje imaš, jer nekom bilju šteti sol i ljekovi. Uglavnom kod nezahtjevnoga bilja nebi trebalo bit problema. No ruku na srce po meni preča mi je riba i njeno zdravlje nego bilje. Baktopur sam stavljala u glavni aq kad nisam imala karantenu isera ectopur isto i nije naškodilo bilju. Ali moram naglasit da imam nezahtjevno bilje. Sretno s diskusom!

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #8 u: Svibanj 23, 2007, 18:02:00 poslijepodne »

Znači diskus odvojen u karantenski 35 l akvarij.Temperatura 33.Stavljeni Baktopur i Ectopur i čekam.

Sutra javim ako bude šta novo.

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ HITNO
« Odgovori #9 u: Svibanj 23, 2007, 19:03:00 poslijepodne »

Baktopur stavljaj po uputstvu i svakako kako sam i rekla pojačaj kisik i pokapaj malo vitamina po hrani npr sera fishtamin. Pogotovo dobro dođe kod bubanih ribica.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
POMOĆ HITNO
« Odgovori #10 u: Svibanj 23, 2007, 19:08:00 poslijepodne »
Ectopur nisam koristio ali koliko ja znam nebi se smjeli miješati ljekovi mislim da to i pise na svakome ljeku, pa ih ja ne mijesam sad neznam jer to zbok nekih vecih sranja ili samo da kupujes bas njihove ljekove eto ako neko zna bolje nek na ovo i meni odgovori
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ HITNO
« Odgovori #11 u: Svibanj 23, 2007, 20:05:00 poslijepodne »
Sera ectopur je sol koju neki akvaristi koristei kao preventivu i stavljaju svakih 15 dana. Nema problema kad se dodaje s ljekom evo konkretno u ovom slučaju s baktopurom i ako nije bitno alii istoga su proizvođača. osobno sam kod bolesti moji riba stavljala sera ectopur sa ljekovima i nikad nije bilo problema. Jedino ako je na ljeku baš navedeno da se ne stavlja sol.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
POMOĆ HITNO
« Odgovori #12 u: Svibanj 23, 2007, 21:10:00 poslijepodne »

Nema nikakve frke miješati ectopur s ostalim lijekovima jer je on u stvari sol! Tu (na žalost) imam iskustava, i sve je super prošlo (fala dragom stričeku tamo gore)!

No, svakako treba paziti kod miješanja drugih lijekova. Iako, recimo, sera preporuča kod gljivičnih infekcija nekih miješati bactopur s mykopurom. Dakle, treba se ponašati po uputstvima i paziti na onaj odlomak gdje su eventualno napisane mjere opreza!

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #13 u: Svibanj 24, 2007, 17:02:00 poslijepodne »

Ekipa hvala na savjetima! NAJBOLJI STE !

Diskusić je zasada ok.Bijeli obrub oko oka se smanjuje.Lijekovi i vitamini po uputstvima.

Hranu mu ne dajem,ne znam možda nisam u pravu ali negdje sam pročitao da kada je riba u karanteni na tako visokoj temperaturi (33) da je nije dobro hraniti.

mandje37

• Gost
POMOĆ HITNO
« Odgovori #14 u: Svibanj 24, 2007, 17:23:00 poslijepodne »
Na tako visokoj temperaturi lešavati diskusa i tako oslabljenog ga ne hraniti neznam jel ti baš pametno!Ribin imunitet je oslabljen lijekovima i ja mislim da bi ga trebao hraniti što raznovrsnije!

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #15 u: Svibanj 25, 2007, 07:32:00 prijepodne »

Počeo sam mu davati hranu.Jede kao vuk.Super je

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
POMOĆ HITNO
« Odgovori #16 u: Svibanj 25, 2007, 12:17:00 poslijepodne »

spusti temperaturu na 31, još bolje na 30....to je uvrh glave dosta!

bravo za malenog! super da mu je bolje!

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #17 u: Svibanj 25, 2007, 20:58:00 poslijepodne »
Još samo jedno pitanjce.Na uputstvu od Baktopura piše da se lijek daje prvi i treći dan(drugi dan pauza).Zanima me imate li kakvih iskustava sa tim i što nakon trećeg dana?Pretpostavljam da treba promjeniti oko 30 % vode,ali kada ?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
POMOĆ HITNO
« Odgovori #18 u: Svibanj 25, 2007, 21:22:00 poslijepodne »

moj je način primjene da prvi dan stavim koliko treba, drugi ništa, treći koliko treba, četvrti izmijenim čak i 40 % vode (u karanteni), peti koliko treba, šesti ništa, sedmi koliko treba, osmi opet mijenjam vodu i tako koliko god treba a da ribica odzravi...ili odustanem dam mališanu dan - dva da se odmoti i onda tražim drugi lijek (do sad samo jednom!)...

svakako uz njega treba davati sol ili ectopur (jako paziti na količinu) i vitaminiće da ribica ne oslabi previše od bolesti ili lijekova

Offline aquavu

• Punopravni član
  • 095 518 79 17
POMOĆ HITNO
« Odgovori #19 u: Svibanj 25, 2007, 22:00:00 poslijepodne »

Ovaj moj mališan izgleda ozdravio,oko oka nema više ništa,normalno jede,veseo je.Iznenađen sam brzinom oporavka pa sam iz tog razloga pitao što nakon trećeg dana.Da li da nastavim još koji dan sa terapijom ili postepeno vračanje u normalu,tj.da li se bolest može vratiti.

Ostali ribači u velikom akvariju su ok,da li bi bilo pametnoi u njega staviti Baktopur preventivno.

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ HITNO
« Odgovori #20 u: Svibanj 26, 2007, 15:01:00 poslijepodne »

Koliko se ja sječam za baktopur stavlja se normalno prvi dan, pa drugi dan pauza, pa treči dan opet mislim ispravite me ako griješim. Ako si završio sa lječenjem baktopurom i riba je potpuno zdrava onda je ok. nema potreba ponavljati lječenje. Ljek ponovi samou uslučaju da se riba nije izlječila do kraja. nakon lječenja obavezno promjeni cca 20- najviše do 30% vode i stavi aktivni ugljen da kemijski pročisti ono šta je ostalo. Baktopur nema potreba stavljati preventivno ako su ribe ok. Samo promjeni malo vode u glavnom aq jer tu je ipak bio izvađen bolesni ribac . I vodu tretiraj sa sredstvom za pripremu vode. Svakako bi bilo dobro da im jednom mjesečno staviš tekuči vitamin.