Svibanj 15, 2025, 01:33:15 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Peraja kod sijamskog borca  (Posjeta: 3163 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline janko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Peraja kod sijamskog borca
« u: Svibanj 10, 2007, 19:52:00 poslijepodne »

Imam akvarij tri mjeseca, 120L, u njemu su 2 mala skalara, 9 zebrica, 5 platija 2 algojeda, 5 coryja i mužjak sijamski borac. E sad ribe su živahne, jedu ali sijamski borac nema lijepu peraju. Peraja mu je ocufana, izgleda poput rezanaca. Ne izgleda pojedeno. I kod nekih zebrica peraja je pomalo ocufana. U zooshopu su mi rekli da borcu netko gricka peraju i da tu nema lijeka...

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2007, 20:31:00 poslijepodne »
koliko je star?

Offline janko

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2007, 20:53:00 poslijepodne »
Ne znam. Kupljen je u veljači. Ne znam koliko je tada bio star.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #3 u: Svibanj 11, 2007, 15:32:00 poslijepodne »
jel to on na sliki?
ne izgleda loše? Nisam posebni stručnaj što se tiće boraca ali moraš znati da su oni dosta zahtjevne ribe - u smislu da moraš paziti na njih. Puno se provlaće svugdje pa im se peraje mogu ozlijediti i ocufati i na ranice dobiti bolesti. Ako nema bijelog ruba onda peaja nije bolesna već samo dotrajala. Ako nema ženke u akvariju i ne vidiš ga da povremeno raširi peraje probaj mu s vremena na vrijeme staviti ogledalo da ih malo nakostriješ i "prozraći". možda zvući glupo ali pročitala sam ovdje na forumu da mu se ako ih ne širi mogu slijepiti i razboljeti.
i još moraš znati da borci žive samo dvije godine pa ako je star može biti da je zato malo ocufan a i one slike boraca s prekrasnim lepezastim perajama su samo trenutci - ko dok manekenku naslože za slikanje - u stvarnosti njihove su peraje često razčupane zbog ozljeda zadobivenih u parenju ili jednostavno zapinjanjem po akvariju. Ja sa svojim mužjakom svaki dan bar jednom doživim šok dok mislim da je možda krepao jer stalno negdje zapinje.
i da posotji mogućnost da ga zebrice grickaju.

u oblacima