Držao sam ih ja davno, davno (prvog sam nabavio pred nekih 17g.). Izuzetno dopadljiv i aktivan gušterčić koji se brzo navikne na ljudsku prisutnost (nikad na "hendlanje") i ne bježi u zaklon kad se približite terariju. Većina jedinki brzo nauči uzimati hranu direktno iz vaša ruke, što može biti zabavno. Inače, mužjaci ove vrste narastu max. do 22cm (u prosjeku 18cm), dok su ženkemanje (15-17cm). Prije ih se moglo nabaviti za male pare u Zagrebačkim zoo shopovima - nažalost uglavnom mužjaci iz divljine (mahom s Floride, U.S.A). Meni je trebalo godinu dana + debele veze dok sam našao 2 ženkice. Trenutno ih nema u Hrvatskoj, ali se redovito mogu kupiti (i to vrlo jeftino) u gotovo svim zoo shopovima u Austriji. Držao sam ih u tropskom terariju dimenzija 50x60x70cm (dxšxv) i ženke su redovito polijegale jaja na pod prekriven tresetom i odumrlim lišćem, uglavnom uz bazu živih biljaka. Na žalost, nikada se niti jedno jaje nije izleglo. Razlozi za to mogu biti mnogobrojni: tada nisu postojale kvalitetne UV lampe, saznanja o pravilnom suplementiranju (kalcij+vitamin D3) su bila relativno nova i tek u "eksperimentalnoj fazi", itd. Vjerujem da bi ih se danas, uz modernu opremu i saznanja o uzgojnim tehnikama mogli uspješno uzgojiti.

Inače, ovaj gušter predstavlja vjerovatno najboljeg kandidata za tropski terarij namješten pravim biljem - čak i boljeg negorazne vrste Phelsuma koje imaju neugodnu naviku da obavljaju nuždu na stijenkama terarija što ostavlja ružne mrlje.
Edited by: Nino G