Divje najproždrljivije ribe su se vjerojatno razboljele od pokvarene smrznute hrane (prekasno sam skužio da hrana ima neugodan miris). Rijeć je o ženki guppya i ženki platya. Već drugi dan nakon hranjenja pokvarenom hranom sam primjetio neprirodno ponašanje, posumnjao na bolest i pronašao vjerojatni uzrok. Bactopur je bio spreman za upotrebu, ali karantenski aq nije. Falio je grijač. Prošlo je nekih 3-4 dana dok ga nisam nabavio, što je za guppicu bilo prekasno. Platyca je nekim čudom doživjela poćetak ljećenja. Tretman Bactopurom i kuhanje na 28,29C je podnjal dobro. Zbog šoka (promjena okolin, povišena temp.) čak je okotila pedesetak malaca, od kojih su neki i preživjeli. Trbuh joj se smanjio, poćela je normalnije plivati. Iako je bila malo bljedunjava vraćena je u glavni aq. Od onda ima dana kada samo ćami zavućena u neku rupu, a ima dana kada veselo pliva i ćak pokušava jesti, ali sve što uzme u usta odmah i ispljune. Ako raćunam od poćetka bolesti već gotovo 2 tjedna nije ništa jela.
Mogu li kako pomoći svojoj ribici ili sam joj lijećenjem samo produžio muke?