Kolovoz 09, 2025, 10:48:08 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kompatibilnost vrsta  (Posjeta: 2194 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TILjO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« u: Lipanj 25, 2007, 22:49:00 poslijepodne »
Zanima me kako bi bilo uz mužjaka Trihogaster trichopterusa držati jedno pet barbusa?? Nije baš, zar ne? Vjerojatno bi ga barbusi zezali i grickali peraje iako je velik oko 12 cm...
A kako bi bilo da uz tog istog mužjaka Trihogaster trichopterusa stavim jednog mužjaka Betta splendensa?
Koliko je to kompatibilno držati jedno sa drugim u istom akvariju??
Mama Africa

Offline vkuzatko

• Punopravni član
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #1 u: Lipanj 26, 2007, 08:38:00 prijepodne »
tiljo to ti ide zajedno sigurno i beta probaj sa brabusima ako nezelis riskirati posto su ta mala stvorenja puno manja od njega mozda ga i nediraju a zasto nebi pokusao sa rasboriba dosta su ok nisu napastni isto ti je jatasica dosta ljepa i ribica

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #2 u: Lipanj 26, 2007, 14:13:00 poslijepodne »
Razmatram trenutno gore napisane opcije dok ne bude akvarij spreman za useljenje konačne populacije nekakvih ribica.
Za barbuse sam dobio jednu ponudu, zato me zanima... A sijamskog borca bi si svakako htio uzeti u taj akvarij... Rasbore su mi super, ali zaista ne mogu sada natrpati sve u taj akvarij. Isprva sam mislio staviti dosta ribica, no biti će ljepše sa samo nekoliko, nego da je gužva sve u šesnaest! Ali ako uzmem sijamskog borca, onda definitivno neću staviti barbuse u akvarij, mislim da bi mu opeljušili peraje samo tako?!
Mama Africa

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #3 u: Lipanj 26, 2007, 14:16:00 poslijepodne »
E, i samo da javim onima koji su pratili (sada već odavno lockanu) temu "Drvo u akvariju"... Ništa od one borovice, predivno je izgledala kada sam ju sredio, no nakon iskuhavanja se jako osjetio miris na smolu, tako da... ništa od svega toga! Mislim da ću kupiti jedan komad mangrova...
Mama Africa

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #4 u: Lipanj 27, 2007, 11:03:00 prijepodne »
Probaj nabavit nešpricanu lozu (odnosno špricanu samo modrom galicom)...super izgleda, lako je pripremiš...

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #5 u: Lipanj 27, 2007, 16:05:00 poslijepodne »
Ma znam to za vinovu lozu... Samo ja sam u kraju, tj. živim okružen vinogradima, ali nema nikakvih slabo špricanih vinovih loza... To je koma!!
Kupit ću si ja onaj komad mangrova... pa makar   !!

Mama Africa

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #6 u: Lipanj 28, 2007, 11:07:00 prijepodne »
SAMO modrom galicom? Pa bakar je poprilično otrovan za ribe, puževe,
rakove čak i za vodene biljke. Ili se možda to što je špricano samo
modrom galicom dade lakše oprati?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #7 u: Lipanj 28, 2007, 11:40:00 prijepodne »
Da se lako oprati i iskuhati, barem mi je tako rečeno - a ostali smradovi i kemikalije ostaju vječno u drvetu...

Offline Salem

• Punopravni član
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #8 u: Lipanj 28, 2007, 12:59:00 poslijepodne »
A što se tiče izbora riba, zar ne bi bilo najbolje staviti više barbusa tako da ih bude recimo 8 ili više? Ako su u većoj grupi, negdje 6-8 pa naviše bit će zabavljeni sami sobom pa ni neće gnjaviti druge ribe kad ih jednog dana staviš. Ili umjestoda stavljaš Barbuseda tom Trichogasteru nabaviš žensku (njegove vrste, naravno)?

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #9 u: Lipanj 28, 2007, 15:54:00 poslijepodne »

Citat: Salem
A što se tiče izbora riba, zar ne bi bilo najbolje staviti više barbusa tako da ih bude recimo 8 ili više? Ako su u većoj grupi, negdje 6-8 pa naviše bit će zabavljeni sami sobom pa ni neće gnjaviti druge ribe kad ih jednog dana staviš. Ili umjesto da stavljaš Barbuse da tom Trichogasteru nabaviš žensku (njegove vrste, naravno)?

Nejdu barbusi, ide mužjak sijamskog borca i mužjak guramija, a cure će im se nadam se pridružiti nešto kasnije (ukoliko ih uspijem naći)...
Mama Africa

Offline Salem

• Punopravni član
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #10 u: Lipanj 28, 2007, 19:44:00 poslijepodne »
Može se desiti da mužjak Bette percipira slične ribe - a kolise i
guramije su mu definitivno ne samo slične nego i srodne ribe - kao
mužjaka svoje vrste i napada ih. Isto se može desiti i obratno, tj. da
Trichogaster iz istog razloga napada Bettca. Ženskinja vrsta Trichogaster trichopterus i Betta splendens
ima u skoro svim boljim dućanima. Iz onoga što si napisao nije baš
posve jasno što od riba sada imaš a što tek planiraš nabaviti i kakav
smještaj imaš za njih.

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #11 u: Lipanj 28, 2007, 23:11:00 poslijepodne »
Nemam trenutno ništa osim jednog ancitrusa, akvarija, šljunka, akvarijskog filtera, grijača...

Trichogaster trichopterus - mužjak kojega ću dobiti je u akvariju sa mužjakom sijamskog borca i navodno nema nikakvih sukoba.
Na Forumu trenutno žicam bilje, no nitko se ne javlja - trebam azijsko!
Od riba će unutra ići samo taj ancitrus, par guramija i par sijamaca. To je to! Ako bude bilo kakvih okršaja, a lako razdvojiti...
Uglavnom, svi ćete vidjeti kada bude gotovo, a vjerojatno će biti popraćeno i fotkama dok budem sve to slagao... Samo da mi se netko javi sa biljkama koje žicam...
(Ancitrus mi je najbolji protiv borbi s algama, tako da definitivno ide unutra, a uz njega će i jedna biljka biti izvan azijskog biotopa, ostalo sve azijsko...)
Nadam se da će sve proteći po planu...
Mama Africa

Offline vkuzatko

• Punopravni član
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #12 u: Lipanj 28, 2007, 23:33:00 poslijepodne »
prijatelju vjeruj mi da nema nikakvog sukoba i imam rasbore snjima i sve je 5+ niko nikoga nedira da barem to mozes vidjeti.dali mogu neki kratki filmic uploadati da vidis ili da ti cimnem na bas privatni mail ha sve je kao u bajci

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Kompatibilnost vrsta
« Odgovori #13 u: Lipanj 29, 2007, 09:46:00 prijepodne »
Ma znam da se tvoji ne sukobljavaju... Vidim po fotkama da su svi lijepi i sa čitavim perajama. Možda bi neki sijamski borac i mogao malo napadati Trickyja, pa i Tricky njega. Ovisi sve od jedinke do jedinke i dok se ne priviknu jedan na drugoga... Pogledao sam video koji si mi poslao, fantazija... Srećom, imam Samsungov PC Studio II Media player, jer mi je automatski preko njega otvorio video, tako da zaključujem da je snimano nekim Samsungovim mobitelom. Ne razumijem zašto su fotke tako mutne, a ni video nije full bistar (ali je bolji od fotki)... Samsunzi imaju dobre kamere, ovisi sad koji model imaš, vjerojatno neki stariji ili... Ja imam E710 - video i slike su katastrofa! No, na nekim novijim je oboje presavršeno...
Mama Africa