Srpanj 29, 2025, 22:58:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ranica na teleskopu  (Posjeta: 846 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ranica na teleskopu
« u: Travanj 24, 2007, 12:37:00 poslijepodne »

Imam teleskopicu oko godinu dana. Vesela, jede, pliva okolo. No, unazad par tjedana je dobila (i tri druge, ali one se izgleda dobro oporavljaju nakon liječenja) na analnom otvoru plijesan - vatastu bijelu nakupinicu. Liječio sam u dva ciklusa Mykopurom, njezinim "cimericama" je stanje bitno bolje, a njoj se jučer otvorila rana. I to dosta velika, promjera ko 4 - 5 mm! No, ona je i dalje dobre volje i jede! Izdvojio sam je u karantenski akvarij, stavio Bactopur i pol količine Mykopura, sol i povisio temperaturu!

Što mislite? Ili da poduzmem nešto drugo? Bilo bi mi jako žao da joj se nešto desi jer je jako pitoma!

Offline maedusa

• Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
ranica na teleskopu
« Odgovori #1 u: Travanj 24, 2007, 17:24:00 poslijepodne »

Vljda će to biti dovoljno! Nadam se da će ozdraviti...
Rijeka

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ranica na teleskopu
« Odgovori #2 u: Travanj 25, 2007, 11:25:00 prijepodne »
Joj, hvala, nadam se od srca jer mi je jako draga! Jučer je bila bez dodavanja lijeka, danas ću izmijeniti dio vode i opet dati sve lijekove...dobre je volje bilja jutros, jela je, plivuckala okolo, dao sam joj vitaminsku tableticu, odmah je navalila na nju...

Offline Andariel

• Punopravni član
ranica na teleskopu
« Odgovori #3 u: Travanj 25, 2007, 12:51:00 poslijepodne »
Babyboom, ovo dobro zvuči čim je ona vesela i papa. Mislim da će ribica uz njegu koju joj pružaš brzo ozdraviti. Bilo bi dobro da vidimo na slikici kako ranica izgleda, ali kako bilo, bactopur i mycopur će onesposobiti nepoželjne nametnike na ranicu, a sol ili ectopur će ubrzati zacjeljivanje i sve bi trebalo biti OK!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ranica na teleskopu
« Odgovori #4 u: Travanj 25, 2007, 13:16:00 poslijepodne »

Joj, morat ćui ja biti optimističan!

Probao sam slikati, al, kao je malena jako pitoma, uvijek okrene glavicu prema meni jer hoće "razgovarati", nikako da okrene guzu prema fotkaču. A i kak je crna, a ranica ispod repa, jedna slikica koju sam uspio kad se okrenula slikati je ispala slikica repa a ne ranice. To izgleda kao čir koji je pukao, a anusić je u sredini, kao crna točkica. Obrub je tanka bijela crta, a ostalo crveno tkivo,kao otvorena rana.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ranica na teleskopu
« Odgovori #5 u: Travanj 25, 2007, 22:58:00 poslijepodne »
Sad smo, promijenili pola vode, dodali proporcionalni omjer bactopura i mykopura i umjesto soli, ectopura. Pepica je i dalje vesela i jede. Iako to na guzi djeluje natečenije, nekako prema van!

Offline zlatkica

• Punopravni član
ranica na teleskopu
« Odgovori #6 u: Travanj 26, 2007, 22:32:00 poslijepodne »

Sve si napravio kako treba i sad možeš samo èekati...nadam se da bude sve ok. Ali s obzirom da papa i da je vesela vjerujem da æe sve biti u najboljem redu.
Držim fige...

Edited by: zlatkica

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
ranica na teleskopu
« Odgovori #7 u: Travanj 27, 2007, 10:56:00 prijepodne »
Tnx ! Danas je nekako još živahnija i lijepo je jela...a čini mi se da je ranica manje otečena i nekak više žuta..kao da će nastati flekica na guzi bez crne pigmentacije, kao žuta točka..Edited by: babyboom