Srpanj 20, 2025, 20:57:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moja crvenouha  (Posjeta: 7670 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BMX_DB

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
Moja crvenouha
« u: Veljača 24, 2008, 12:43:00 poslijepodne »
Ajde da se i ja malo pohvalim.Dakle,dobio sam kornjaču(zove se Korni) staru 2 godine.Imala ju je mala djevojčica koja je više nije htjela,pa sam je ja uzeo.Kad sam je dobio je bila u plastičnom lavoru,a kornjača je bila u u užasnom stanju.Bila je čak i slijepa neko vrijeme dok se nisam pobrinuo za nju.I sad je super.Držim je u akvariju visine 20 cm i duljine 38 cm,dok je širina oko 30 cm.Akvarij je malo čudnog oblika.Još od opreme trenutno imam mrežicu,grijač ,Onu lampu za reptile(neznam kako se zove,ufffr...) i pozadinu.Otkad je kod mene užasno je aktivna i jede puno.Joj,zaboravih,hranim je račićima i nekim malim briketićima,a želim je naviknuti na meso.Evo par sličica,pa onda pitanja:

Sve je slikano mobitelom.

Mali akvarij....

E sad Korni:

Obožava skakati s male platforme.

Pitanja:
1.Zašto mi se voda brzo zamuti na povšini i zašto brzo isparava?
2.Jel bi mogao živjeti s još jednom kornjačom u ovom akvariju?
3.Da li se može pariti sa žutouhom tj. kako uzgajati bebe?,molim više informacija o tome.

Eto to je to!
Pozdrav!

Offline BMX_DB

• Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
Moja crvenouha
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2008, 12:45:00 poslijepodne »
Joj,opet zaboravih,volio bi ga naviknuti na salatu i meso.Kako?

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Moja crvenouha
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2008, 14:13:00 poslijepodne »
na meso ga možeš naviknuti ali na salatu teško
probaj mu tu i tamo dat koji list salate ili drugog povrća ali ako ne voli nemoj.
izgladni ga par dana da ne jede ništa pa ga počni hranit mesom to je jedan od načina privikavanja.akvarij je još premalen...bude ti kori vec sve objasnio...

brzo ti se zamuti jer kornjača jede i ostaci hrane mute vodu naravno kao i kornjačin izmet,nigdje ne spominješ filter a to će ti ubrzo trebati
voda brzo isparava jer nemaš poklopac i to je normalno

2.Jel bi mogao živjeti s još jednom kornjačom u ovom akvariju?
3.Da li se može pariti sa žutouhom tj. kako uzgajati bebe?,molim više informacija o tome.

nemoj tu unutra gurat još jednu kornjaču jer je premalen za jednu a kamoli za dvije...parenje je teško jer treba postić hibernaciju što je teško za početnika i nije kao kod čančara

ljepo da si ga uzeo sebi na oporavak ali pravilno držanje kornjače zahtijeva puno veći akvarij a samim time i više novca.ukoliko nemaš namjeru kupit veći aq bolje da ju pokloniš nekome tko joj može omogućit pravilne uvjete

pegaC
Prelog

Offline BMX_DB

• Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
Moja crvenouha
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2008, 15:14:00 poslijepodne »
Necu je davat.Izdrzat ce jos malo dok ne dobijem đeparac.Ali zato imam i drugo pitanje,kako da joj mjenjam vodu??već sad je teško,ima li kakva pumpa?

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Moja crvenouha
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2008, 15:48:00 poslijepodne »
mjenjanje vode je neophodno pa makar imao i filter.nikada ne mjenjati cjelu vodu već jedan dio (oko 10 cm)povući crijevom i nadomjestiti vodom i pipe koja je odstajala barem 24h.bez filtera ne znam koliko često...čim brže nabavi filter mada ti se ne isplati prije no što kupiš veći aq

ajde sretno s kornjom i omogući joj dobre uvjete da ljepo živi

pegaC
Prelog

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
Moja crvenouha
« Odgovori #5 u: Veljača 26, 2008, 22:10:00 poslijepodne »

Citat: BMX_DB
Obožava skakati s male platforme.
Ne obozava, krivo tumacis. To sto mislis da skace nije
skakanje nego bjezanje kad se uplasi

Na povrsini se pojavi jedan sloj koji nije dobar, to se sprijecava ako je voda u pokretu, na pirmjer zracnom pumpom ili filterom kojivraca voduiznad povrsine vode. Tako da je povrsina vode u pokretu.
A brzo se isprava jer je voda toplija od zraka, a to nije dobro, zrak mora biti 2-3 stepana topliji od vode.

2.Jel bi mogao živjeti s još jednom kornjaèom u ovom akvariju?
Premali akvarijum.

Teoretski se mogu pariti. Osobno imam jednog takvog hibrida. Ali !!! To se treba izbjegavati. Hibridi nisu pozeljni, niti ih treba sa namjerom uzgajati.
Bastardiziranje je jako stetno za odrzavanje vrsta i u svakom slucaju se netreba forsirati.

lijep pozdrav, M.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline BMX_DB

• Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
Moja crvenouha
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2008, 08:21:00 prijepodne »

Citat: TITO

JA:Obožava skakati s male platforme.
TITO:Ne obozava, krivo tumacis. To sto mislis da skace nije
skakanje nego bjezanje kad se uplasi

Vjeruj mi,od mene ne bjezi ,cim dođem kod akvarija on me i nije svjestan.Samo se sunča.A i skužio bi da se plaši ,ali zašto bi se plašio dok sam ja 4 metra dalje od akvarija?Jednostavno nekad iz čista mira popne se gore,stoji ok 3-5 minute,skoči,i vrati se nazad.

Pitanje:
1.Morao sam mu izbaciti 3 kamena(malo veća) zato jer ih premješta i budi me u pola noći to "zveketanje".Kako da ja to učvrstim?

2.On mi se samo mota oko grijača.Zašto?Cijelo vrijeme leži na njemu.

Offline BMX_DB

• Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
Moja crvenouha
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2008, 08:22:00 prijepodne »
Oprostite na ovom citiranju.Nešto sam zeznuo....

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Moja crvenouha
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2008, 15:56:00 poslijepodne »
Kornjaca bas ne bira od koga ce bjezati ili koga ce se bojati. Ako napravis nagli pokret ili jednostavno "krivi" pokret od kojeg se kornjaca osjeti ugrozeno bjezati ce.
Sve ovisi kako interpretiras, vjerovatnije je da ne provodi puno vremena na kopnu zbog neodgovarajuce temperature nego da skace iz "zabave".
Kamenje mozes ucvrstiti silikonom, samo je upitno koliko bi to dugo drzalo.
Kornjaca provodi vrijeme na grijacu jer je to najtoplije mjesto u akvariju. S obzirom da nemas nikakvu cirkulaciju vode lako je moguce da se voda u akvariju ne grije jednoliko.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org