Kolovoz 02, 2025, 00:47:34 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problemi,problemi,problemi...  (Posjeta: 2515 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline the_doom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Problemi,problemi,problemi...
« u: Travanj 12, 2007, 11:23:00 prijepodne »
Imam nekoliko problema kojih bi se želio riješti.

Prvi problem je taj da me zanima kakvi su odnosi između zebrica i gupija.Naime neko večer sam ga vidio kako leži dolje na tlu, a zebrica samo naiđe i počne ga vući za sobom i trgati mu rep.Malo poslje je uginuo pa vam mogu pokazati sliku gdje je

Drugi problem su nekakve bjele pjege na ženskom gupiju.Prije sam to imao na zebrici i davao im Costapur pa sam je izlječio, a na njoj je ostao nekakav ožiljak.

Treći problem je mislim da crna alga. Imam albino algara ali on ništa,ama baš ništa ne radi samo leži u toj jednoj špilji koju sam napravio.Mislim da će slika pomoći.

Bit će super ako mi pomognete bar s jednim od ovih problema.

Unaprjed hvala

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2007, 11:25:00 prijepodne »
Oprostite zbog slika (znam nisu baš neke) al se nadam da ćete se snaći

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2007, 19:09:00 poslijepodne »
Ovo prvo dvoje ne znam, ali mislim da bi ti ove alge (ove sto kako konci izgledaju) dosta uspjesno mogao rjesiti sijamski algojed (procitaj na pocetnoj stranici o razlici izmedju njih i foxova da ti ne bi uvalili krivog).
Ove druge alge, na anubiasu - zelene tockaste - mislim da ne skida nitko, ali je gotovo normalno da je ona na anubiasu zato jer ta biljka ima jako spororastuce listove koji dugo traju.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 14, 2007, 10:13:00 prijepodne »
ehhhhhh kasno uginula je    
ali bih svejedno želio znati zašto

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 14, 2007, 12:15:00 poslijepodne »
Ja sam imao živorotke i zewbrice u zajedničkom akvariju,nikad se nisu slagali,jelu su malce od gupy-a i svih ostalih živorotki,izazivali su čistače i čopkali ih,a u starije gupy-e su  se zakucavali i uvijek ih grizli za peraje      tako da mislim da je za uginuće kriv napad zebrica   ,možda ih ti nisi vidio ali najčešće to rade noću   !!!
Ovo drugo koliko se na slici vidi je ja mislim plijesan,ja sam imao dosta problema s njom,možeš probati lječiti sa medi morom ili sa tim costapurom koji je najviše za ich ali piše da uništava svakakve parazite ,ali takva riba sa plijesnom može ti živjeti jako dugo Za ovaj treći problem se slažem sa TeeHee(R)
pozzz

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 14, 2007, 13:37:00 poslijepodne »
hvala vam svima na pomoći

ali na žalost stvorio se još jedan problem  
moj čistač (corydoras) sav je nikakav. Dok sam ga doveo bio je veseo i više od mjesec dana držao se vrlo dobro , ali baš me uhvatila epidemija tih bolesti
udovica od starosti, gupi od zebrice, dva gupija od bolesti, a i ovaj čistač bi mogao skoro

Pomoć!!!!

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 14, 2007, 13:51:00 poslijepodne »
ajooooooj,a baš si srečković   ,neznam stvarno za ovog corydorasa šta mu je pre malo podataka,iako se i meni često učini kako su mi corydorasi svi nikakvi a čim dođe hrana oni u napad    

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Travanj 15, 2007, 13:57:00 poslijepodne »
hrana ga ne oraspoložuje, a evo i još podataka koji bi mogli pomoći: ne znam kako da to opišem, danas sam ga zatekao kako bočno leži na filteru.Dok sam prodrmao filter samo je lagano ½odjedrio½ i ½sletio½ na tlo

dok se ponaša tako nikako leđna peraja je obično spuštena, a što je još više neobično zatekao sam svojeg albino algara kako se ponaša (ne baš kao on) isto ima tako spuštenu peraju, često je kraj njega, ali on tako ljenčari od dana kad sam ga kupio    

nadam se da je to dovoljno podataka, jer sam totalno zbunjen  

Offline Toce

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
    • Sportska medicina
« Odgovori #8 u: Travanj 15, 2007, 23:18:00 poslijepodne »
Ocito ti hara neka bolest u akvariju, osobno bi:
1. izolirao bolesne ribe
2. tretirao u kupci s vanjskim sredtstvom za dezinfekciju (kalij-permanganat ili peroksid)
3. Ubacio povecu kolicinu natibiotika u izolacijski tank (tetracikline i neomicin)

Doxyciklin doziranje 50mg na 10L 2x dnevno po mogućnosti promiješati s hranom
Neomicin ubaciti u hranu da količina bude cca. 30% količine doxyciklina.
Vodu mijenjati tako da svako 2 dan bude 100% vode izmijenjeno (ovisno o broju ribica u izolacijskom akvariju)

Trajanje tretmana:
5 dana. Ukoliko se bolest ne povuče, rotirati s drugim antibiotikom.

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Travanj 16, 2007, 11:48:00 prijepodne »
gdje bi mogao nabaviti te ljekove?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #10 u: Travanj 16, 2007, 12:58:00 poslijepodne »
Ubuduće stavljaj fotke dužine max 700pix, jer u suprotnom će se brisati!

https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Travanj 16, 2007, 13:53:00 poslijepodne »
Toce, sigurno si u pravu. Upravo sam našao svoja dva soma (corydoras i albino algar)    jedan pored drugogo    nabavit ću ljekove i početi s tretmanom

ovo za slike mi je jasno

Help!!!!!

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Travanj 16, 2007, 13:58:00 poslijepodne »
I još nešto: kako da znam koje su ribice bolesne ovi čistači su uginule samo tako.  
Možda su se otrovali?!!  
Jučer navečer vidio sam da su polako počeli jesti one alge nalik na konac

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 16, 2007, 21:16:00 poslijepodne »
Ako riba ne jede, drži se dna, skupljene peraje,ukočen rep,odvaja se od ostalih riba, mislim cjelo vrijeme se skriva ubrzano diše.No sve ovisi i koja je bolest u pitanju može bit vanjsko oboljenje šta češ vidjeti evo npr ima "bjele točkice", plijesan, riba gubi boju, ono bljedilo kože,sljepljene peraje, rep,mršava riba, crvene upaljene škrge, ili da vidiš da ti se riba češe cjelo vrijeme od predmete u aq. Može bit i unutarnje oboljenje ako nema ništa po sebi nikakvih anomalija šta bi prostim okom vidio a riba se izdvaja i ima ovo gore navedeno i može bit i napuhanost isto znak oboljenja. eto to je šta mi je sad ovoga časa na pameti šta bi moglo ukazivat na obljenje. Isto tako ako riba ti počne da se prevrče po vodi i gubi ravnotežu i tako svak toliko se ponavlja može ukazivati na upalu plivajučeg mjehura šta je moja jadna moly imala, ali za to ljeka nema bar koliko ja znam. Edited by: duda

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Travanj 20, 2007, 12:41:00 poslijepodne »
Na žalost imam još par problema i pitanja.Pitanje glasi:
Dali djeluje sredstvo protiv algi ako je aktivni ugljen u filteru? A i primjetio sam nekakve crne gljivice po svojem panju.Što je to? Tko će znati?

I da...
Kupio sam jedan vrlo divan par gupija, a zebrice odmah kreću u akciju.Muški gupi (kao i predhodni) sakrio se u spilju i izlazi uglavnom samo kad je svjetlo ugašeno.
Što da radim? Kad u knjizi ništa ot tome ne piše osim da su zebrice živahne i nezahtjevne.

Još jednom upomoć!!

Offline Mladen

• Punopravni član
  • Dob: 55
« Odgovori #15 u: Travanj 20, 2007, 14:49:00 poslijepodne »
Aktivni ugljen sakuplja uglavnom svu kemiju iz vode, znači, i sredstvo protiv algi. Pazi, mnogi su napravili pomor među biljkama s tim preparatima.
Crne gljivice po panju - da nije crna čupava alga. Izgleda kao mekani kist za vodene boje? Na Početnoj imaš Rastin članak o algama - sve piše.

I inače, uspori malo s kemikalijama, no hard feelings, ali akvač traži strpljenje. Vidjet ćeš, s vremenom će sve sjesti na svoje mjesto.
TuroPolje - nekad More

Offline the_doom

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Travanj 21, 2007, 10:10:00 prijepodne »
ne ne izgleda kao kist nego baš kao neke gljivice.Kao obične gljive samo bez ½šešira½. Crne i sitne

Offline majadl

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Šibenik
« Odgovori #17 u: Travanj 21, 2007, 11:30:00 prijepodne »
i sam imam probleme sa gupijima i zebricama evo baš su mi noćas pojeli trudnu gupicu koja se trebala okotit svaki čas ,to bi joj bija drugi okot a iz prvog mi je ostalo samo 7 komada i držin ih u zasebnom aq od 20 lit. dok ne porastu ali ne daj se smesti samo hrabro naprid i još nešto mali gupi jako sporo rastu triba im skoro 3miseca da ih možeš stavit u aq sa ostalim ribama