Kolko sam ja uspio skužiti fluval ima dulji put protoka vode kroz filter materijale i spužve a to znaæi i bolja filtracija! Ima vertikalno postavljene dvije komore za spužve i voda tek kad prođe njih ulazi i prolazi kroz tri komore sa filter materijalom! To kod tetre nisam zamjetio! Bolje su po meni cijev i jer su savitljive i prilagodljive na sve moguæe naèine dok tetra ima "šlauf" kod kojeg je nemoguæe napraviti luk od 180 bez koljena koja su navodno jako krhka!
Sve su to moja mišljenja! Nemora biti tako!
Sve je to točno što si rekao, ali ako je dulji putprotoka vode, automatski je i brži protok kroz sam medij, pa me zanima kakv efekt to ima, i dali će se lakše nečistoće provući kroz filter. Kod moje tetre kada je čistim skoro sva prljavština se nalazi na dnu filtera, čak ne u mediju, već pliva po dnu ( vjerojatno zahvaljujući sporijem protoku vode ). Istina ima je i u višim slojevima ( sitnija ), ali neuporedivo manje. Skoro sva pliva na dnu filtera. Zato je vjerovatnofluval i stavio spužve na ulaz vode. Sad je pitanje koje je sretnije rješenje, nadam se da nisam subjektivan, ali tetrino mi se čini bolje.
Također koljena koja spominješ meni su se pokazala vrlo dobrima.
Tako je trebala izgledati ova prethodna