nema veze, ivanka. ne brini se. imat če oni još dosta mrijestova, a uobičajeno je da prva 3-4 mrijesta u prosjekune uspiju. oni stječu iskustvo svakim novim mrijestom. i jako je teško održat mrijest u zajedničkom aq.

treba biti posebni mrijesni. najbolje oblik kocke, sa malim spužva filterom, raspršivačem za zrak i mycopurom. bez šljunka, bilja i ostalog. samo staklo i nešto(keramička pločica, specijalni tuljak u obliku stožca baš za mrijest skalara i discusa), neka ravna površina na koju če stavit jaja. kad stave jaja roditelje maknut u drugi aq, dodat mycopur(da se ne uplijesnive jaja), i raspršivač na najjače, da se jaja prozračuju, jer roditelji inače prozračuju jaja mahanjem peraja, ako ih nema, moramo to na drugi način...
nakon 3 dana se mladi izlegu, i sljedeča2 dana se hrane žumanjcem koje imaju od kad izađu iz jaja. kad to potroše počinju jest, i treba imat spremnu živu tek izleženu artemiju. inače mladinajčešče ugibajuod gladi.
treba ih konstantno hranit živom artemijom najmanje3 tjedna, a što duže to bolje(brže rastu), ali ih navikavat i na drugu hranu.
to je to ukratko.

ja planiram sad pokušat uzgoj u mrijesnom, pa sam skupio dosta info o tome! i meni su se do sad mrijestili u zajedničkom nekih 10 puta, čak i više! reko sam dosta, kad se več hoče mrijestit, ajde neka mrijest uspije!!!

vidit čemo kako če to sve skupa iči.... nadam se da če uspijet!

pozdrav!