Kolovoz 06, 2025, 20:45:46 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Sta u 47 l?  (Posjeta: 2446 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Quesheii

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Sta u 47 l?
« u: Ožujak 07, 2007, 23:59:00 poslijepodne »
Ljudi , kako sam u fazi formiranja i prikupljnja sredstava za 270l akvarijum , ovo sve me toliko zarazilo pa nemogu da docekam to ,nabavio sam akvarijum dimenzija 45x30x35 ili 47 l sa opremom da ublazim krizu.Kako sam proveo dosta vremena prelistavajuci ovaj forum upoznat sam sa ti sta i kako ,ali sam u dilemi sta staviti od ribica unutra i koliko.Meni se najvise svidjaju ciklidi ali znam da je ovo premalo za njih.Jel mogu nigrici unutra jedan par kojim bi poslije pruzio bolji smjestaj.Još mi se svidjaju borci i bikolori crvenorepe ajkulice ali znam da borci bi trebali ici 1+3 ,a bikolori singl.Jel ovo premalo za njih?Eto ako bi mogli da mi predlozite jos neke opcije .Znam da ima jos mnogo lijepih i bitnije zanimljivih ribica koje se  nebi patile u ovoj litrazi.
Hvala!
Vedran/Sarajevo

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Sta u 47 l?
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2007, 00:33:00 prijepodne »

mogu unutra iči neki od patuljastih ciklida!

apistogramme, ramirezi ili sl, to sa biljem,

a brevisi, leleupiji, itd, sa kamenjem. oni su iz tanganjike!

ove ostale ribe su sve teritorijalne i dosta agresivne. i betta i crvenorepa ajkula(bicolor) itd. i bicolor naraste prevelik za 47 l. njega stavi u 270 l.

u 47 lnajbolje da staviš neke živorotke, ili tetre! sa biljem!

pozdrav!

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
Sta u 47 l?
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2007, 19:56:00 poslijepodne »
Pa i ja planiram 50 litara.Eto ja ću staviti u njega vjerovatno 4 borca 1 muški 3 ženke,vjerovatno 4 coridorasa i 1 ancitrusa i jedno 8 harlekin razbora a možda i neonke

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline Quesheii

• Novi član
  • *
Sta u 47 l?
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2007, 17:23:00 poslijepodne »
Hvala ,hvala!!!
Ljudi ako neko ima iz Sarajeva ,a da zna gdje se mogu nabaviti ramirezi ili brevisi ,bio bi mu veooooooma zahvalan.

Vedran/Sarajevo

Offline ovamovan

• Punopravni član
Sta u 47 l?
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2007, 23:52:00 poslijepodne »
Tetre su najbolje, a i odgovara im ta veličina. nabavi TETRE !

Offline spok69

• Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Sta u 47 l?
« Odgovori #5 u: Ožujak 10, 2007, 14:21:00 poslijepodne »

Ako stavljas borca sa svojim zenkama obavezno uz njih samo male ribice. Napr. jedno manje jatoneonki i plavi borac sa plavim zenkama uz dosta zelenog bilja. Ili mozda mlade skalare ali samo ako mislis u skoro vrijeme nabaviti veci jer relativno brzo rastu. Iako nisu medu iskusnim akvaristima popularni, za pocetak bi ti ipak predlozio jato gupia, platia..(zivorotki) !

Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline Quesheii

• Novi član
  • *
Sta u 47 l?
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2007, 20:35:00 poslijepodne »
Mislim da sam odustao od boraca.Od ovoga sto ste mi preporucili najvise bi volio apistogramme , mada kako neznam gdje bi ih nasao u Sarajevu mislim da su tetre naj realnije.

Jos jednom ako ima neko iz SA nek se javi radi par informacija gdje mogu da nabavim ribice i slicno.Pa dajte sramota je da nam je akvaristika(posebno kad su ciklidi u pitanju) na tako niskim granama.Dajte da nesto radimo neki sajt i slicno.

Vedran/Sarajevo

Offline Quesheii

• Novi član
  • *
Sta u 47 l?
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2007, 23:53:00 poslijepodne »
Da nebih otvarao novu temu ajde ovde.Formirao sam ovaj akvarijum prije dva dana.U pitanju je sistem gdje ima ona prgrada i voda preko cjevcice ide u prostor sa filterom koji sam napravio od tri djela spuzve debljine 3-4 cm i izmedju vata .kada voda prodje kroz filter ide u onaj drugi  prostor odakle je pumpica vraca nazad u akvarij gdje bi trebale biti ribice.e sad nisam stavljao supstrat je mislim staviti brevise ili neke male ciklide.medjutim malo je voda pozelenila ,malo i malo je mutnija.sad koliko je dovoljan protok tj mlaz koji vraca vodu u akvarijjer kod mene samo slabo curi.sljunak je iz jadrana i prokuvan je vise puta..

Jeli ovo normalno u toku cikliranja i ako jesta nakon koliko dana bi trebalo sve biti ok ?

Vedran/Sarajevo

Offline ovamovan

• Punopravni član
Sta u 47 l?
« Odgovori #8 u: Ožujak 16, 2007, 01:16:00 prijepodne »

Mislim da ti je to normalno što se voda lagano zamutila. Pričekaj nekih 20 - mjesec dana, i trebala bi se razbistriti, naravno ako imaš bilja i odgovarajuću rasvjetu. Nemoj čak niti mjenjati dio vode ( moja preporuka ).

Što se tiče mlaza ne mogu si točno predočiti, ali to sam najbolje znaš, ako si zabovoljan protokom vode kroz filter onda ti je to ok.

Što se tiče kamenja, da li si siguran da nije vapnenačko ( možeš isprobati tako da ga pošpricaš domestosom, ili kiselinom, i ako se pjeni onda ne valja - vapnenac) Naravno špricaš ga van akvarija.

Sretno